Yine karamsar bir hava hakim piyasalara.
Sebepside değil hani..
Ekim ayı sanırım en sancılı ayımız olacak.
Pandemi ile ekonomi çarkı dönsün diye bol bol para pompalandi piyasaya kontrolsüzce sonuç emlak,araba balonu ve dövize altına yastık altına giden paralar ve enflasyon yapmasida cabasi.
Kasalar boşalirken otomobil ve inşaatı saymazsak ticaret 0 durgunluk devam ediyor üstelik kış mevsimsel durgunlugu gelmedi daha.
Benim beklentim bu kış özellikle gıda enflasyonu ile durgunluğun devam edeceği yönünde.
Müthiş bir dönmeyen krediler ve batak borçlar ile durgunluk katmerlenecek işsizlik artacak fakirlik artacak.
Olağanüstü tedbirler gündeme gelebilir.
Dış politika ve jeopolitik riskleri düşünmek bile istemiyorum.
Bankalar çok sıkıntılı köşeye sıkıştılar düşük faiz kur riski ve batak kredi riskini taşıyorlar.
Bankanın önünden gecene kolundan tutup para verirsen sonucuna katlanacak sin.
Pandemide devam edecek gibi..
İçim daraldı ben bir dışarı çıkıp hava alayım en iyisi..
bende de daha yeni alışveriş yaptım hepsiburada'dan 2 gün sonra siparişim geldi...1,5 ay kadar önce yine yapmıştım o da 2 gün sonra gelmişti...n11 de çok iyi...gittigidiyor eskiden çok popülerdi şimdi o kadar değil sanırım...
Bu konuda çok analiz var. Value stock vs growth stock denen analizler, hisse tiplerine göre kıyaslı trendler var. AŞ nin yazdığı konuyu son bir yılda 50 yerde okumuşumdur.
Hatta gs/vs oranı 2000 deki zirvesini kırdı. Sonra ne olduğunu biliyoruz. Bunu ralli modu diye de düşünebiliriz. Düşüş trendi sertleştiginde value stock lar ön plana çıkacak, yani defansif hisseler tercih edilmeye başlanacak.
Tesla örneği tam bir case study...yıllarca milleti gaza verip hisseyi shortlattilar..yıllarca en çok shortlanan hisse oldu...sonra zaten kapanan short pozisyonlar ralli de mazot oldu...bir hesaba göre patlayan short poz maliyeyi 26 milyar dolar...bu kadar para batırmış short çular.
Zerohedge denen ipine geçen yıl her gün tesla haberi tweet lerdi..bono ları patlıyor, yok üretim aksiyor, yok araçları zamanında teslim edemeyecek vs... geçen de tesla da şu kadar shortcu battı yazmış...böyle ipine bir piyasada yaşıyoruz işte.
Bu arada tesla da ve genel olarak SP nin tümünde short miktarı tarihi düşük seviyeye geldi. Bu nedenle balon patlamaya yakın bence... patlayınca olan bizim gibi bahtsız Bedevilere olacak, illa ki buradan da ekstra satış yiyecez. Ama ABD kadar düşmeyiz bence.
Önemli dönüm noktalarını, beğendiğim analizleri Twitter dan da paylaşıyorum...@cautionary53
BURADAKİ PAYLAŞTIĞIM GRAFİK- YORUMLAR YATIRIM TAVSİYESİ OLAMAZ ZARAR EDEBİLİRSİNİZ
Bankalar BDDK'nın aktif rasyosu ve merkez bankasının munzam karşılık sopasıyla büyük baskı altında kredi vermeye zorlandılar.Zaten pandemiden önce bile geçen yıl sonu itibariyle kabaca banka özkaynaklarina denk bir sorunlu kredi stoku vardı ,şimdi kamu otoritelerinin görevlerinin tam tersine bankaları aşırı risk almaya zorlayan talimatlarının ne sonuç yarattığını yakın zamanda göreceğiz.
SM-N920C cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Ben üçündende aldım.
Önceden zamanında geliyordu.
Ama şimdi Hepsiburada yı bir ayı geçti bekliyorum.
Çok şikayet var.
Birazda kargo firmalarına bağlı galiba
https://www.sikayetvar.com/hepsiburada/iflas
Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
30 Ağustos kutlamaları sembolik olarak yapılır. Halkın katılımı bu pandemide riskli. Karar doğru.
Ama,
15 Temmuzu kutlayıp, ayasofyayı açıp, düğün derneği serbest bırakıp yasakladığında göze batıyor.
İşte tam da bu yüzden,
Yasaklıyorlar. Ekonomi konuşulmasın. Ağızlarına muhabbet verelim.
Yemezler. 30 Ağustos bugün size bir oy kazandırsa en önde kutlarsınız.
Yemezler.
Görüşlerim yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir.
Yer İmleri