Sayfa 208/1002 İlkİlk ... 108158198206207208209210218258308708 ... SonSon
Arama sonucu : 8011 madde; 1,657 - 1,664 arası.

Konu: YATIRIM FONLARI VII ( & Mevduat faiz karşılığı oranları )

1.  Alıntı Originally Posted by hayrani Yazıyı Oku
    SN. hellistheothers

şu aralar forma ara sıra giriyor, pek te fazla yazmıyorum. sizin fonlara bakış açınız, oldukça da mükemmel tesbitlere dayanıyor. olayı çok güzel izah etmişsiniz. yalnız dikkatinizi çekiyordur, bir elin parmak sayısını geçmeyen aktif fonlarımızda bazan enteresan performans düşüşleri oluyor. mesela tcd, geçen yılki halinden eser yok. tabi ki her zaman o zamanki gibi olacak değil ama tamamen o eski halimden eser yok şimdi modunda şimdilerde. tkf de son ay itibarıyla iyi olsada daha önceki ay bayağı performans düşüşü yaşamıştı. yine tkf, uzun vadede tcd'den daha iyi gitti. bu noktada şu anki tesbitlerinize göre en güvenli beş fonu kafanızdaki güvenilirlik kriterlerine göre yazmanızı rica edebilir miyim acaba?
    Hocam merhaba,

Hiç bir bilimsellik içermemesine rağmen çok kabaca hesapladığım şöyle bir şey var, foruma da atmıştım. Onu paylaşayım.

ilk 5 hisse yoğun fon ( özelleşmiş teknoloji/yabancı vs. olanlar hariç, katılım dahil )

1 aylıkta tkf, acc, rbh, mps , st1
    3 aylıkta mac, gmr, mps, st1, tkf
    6 aylıkta tkf, mps, rbh, mac, gmr

1 aylık ilk 5'e 5,4,3,2,1 puan
    3 aylıkta ilk 5'e 6,5,4,3,2 puan
    6 aylıkta ilk 5'e 7,6,5,4,3 puan vererek ( daha yuksek periyotta başarı daha çok puanı hakediyor mantığıyla.)

kendi rating sistemimle.

1.tkf 14 puan
    2.mps 12 puan
    3.mac 10 puan
    4.gmr 8 puan ( daha uzun periyotta iyi olduğu için rbh'nin önünde)
    5.rbh 8 puan
    6.st1 4 puan ( iki periyotta listede olduğu için, acc'nin önünde)
    7.acc 4 puan

* 1 yıllığın listede olmamasının nedeni, portföy yönetici değişiklikleri ihtimali ile data eskimiş olabiliyor diye düşünüyorum.

Ben zaman zaman güncelleyerek bunu takip ediyorum. Kötüleşmeye başlayan burada sıralamada geriliyor ve değiştirilme sinyali veriyor.

2.  Alıntı Originally Posted by Tbey35 Yazıyı Oku
    Sizin düşüncenize göre bist örneğin %3 düştü diyelim. Eğer fon %2 düüyorsa; bist %3 yükselirken eğer fon %4 yükseliyorsa o fon düşüşlerde arttırılabilinir. Doğru mu anladım? Böyle bir fon bulursam hiç düşünmeden alırım?
    Hocam tekrar merhaba. Tefaşta bist100 getiri ile kıyasla bakarsanız, sayıları çok az olmasına rağmen, iki üç tane bu minvalde, uzun süredir istikrarlı başarılı fon var.

3.  Alıntı Originally Posted by hellistheothers Yazıyı Oku
    Hocam merhaba,

Hiç bir bilimsellik içermemesine rağmen çok kabaca hesapladığım şöyle bir şey var, foruma da atmıştım. Onu paylaşayım.

ilk 5 hisse yoğun fon ( özelleşmiş teknoloji/yabancı vs. olanlar hariç, katılım dahil )

1 aylıkta tkf, acc, rbh, mps , st1
    3 aylıkta mac, gmr, mps, st1, tkf
    6 aylıkta tkf, mps, rbh, mac, gmr

1 aylık ilk 5'e 5,4,3,2,1 puan
    3 aylıkta ilk 5'e 6,5,4,3,2 puan
    6 aylıkta ilk 5'e 7,6,5,4,3 puan vererek ( daha yuksek periyotta başarı daha çok puanı hakediyor mantığıyla.)

kendi rating sistemimle.

1.tkf 14 puan
    2.mps 12 puan
    3.mac 10 puan
    4.gmr 8 puan ( daha uzun periyotta iyi olduğu için rbh'nin önünde)
    5.rbh 8 puan
    6.st1 4 puan ( iki periyotta listede olduğu için, acc'nin önünde)
    7.acc 4 puan

* 1 yıllığın listede olmamasının nedeni, portföy yönetici değişiklikleri ihtimali ile data eskimiş olabiliyor diye düşünüyorum.

Ben zaman zaman güncelleyerek bunu takip ediyorum. Kötüleşmeye başlayan burada sıralamada geriliyor ve değiştirilme sinyali veriyor.
    Çok iyi bir sistem, daha önce görmemiştim elinize sağlık.

Bu puanlamaya 3 ve 5 yıllık periyot eklediğimiz haliyle de ilginç sonuçları olacaktır.

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

4.  Alıntı Originally Posted by Delta Heavy Yazıyı Oku
    Çok iyi bir sistem, daha önce görmemiştim elinize sağlık.

Bu puanlamaya 3 ve 5 yıllık periyot eklediğimiz haliyle de ilginç sonuçları olacaktır.

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
    Evet onu düşündüm ama yeni açılan ama başarılı bir fonun dikkat çekmesi için çok zaman gerekecektir, haksızlık olacaktır o zaman diye vazgeçtim.

5.  Alıntı Originally Posted by HMZ STBYK Yazıyı Oku
    sizin para yönetimi ile ilgili temel bilgi noksanlıklarınız mevcut... bunu telafi edebilir iseniz , bakış açınızdaki genişleme yelpaze etkisi ile önünüzde daha çok kazanç fırsatları açar. başa dönüp temel bilgilerinizi kurculayınız...
    Hamza ben biliyorum mantığı ile yazmıyorum. Arkadaşın farklı düşünce yapısını anlamaya çalışıyorum.Gayet düzgün bir şekilde açıklamaya çalışıyor.( sağ olsun kendilerinin de zarif bir arkadaş olduğu belli). Burada yazılan çıizilenlerden bu vesile ile herkes bir şekilde faydalanıyor. Konuyu açtık da fena mı oldu? Bilgi eksikliğim olabilir. O zaman şurada yanlış düşünüyorsun dersin, doğru bilgi edinmiş oluruz Amacımız en doğru hareket tarzını bulmak. Kırk yıldır bu işerin içindeyiz. Sizin kadar olmasa da kör topal idare ediyoruz.

Sn. hellistheothers; genel çerçevenizi de anladığım ve hatırladığım kadarıyla tekrar edeyim, yanlış ifade edersem düzeltirseniz memnun olurum.

-Bistin düştüğü günlerde hisse yoğun fon,
    -Usd'nin düştüğü günlerde eurobond veya döviz/dövize endeksli fon,
    -Diğer günlerde (Usd ve bistin birlikte arttığı günler) ppf veya muadili değişken fon.

Bu ay, aylık olarak yatırıma yönlendireceğim tutarı iş günü sayısına bölüp, yukarıdaki kriterlere göre sizin yönteminizle gün bazında alım yapmayı düşünüyorum. Fonları nihai olarak belirlemedim, benim açımdan biraz deneysel olacağı için bir ay boyunca seçeceğim üç fonuda değiştirmeyi düşünmüyorum. Sonucunu buraya yazarım.

Redmi Note 8 Pro cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.

7.  Alıntı Originally Posted by mask543 Yazıyı Oku
    Sn. hellistheothers; genel çerçevenizi de anladığım ve hatırladığım kadarıyla tekrar edeyim, yanlış ifade edersem düzeltirseniz memnun olurum.

-Bistin düştüğü günlerde hisse yoğun fon,
    -Usd'nin düştüğü günlerde eurobond veya döviz/dövize endeksli fon,
    -Diğer günlerde (Usd ve bistin birlikte arttığı günler) ppf veya muadili değişken fon.

Bu ay, aylık olarak yatırıma yönlendireceğim tutarı iş günü sayısına bölüp, yukarıdaki kriterlere göre sizin yönteminizle gün bazında alım yapmayı düşünüyorum. Fonları nihai olarak belirlemedim, benim açımdan biraz deneysel olacağı için bir ay boyunca seçeceğim üç fonuda değiştirmeyi düşünmüyorum. Sonucunu buraya yazarım.

Redmi Note 8 Pro cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
    Evet çok kabaca benim stratejim bu hocam. Ancak tabi, benim periyodum oldukça uzun. Selamlar.

8.  Alıntı Originally Posted by hellistheothers Yazıyı Oku
    Evet onu düşündüm ama yeni açılan ama başarılı bir fonun dikkat çekmesi için çok zaman gerekecektir, haksızlık olacaktır o zaman diye vazgeçtim.
    Fonları en az altı ay elde tutmak akılcı bir davranış olur. Ama diyelim ki ilk iki ay düşüş yaşadı. Sonraki aylar ise tam tersi. işte burada insan psikolojisi devreye giriyor. Dayanabilirsen dayan. Şöyle bir şey söyleyeyim. Borsada işlem yapan birisi ile konuşalım. Kitabi olarak çok doğru şeyler söyler. Ama bir bakarsınız kaybediyordur. Böyle insan çok tanıdım. Teori ile pratik çok farklı şeyler. Yani insan yapısı çok önemli. Onun için yatırım yapacak bir kişi kendine önce ben nasıl bir yatırımcı profiline sahibim. Tutucu ya da riski seven ona göre pozisyon almaldır.

Sayfa 208/1002 İlkİlk ... 108158198206207208209210218258308708 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •