Sayfa 850/1001 İlkİlk ... 350750800840848849850851852860900950 ... SonSon
Arama sonucu : 8005 madde; 6,793 - 6,800 arası.

Konu: Dolarda Yükseliş Kaçınılmaz VIII

Çin bence bir proje.Yoksa o kadar teknolojiyi nerden bulacaklardı ki.Ucuz işgücü vardı doğru, e ne olacak ki hindistanda da var pakistanda da var nijeryada da var neden oralardan bir huawei çıkmıyor.Neden firmalar akın akın çine gitti orda üretim yaptı.Bence planlanan dünya ilk orda deneniyor.Herkesin köle olduğu herkesin izlendiği sistemin herşey olduğu bir deney bu konulara zaten komunizm nedeniyle yabancı olmayan çinden başka nerde yapılabilirdi ki.Görülen o ki deney çok ama çok başarılı.

Alıntı Originally Posted by Egeli Yazıyı Oku
    İzmir fuarına geçtiğimiz sene çinliler gelmişti. Yüz tanıma programını tanıtıyorlar. Millet mal gibi (bende o mallardan biri olabilirim) karşısına geçip renk, boy , yaş tahminlerine bakıyordu.
    Diğer yandan person of interesti mutlaka izleyin.
    Yapay zekayı anlatıyor. Ve en gülümseten sahnesi şuydu.
    Yapay zekayı ilk yaptığımda onu bilgi ile beslemem gerekiyordu. Bende sosyal medyayı icad ettim.

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
    Person of Interest dizisini seyretmem mi, belki tamamini degil, ama cogu bölümünü seyrettim sanirim.
    Merakliyimdir kurgu bilime, kacirmam böyle dizileri.

3.  Alıntı Originally Posted by hkm Yazıyı Oku
    Çin bence bir proje.Yoksa o kadar teknolojiyi nerden bulacaklardı ki.Ucuz işgücü vardı doğru, e ne olacak ki hindistanda da var pakistanda da var nijeryada da var neden oralardan bir huawei çıkmıyor.Neden firmalar akın akın çine gitti orda üretim yaptı.Bence planlanan dünya ilk orda deneniyor.Herkesin köle olduğu herkesin izlendiği sistemin herşey olduğu bir deney bu konulara zaten komunizm nedeniyle yabancı olmayan çinden başka nerde yapılabilirdi ki.Görülen o ki deney çok ama çok başarılı.
    Çin sevsek de sevmesek de (otoriter toplumlardan ve komünizmden hiç hazzetmem) binlerce yıllık medeniyet.

Batıdan çok farklı yapısıyla (asya tipi üretim tarzı) yüzlerce yıldır üzerine çalışılan bir yer.

Üretim merkezi haline gelmesini açıklamak için sayfalar dolusu sebep sayabiliriz. Proje olabilecek bir hacim değil orası.

Alıntı Originally Posted by Egeli Yazıyı Oku
    Evet ama çinliler işin dibine vurmuş. Trafiğe çıkan her elektrikli araç çiple takip ediliyor. Ortak kullanıma açık her ulaşım modeli takip ediliyor. Kameralarla her şey takip ediliyor. Klozetlerin altına dinleme cihazı yerleştirmiş bile olabilirler.

Öyle olmasina öyle de Cin nüfusunun %45'nin telefonu bile yokmus henüz.
    Yani onlar da henüz hikaye yaziyor. Daha cok yollari var.

Bati'da ise telefon daha yaygin, yasalarida halletikleri zaman isleri daha kolay.
    Tek fark var aralarinda, batida insanlari korkuyla sindiriyorlar, Cin'de baskiyla (siddetle).

Alıntı Originally Posted by Delta Heavy Yazıyı Oku
    Çin sevsek de sevmesek de (otoriter toplumlardan ve komünizmden hiç hazzetmem) binlerce yıllık medeniyet.

Batıdan çok farklı yapısıyla (asya tipi üretim tarzı) yüzlerce yıldır üzerine çalışılan bir yer.

Üretim merkezi haline gelmesini açıklamak için sayfalar dolusu sebep sayabiliriz. Proje olabilecek bir hacim değil orası.

Üretim merkezi haline çinliler mi getirdi batılılar mı.

Alıntı Originally Posted by Delta Heavy Yazıyı Oku

Katilyorum size. Cin tahmin ettiklerinden akilli cikti.
    Iyi sömürür, kontrol ederiz zannediyorlardi.
    Cin köprüden gecinceye kadar "Ayi'ya ,Dayi" dedi sadece.

Alıntı Originally Posted by hkm Yazıyı Oku
    Çin’in partlatılmasının japonların inanılmaz atılımlarının yavaşlatılması amacıyla olduğunu okumuştum.
    Diğer yandan giden arkadaşların izlenimlerine göre çinde sadece bir iş için bir insan olduğunu söylediler. Mesela senin görevin çekmeceyi açmak tüm gün çekmeceyi açıyorsun. Böyle bol bir insan kaynağı var.

O egeli ben değilim

Alıntı Originally Posted by samreit Yazıyı Oku
    Katilyorum size. Cin tahmin ettiklerinden akilli cikti.
    Iyi sömürür, kontrol ederiz zannediyorlardi.
    Cin köprüden gecinceye kadar "Ayi'ya ,Dayi" dedi sadece.
    Yani çindeki teknolojinin sahibi çinliler mi.Oradaki şirketlerin ortaklık yapısına baksak çinliler yüzdesel olarak nasıl çıkar sizce.

Sayfa 850/1001 İlkİlk ... 350750800840848849850851852860900950 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •