Alıntı Originally Posted by dimitris Yazıyı Oku
Sadrazamından tut ,mutfaktaki temizlikçiye kadar ...
Şaka değil, saray mutfağına yahut hizmetlerine Türk alınmazdı .

Anadolu 'da bir yörenin tüm geliri, sarayın pirinç ihtiyacı için birlerine vakfedilirdi ama o tarlalarda çalışan insanlar pirinç nedir bilmez, ömrü hayatında yememiştir.

Eskiden de şimdiki gibi et pahalıydı. Anadolu halkı yılda yıla et yeme imkanı bulurken saray günlük 500 koyun yerdi 15. Yüzyılda . İlerleyen yıllarda daha da artmıştır.

Düşününki amiajiqokkdkd devşirmeleri princ yesin diye birkaç şehir bir yıl çalışırdı, kendi yiyemedikleri koyunları devşirmelere gönderirlerdi.
Özümüze dönüyoruz iste, daha ne yapsinlar.
Pirinc yerine bulgur yiyip, hem saglikli beslenecegiz, hem de kilo verecegiz.