Sayfa 1076/1230 İlkİlk ... 765769761026106610741075107610771078108611261176 ... SonSon
Arama sonucu : 9840 madde; 8,601 - 8,608 arası.

Konu: ...::: Beyaz Yaka İçin Tasarruf ve Yatırım Koçluğu-2 :::...

Ben de son dönemde olanlari (yabancilarin ulkeyi terk etmesi ve spekulatif haraketleri) ekonominin en temel dogrularinin belli bir kesimin kazanci ugruna feda edilmesinin sonuclari olarak goruyorum ... pandemi de bilinen sonu erkene cekti bence...
    Bu surec sonunda agir bir tahribat alacagimiza ancak ehil kisiler yonetime gelirse onumuzun acik olduguna inaniyorum...
    Bununla beraber qnb nin yabanci hisselerde yatirim yapmayi saglayacagi belirtilen midas uygulamasini bekliyorum...
    Merak ettigim bir diger konu da eurobondlarin cds piirimi ile sigortali olup olmadigi.... artik düsunce olarak bu noktalara düştüm malesef... insallah hepimiz icin guzel sonuclar olur... saygilar
    yazdıklarım tamamen kişisel yorumlarım olup hiçbir şekilde yatırım tavsiyesi değildir ... sizi mutlu edecek ninja yolunu kendiniz çizmeniz dileğiyle...

2.  Alıntı Originally Posted by finans_mt Yazıyı Oku
    Merak edip konunun ilk sayfalarini okudum bugun, genellikle 2018 doviz krizi gunlerine denk geliyor baslangic tarihi.

Tee o zamanlar artik dolar cok pahali borsa ucuz kaldi artik zararlar borsadan telafi edilir gibi yorumlar yazilmis.

Isin komigi 2 yildir borsa tl olarak ayni yerde kalmis, yerinde saymis.
    Doviz o zamanki tepe noktasini bile gecmis, altin desen 3e katlamis,
    Enflasyon resmi olani %30, gercekte olan %50++
    Arac fiyatlari en az 2 katina cikmis, ev fiyatlari bile min % 50 artmis ama bizim borsa yine oldugu yerde.

Yazik gercekten cok yazik.
    Iyi kotu 5-6 senedir hisse yatirimi yapiyorum ama artik biktim, altin alan nineye, arac al sat yapan galericiye yenilmekten biktim.

Hele su son gunlerde tuprs gibi agir siklet sirketi bile bi gun tavan ertes gun taban yaptiktan sonra yada oyak gibi kurumlarin siyasete bulasip ceolarinin hisse manipulasyonunu gordukten sonra ne desek bos..

Borsada ne guzel yabanci yatirimci agirligi vardi, onlar bi denge saglardi..simdi kaldik bademlere.

Bu ulkede artik zihniyet degismedikten sonra tl yatirim yapmanin bi anlami kalmadi. En guzeli yastik alti doviz ve altin.

Ne zaman Turkiye’nin yeni bir hikayesi olur(bkz 2004-2009 arasi) o zaman tl ye donme vakti gelir.
    Son cümlenize katılıyorum. Binbir uğraşla bilanço analizi yapıp ucuz kalanları bulmaya çalışıyoruz sonra dönüp bakıyorum altın alanla kafa kafayayım. Uğraştığım saatler girdiğim stres ve risk değmiyor. Dediğiniz gibi ne zaman hikaye değişir, yabancı tekrar sazı eline alır o zaman usd bazlı %10 yukardan bile olsa girerim.

Benim düşüncem orta uzun vade için. uzun vadede usd bazlı diplerde olan hisseler zamanı gelince tekrar zirvelerine çıkacak ama ne zaman bilinmez.

3.  Alıntı Originally Posted by HATAKE Yazıyı Oku
    Ben de son dönemde olanlari (yabancilarin ulkeyi terk etmesi ve spekulatif haraketleri) ekonominin en temel dogrularinin belli bir kesimin kazanci ugruna feda edilmesinin sonuclari olarak goruyorum ... pandemi de bilinen sonu erkene cekti bence...
    Bu surec sonunda agir bir tahribat alacagimiza ancak ehil kisiler yonetime gelirse onumuzun acik olduguna inaniyorum...
    Bununla beraber qnb nin yabanci hisselerde yatirim yapmayi saglayacagi belirtilen midas uygulamasini bekliyorum...
    Merak ettigim bir diger konu da eurobondlarin cds piirimi ile sigortali olup olmadigi.... artik düsunce olarak bu noktalara düştüm malesef... insallah hepimiz icin guzel sonuclar olur... saygilar
    Yabancı hisselerde gelir vergisi konusunu aşmak çok zor maalesef. Belki iyi yönetilen içinde yabancı hisse senetlerleri olan fonlara bakmak daha faydalı olabilir. TEfası inceleyince bulabilirsiniz. Herkesin ulaşabildiği fonların getirileri nispeten az iken özel sözleşme ile performans ödemeli fonlar tabi daha başarılı.
    Bende az miktarda tmg tickerlı işbank yabancı hisse senedi fonu var. Onun da çok iddalı bir getirisi yok. Öylesine koyduğum bi miktar param orada duruyor.
    Yurtdışı borsalarda ciddi bir düşüş olsa bu fon zarara bile geçer.
    Dediğim gibi özel anlaşmalı performans ödemeli fonlarda çift yönlü piyasa işlemleriyle daha yüksek getiri elde edilebilir gibi. Ama şuana kadar ben bu konuyu tecrübe etmedim.
    Yazdıklarım kesinlikle yatırım tavsiyesi degildir..Sadece kendi kişisel görüşlerimdir...

USD borsalarında bol para surulmesi sonucunda balon olustugu, özellikle Nasdac ta Apple,Tesla gibi bir kaç senette şirketlerin karları ile yeni yatırım yerine kendi hisselerini alması sebebi ile şirket değerlerinin inanılmaz değerlere ulaştığı yorumları var.Tesla 12 senedir zarar ediyor ama şov amaçlı reklamlar ile beklentiler yüksek tutuluyor.Daha önceleri oluşmuş balonlar sonrasında çok büyük düşüşler olduğu malum.Bakalim nereye kadar sisirecekler balonu.Bizde de Varlık fonundaki deneylerde yeni halka arzlar planlanıyor ve Halk bank ile Vakıf bank hisselerini bu bankaların yatırım şirketleri topluyor ki borsa düşmesin.

5.  Alıntı Originally Posted by Cautionary Yazıyı Oku

En büyük tehlike de şu. Küçük yeni yatırımcı malda, hatta yüksek miktarlı kredi kullananlar da var. Yerli büyük fonlar da malda. Yabancı ortalıkta yok, alım yapmaya niyeti de pek yok. Herhangi türbülansta borsaya kim destek atacak, krediler patlayınca mecburi satışlar gelince hisselere kim destek atacak.

düşündüğünüz şeye bakın BES fonları ne güne duruyor.

şakkadanak bir kararname BES fonlarının en az 20% si zorunlu olarak borsaya yatırılır (hatta bankacılık endeksi bile olabilir)

herkes bir şaşırır ne oluyor der,

ardından şakadanak İşsizlik fonu borsaya girer

herkes bakar zarar eden bankalar nasıl yükselir anlamaya çalışır

6.  Alıntı Originally Posted by Amateur Yazıyı Oku
    Müjde verileceği haberi ile enerji hisselerinin aşırı yükselmesi çok ilginç geldi bana. Ne bekliyordu ki insanlar? TÜPRAŞ veya Petkim kendisi petrol veya doğal gaz kaynağı bulsa, bunu anlarım. Ben şahsen elimdeki tüm Zoren, Petkim ve TÜPRAŞ hisselerini bu arada elden çıkardım ve hiç beklemediğim oranda kâr yaptım. Bunu kendimi övmek için yazmıyorum; zira miktarlar çok önemli değildi; ama çok açık bir konuda bile yatırımcıların nasıl hiç düşünmeden, koyun psikolojisine girdiğine işaret etmek için ifade ediyorum.

Bence şu anda asıl kafa yorulması gereken konu, Karadeniz'de bulunan doğal gazı çıkarmak için yapılması gerektiği söylenen 5 milyar dolar yatırımdan hangi şirketlerin pay alacağıdır. Mümkün olduğu kadar yerli ve milli kaynakların kullanılacağı ima edildiğine göre, bu işi yapabilecek şirketler ciddi paralar kazanabilecek.
    Tekfen bu konuda bırakın Türkiye’yi dünyada bile sayılı bir şirket. Ama iktidar yalakası değil.
    Adil bir ihale olsa Türkiye’de tekfen’in rakibi yok.

Sent from my iPhone using hisse.net mobile app

İyi ki bilmiyor kalabalıklar,/ Yağmura bakmayı cam arkasından/
    İnsandan insana şükür ki fark var; / -Birine cennet birine zindan- /İyi ki bilmiyor kalabalıklar

7.  Alıntı Originally Posted by thron Yazıyı Oku
    düşündüğünüz şeye bakın BES fonları ne güne duruyor.

şakkadanak bir kararname BES fonlarının en az 20% si zorunlu olarak borsaya yatırılır (hatta bankacılık endeksi bile olabilir)

herkes bir şaşırır ne oluyor der,

ardından şakadanak İşsizlik fonu borsaya girer

herkes bakar zarar eden bankalar nasıl yükselir anlamaya çalışır
    Bir koyundan bir post çıkar. Bes fonlarının daha fazla hisse alması için elindeki tahvillerden satması gerekir. Bu da işlerine gelmez.
    Önemli dönüm noktalarını, beğendiğim analizleri Twitter dan da paylaşıyorum...@cautionary53

Sayın cautionary
    Mevcut durumda ilaç şirketine ortak olmak tıpkı laboratuvar şirketine veya gıda perakendeciliğine ortak olmak gibi kulağa mantıklı gelebilir. Ancak bilinenin aksine ilaç şirketleri pandemi sürecinden oldukça olumsuz etkilenmekte. Piyasa satışları yüzde otuza yakın düşmüş vaziyette. Hastanelere covid ve acil dışında başvuru sayısı yok denecek kadar azalmış durumda. Zaten basvuran da doktor bulabiliyorsa madalya ile ayrılıyor hastaneden. tıpkı pandeminin en yoğun olduğu günlerdeki pozisyondayiz. Otc ilaç pazarı bu durumdan olumlu etkilenmiş diyebiliriz ama (bildiğim kadarıyla daha çok reçeteli ilaç satmakta deva) reçeteli ilaç pazarında kan kaybı söz konusu. Hadi diyelim covid ilaclarindan mi nemalaniyor?
    Pl**uenil sanofinin ilacı. Oksapar koçak farmanin. Favipiravir sanırım TC üretimi değil ama onuda Abdi İbrahim uretecekti en son.
    Peki size bir yılda 4-5 katına çıkmış devayi tasittiran gerekçe nedir? Size bunu yaptıran sistem normal vatandaşa neler yapar Allah korusun[emoji848]

Redmi Note 7 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
    Son düzenleme : cafer76; 23-08-2020 saat: 19:08.

Sayfa 1076/1230 İlkİlk ... 765769761026106610741075107610771078108611261176 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •