Sayfa 730/1013 İlkİlk ... 230630680720728729730731732740780830 ... SonSon
Arama sonucu : 8100 madde; 5,833 - 5,840 arası.

Konu: Dolarda Yükseliş Kaçınılmaz

1.  Alıntı Originally Posted by ikare Yazıyı Oku
    Kanada 500 bin dolardan daha düşük fiyata (300 bin olabilir) ev alana da veriyor diye duydum o bakımdan kanada.
    Yoksa 500 bin dolar olsa düşünmem abd derim.

SM-A710F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
    Kanada'ya göç işi karışık. Ev alana vatandaşlık olayı Portekizdeki gibi direk aldım-verdim şeklinde işlemiyor benim bildiğim kadarı ile. Yine ayrıca göçmenlik başvurusunda bulunuluyor ve kişiyi didik didik inceliyorlar. Ev almak yeterli değil yani.

Bir girişimci vizesi var: Yapılacak işte yeterli olunması (dil, diploma vs) + 300 bin kanada doları sermaye istiyorlar, bir de yatırımcı vizesi var o da 800bin cnd ve 1.6 milyon cnd diye ikiye ayrılmış. Rakamlar zaten uçuk diye ayrıntısına bakmadım.

İşin özeti 300bin dolara kanada yok.

ABD'deki bile öyle basit değil. Yapılan yatırımın kar etmesini bekliyorlar önce, kar edemezlerse para yanıyor. İşin olumlu yanı her eyalette bu işle ilgilenen devlete bağlı kurumlar yapıyor yatırımları ve genelde gayrimenkul üzerine oluyormuş yatırımlar. Yanması pek olağan değil yani.

Bu şartlar altında en kralı yine Portekiz. Para/Çokomel. Yılda bir kaç gün gitmek dışında bir şey istedikleri yok. 5 sene sonrasında da sorgusuz sualsiz vatandaşlık veriliyor. Evi de ister sat ister otur... Yanına kar kalıyor.

2. aile ekimi/hastane size barcode veriyor siz hangi ilaç bilmiyorsunuz eczacı ekranına bu ilaçlar otomatik düşüyor ve size bunları veriyor 15 tl muayene diyor 10 tl de ilaç farkı gibi birşey diyor çıkarıp 25 tl veriyoruz, oda ilaçları veriyor, çocuk şurupları çok ucuz olabilir, 1 adet aldınız kaç para nakit vermek gerekiyor , mesela dolven-corpal ??? kaç para nakit ile alınır, ciddi ciddi aklıma takıldı, bir ara eczaneye sorayıım,
    Parayı hedefiniz yapmayın. 1$ Elli kuruş olacak
    duhul: eylül 2012

3.  Alıntı Originally Posted by Patrick Bateman Yazıyı Oku
    Kanada'ya göç işi karışık. Ev alana vatandaşlık olayı Portekizdeki gibi direk aldım-verdim şeklinde işlemiyor benim bildiğim kadarı ile. Yine ayrıca göçmenlik başvurusunda bulunuluyor ve kişiyi didik didik inceliyorlar. Ev almak yeterli değil yani.

Bir girişimci vizesi var: Yapılacak işte yeterli olunması (dil, diploma vs) + 300 bin kanada doları sermaye istiyorlar, bir de yatırımcı vizesi var o da 800bin cnd ve 1.6 milyon cnd diye ikiye ayrılmış. Rakamlar zaten uçuk diye ayrıntısına bakmadım.

İşin özeti 300bin dolara kanada yok.

ABD'deki bile öyle basit değil. Yapılan yatırımın kar etmesini bekliyorlar önce, kar edemezlerse para yanıyor. İşin olumlu yanı her eyalette bu işle ilgilenen devlete bağlı kurumlar yapıyor yatırımları ve genelde gayrimenkul üzerine oluyormuş yatırımlar. Yanması pek olağan değil yani.

Bu şartlar altında en kralı yine Portekiz. Para/Çokomel. Yılda bir kaç gün gitmek dışında bir şey istedikleri yok. 5 sene sonrasında da sorgusuz sualsiz vatandaşlık veriliyor. Evi de ister sat ister otur... Yanına kar kalıyor.
    Hocam;
    500 bin CAD = 1.3 mil. TL
    500 bin USD = 1.75 mil TL
    500 bin EUR = 2 mil TL...

En kolay ama en pahalısı Portekiz oluyor sanırım...

Benim için vatandaşlık olmasa da olur. Kaçak konumunda olmayayım, sigortalı işim olsun yeter... 😁😁

SM-A710F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.

4.  Alıntı Originally Posted by BORA YAŞAR Yazıyı Oku
    Mesele şu:

-Sağlık hizmetleri ve tedavi bedava idi değil mi?

- Yukarıda konu ettiğim ilaçlar, eşimin sorunları yüzünden ötedenberi aldığımız ilaçlar. Yani geçen ay bir şey vermezken bu ay ek ödeme çıkmakta.

- Artık önce eczaneye gidip o ilacın bize yükünü öğrenip, olmazsa alternatifini bulup sonra doktora gidip yazdırmak gibi araştırmacı gazeteicilik yapmak gerekebilir.

Ama şurası gerçek: Sağlık sisteminde artık hastaya acıtacak kadar binen bir yapıya dönülüyor. Giderek de bu mali baskı artacak.Ses çıkmadıkça daha da artıracaklar. Artık sistem kaldırmıyor.
    Bora bey. Yanlışınız var

Sistem zaten bu minvalde tasarlandı yani başında belli idi
    ..

Başta tepki gelmesin diye kapsam dar tutuldu ve katılım % düşük...

Sektörü az biraz taniyanlar bunun ilk adım olduğu ve yıl yıl kapsam ve yuzdenin guncellencegi belli idi zaten öyle oldu ve olacak...

Ta ki bknz abd sağlık sistemi

dual
    Sırtlanlar diyarında yem olma dikkat et.

Forumu mesgul ediyoruz ama madem konu acildi ben de yazayim.

Ben de 3-4 yil boyunca Turkiye'de bilimsel bi kurulusta calistim. Daha 2011 yilinda ordaki mentaliteyi gorunce ayrilma planlari yaptim ve ortalik toz duman olmadan Almanya'da bir arastirma kurulusuna yerlestim. Ilk bir sene alismak zor oldu. Havasi, arkadaslik ortami, dil bilmemek derken cok zor gunler gecti. Ilk 4 sene nerdeyse karin tokluguna calistim. Simdi 5. yilimi doldurmak uzereyim ve son bir senedir guzel bir iste calisiyorum. Doktoram da bitmek uzere. Dilini ogrendim. Kimse ne geldigime, ne gittigime karisiyor. Turk oldugum icin bir irkci harekete de maruz kalmiyorum ve burada ekonomiye ve bilimsel gelismesine katki sagladigim icin insanlar oldukca saygili.

Eger universite yasinda cocugunuz varsa 3 sene oss-ygs gibi sacma sinav sistemlerine hazirlatip, gencligine yazik etmeyin. O surede dunya klasiklerini okusun, aydinlanma donemini incelesin, spor yapsin, ilginc hobiler edinsin ve dunyayi gezsin. Ona verebileceginiz en guzel hediye bu bence. Paradan. maldan, mulkten daha degerli. Zaten para kanimca vizyonsuz adama yakismiyor ve elinde de cok tutamiyor zaten.

Turkiye'ye donunce herkes soruyor, Almanlar bizi konusuyor mu diye. Adamlarin tek derdi aksam bira mi icsem sarap mi diyorum. Zamaninda cok anlatmaya calistim ama Einstein'in dedigi gibi insanlarin on yargisini kirmak atomu parcalamaktan daha zor. Dolar faizimi, temettulerimi alip keyfime bakiyorum. Munakasaya hic girmiyorum akrabalarla. Dunyaya zaten kisa bir sure icin geliyoruz. Oncelik bence mutlulugumuzu maksimize etmek.

Sağlık sisteminde fazla acıtmayacak bir miktar para almak iyidir..yoksa devlet hastaneleri kadınlar matinesine dönüyor..parmağında sivilce çıkan soluğu hastanede alıyor..sanki komşu kapısı, gezmelik..

Komşuya şu ilaç iyi gelmiş yazsaz olmamı..

Şu filmide çeksez olmamı..bedava ya..

O film için ek ödeme iste bakalım ne oluyor..çektiriyor mu?

7.  Alıntı Originally Posted by thermofluid Yazıyı Oku
    Forumu mesgul ediyoruz ama madem konu acildi ben de yazayim.

Ben de 3-4 yil boyunca Turkiye'de bilimsel bi kurulusta calistim. Daha 2011 yilinda ordaki mentaliteyi gorunce ayrilma planlari yaptim ve ortalik toz duman olmadan Almanya'da bir arastirma kurulusuna yerlestim. Ilk bir sene alismak zor oldu. Havasi, arkadaslik ortami, dil bilmemek derken cok zor gunler gecti. Ilk 4 sene nerdeyse karin tokluguna calistim. Simdi 5. yilimi doldurmak uzereyim ve son bir senedir guzel bir iste calisiyorum. Doktoram da bitmek uzere. Dilini ogrendim. Kimse ne geldigime, ne gittigime karisiyor. Turk oldugum icin bir irkci harekete de maruz kalmiyorum ve burada ekonomiye ve bilimsel gelismesine katki sagladigim icin insanlar oldukca saygili.

Eger universite yasinda cocugunuz varsa 3 sene oss-ygs gibi sacma sinav sistemlerine hazirlatip, gencligine yazik etmeyin. O surede dunya klasiklerini okusun, aydinlanma donemini incelesin, spor yapsin, ilginc hobiler edinsin ve dunyayi gezsin. Ona verebileceginiz en guzel hediye bu bence. Paradan. maldan, mulkten daha degerli. Zaten para kanimca vizyonsuz adama yakismiyor ve elinde de cok tutamiyor zaten.

Turkiye'ye donunce herkes soruyor, Almanlar bizi konusuyor mu diye. Adamlarin tek derdi aksam bira mi icsem sarap mi diyorum. Zamaninda cok anlatmaya calistim ama Einstein'in dedigi gibi insanlarin on yargisini kirmak atomu parcalamaktan daha zor. Dolar faizimi, temettulerimi alip keyfime bakiyorum. Munakasaya hic girmiyorum akrabalarla. Dunyaya zaten kisa bir sure icin geliyoruz. Oncelik bence mutlulugumuzu maksimize etmek.
    Mükemmel aynen imza

dual
    Sırtlanlar diyarında yem olma dikkat et.

8. Yasar Erdinc bugunku yazisinda fed faiz artisi oncesinde 3.65-3.70 hareketi olabileceginden bahsetmis. Fed haziran faiz artisi fiyatlanmamismiydi?

SM-N920C cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.

Sayfa 730/1013 İlkİlk ... 230630680720728729730731732740780830 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •