Sayfa 224/1002 İlkİlk ... 124174214222223224225226234274324724 ... SonSon
Arama sonucu : 8011 madde; 1,785 - 1,792 arası.

Konu: YATIRIM FONLARI VII ( & Mevduat faiz karşılığı oranları )

1.  Alıntı Originally Posted by hellistheothers Yazıyı Oku
    Maalesef bizde yurtdışına yatırım yapan fonlar başarısız.
    Ancak bir iki üç ay önce yogun bir şekilde Avrupa ve Amerikadaki aktif yönetilen fonları araştırdım.
    Orada şu sıkıntı var. neredeyse aktif yönetilen iyi fonların coğu, bizdeki byfler gibi borsada işlem görüyor. Gün sonunda fiyat açıklama tarzında bir sürece hiç rastlamadım. Ama dolar ya da euro bazında son 15 yıldır yıllık %20-25 getiriyi düzenli bulanlar çok vardı. Çok daha fazla istikrarlılar.
    usd bazında %25 de bizdeki en iyi fonların bile yanına yaklaşamadığı değerler aslen. Onların enflasyonunu düşününce ciddi reel getiri yapıyor.
    Kar payı ödeyen ya da ödemeyen BYF leri, hisseleri çok araştırmıştım fakat vergisi, aracı kurumlara ödenen ücretler vs. derken vazgeçmiştim.Çok başarılı enstrümanlar var.
    Büyük sermayem olsa, yurtdışı P&G, Visa, MasterCard vb. firmaları ve çeşitli BYF leri alır, keyfime bakardım.
    Saygılar.

2. Arkadaşlar ziraat portföyün bir fonuna salı günü sabah 10.30 satış verdim T+2 , bugün saat en geç 15.00 kadar hsaba geçmesi gerekirdi geçmedi. bankayı aradım eleman bir soraym dedi. Bunun çözümü nedir?

Duhul
    Mar 2017
    İkamet
    istanbul
    Gönderi
    6,956
    Dün borsadaki yaklaşık %3 artışa karşılık hisse yoğun fonlar ortalama yarısı kadar ancak getiri elde edebilmiş. Bugün de bir miktar eksi kapatacak gibi borsa, bu fonlar aldıklarının hepsini geri vermese bari yüzde 1 civarı ekside....
    Yazdıklarım yatırım tavsiyesi değildir.

Duhul
    Mar 2017
    İkamet
    istanbul
    Gönderi
    6,956
     Alıntı Originally Posted by hellistheothers Yazıyı Oku
    Maalesef bizde yurtdışına yatırım yapan fonlar başarısız.
    Ancak bir iki üç ay önce yogun bir şekilde Avrupa ve Amerikadaki aktif yönetilen fonları araştırdım.
    Orada şu sıkıntı var. neredeyse aktif yönetilen iyi fonların coğu, bizdeki byfler gibi borsada işlem görüyor. Gün sonunda fiyat açıklama tarzında bir sürece hiç rastlamadım. Ama dolar ya da euro bazında son 15 yıldır yıllık %20-25 getiriyi düzenli bulanlar çok vardı. Çok daha fazla istikrarlılar.
    usd bazında %25 de bizdeki en iyi fonların bile yanına yaklaşamadığı değerler aslen. Onların enflasyonunu düşününce ciddi reel getiri yapıyor.
    Evet, başarısız, bir miktar başarılı görünmelerinin nedeni çoğunlukla doların değer kazanmasına dayanıyor. Gerçi tabloda bakınca yerlilerin çoğundan daha başarılı yine de..

Duhul
    Mar 2017
    İkamet
    istanbul
    Gönderi
    6,956
     Alıntı Originally Posted by onurbey Yazıyı Oku
    Harari'nin Homo Deus kitabının anlattığı geleceğe kısaca değinmiş. (https://www.dr.com.tr/Kitap/Homo-Deu...=0000000726638)
    Konumuzla ilgisine gelirsek, bence en basitçe teknolojiye yatırım yapın diyor. Diğer videolarını da izleyeceğim bu arada. Ipj,aft, yay gibi fonlar benim de gelecek gördüğüm şirketlerin hisselerini içeriyor ve alıma devam ediyorum...

Duhul
    Mar 2017
    İkamet
    istanbul
    Gönderi
    6,956
     Alıntı Originally Posted by turali Yazıyı Oku
    Dün borsadaki yaklaşık %3 artışa karşılık hisse yoğun fonlar ortalama yarısı kadar ancak getiri elde edebilmiş. Bugün de bir miktar eksi kapatacak gibi borsa, bu fonlar aldıklarının hepsini geri vermese bari yüzde 1 civarı ekside....
    Borsa + kapatacak gibi, ilginç...

7. Bir günlük kıyaslama ile nereye varmak isteniyor anlamıyorum.

Borsa %3 yükseldi diye manset atıyorsunuz da. O %3'ün 1,5'i zaten Tüpraş + Petkm bu ikisi olmayan hsyf yürümedi dogal olarak.

Üstelik kiyas aldığınız gün normal bir gün de değil.

Orta/uzun vade bakılmadigi surece yatırım fonlari sizi terste biraktirir.

Sayfa 224/1002 İlkİlk ... 124174214222223224225226234274324724 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •