Anket Sonuçlarını Gör: şu anda ev almak ne kadar doğru bir yatırım mı.?

Oylayan
145. Bu anket için oy kullanamazsınız
  • Balon patladı, nakitte fırsat beklenmelidir

85 58.62%
  • dolar/euro bozdurup, yatırım yapmak mantıklı

18 12.41%
  • Faizler inerse, şimdi almak mantıklı değil

12 8.28%
  • Faizler inişe geçince alacağım, şimdi kiracılık daha karlı

20 13.79%
  • ev alacak, para da yok, kredi çekip ödeyecek iş'de yok

18 12.41%
  • Dünya malı dünyada kalsın, ben ahirete yatırım yapıyorum kardeşim, ne evi.

4 2.76%
Multiple Choice Poll.
Sayfa 744/1002 İlkİlk ... 244644694734742743744745746754794844 ... SonSon
Arama sonucu : 8012 madde; 5,945 - 5,952 arası.

Konu: şu anda ev almak ne kadar doğru bir yatırım

1. Aslında hükümet evli kalmayı teşvik için çıkarmıştı bu kanunu ama yine kutudan tavşan çıktı ve kanun evlilik kurumuna yeni girişleri zorlaştırdı.
     Alıntı Originally Posted by Turnike Yazıyı Oku
    Orası öyle ancak, diyelim ki evlenmeden önce edinilmiş ve/veya miras kalan mülklerden ayda 30 bin TL kira geliriniz var, eş boşadı sizi, malı mülkü yok, aylık 10-15 bin TL nafaka ödemekle yükümlü olursunuz. Süresiz olan bu nafaka siz ya da karşı taraf ölmeden, ya da karşı taraf evlenmediği sürece devam eder. Bu durumda evlenmeden önceki ve miras kalan mallara da dolaylı yönden ortak olmuş oluyor. Bu kişi gidip 5000 TL maaş alsa dahi nafaka ödemeye devam.

Evlilik dahilinde biriken bu kira paraları ile bir şeyler aldıysanız onun da yarısı boşanılan eşe veriliyor.

Süresiz nafaka ödemek durumunda olanların sosyal medya platformlarında grupları var. Okudukça malı mülkü olan eş boşanmaktan koşar adım kaçar. Er kişi de kendinden daha yüksek ekonomik güce sahip bir eş bulmadığı sürece evlenmez. Zira taraflar aynı ekonomik güce sahip olsa dahi erkek süresiz nafaka ödemek zorunda kalıyor.

2. Konu su, mutlu olmak icin evlenmek gerekmiyor.

Sevdiginle yasa, ama kotuyu bu ortakliga sokma.

Erkek, saygi duymadiga kadina asik olmaz.

Eger kadin, cantasini alip gidecek durumda degilse, bizdeki erkek o kadina zaten saygi duymuyor.

Ha yok arkadas ben basima bela alir, yillarca cekerim diyorsaniz, buyrun evlenin.

3. Burasi bekarlar klubüne dönmüş ))
    Maddi konular konusunda haksizda sayilmazlar hani. Evlilik birligi bitince erkegin anasini ağlatabiliyor sistem.
    Yalniz cocuk olayina nasil baktiklarinida merak ettim dogrusu.
    * Evlilik yok cocuk yok, mutluyum.* mu diyorlar, yoksa evlilik dışı cocuk yaparim mi diyorlar

SM-N770F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

4.  Alıntı Originally Posted by bzaferb Yazıyı Oku
    Burasi bekarlar klubüne dönmüş ))
    Maddi konular konusunda haksizda sayilmazlar hani. Evlilik birligi bitince erkegin anasini ağlatabiliyor sistem.
    Yalniz cocuk olayina nasil baktiklarinida merak ettim dogrusu.
    * Evlilik yok cocuk yok, mutluyum.* mu diyorlar, yoksa evlilik dışı cocuk yaparim mi diyorlar
    Zaten cogu niteliksiz, gelecegi calinmis 30 milyon cocuk var.

Neye guvenerek cocuk planlayacaksin ?

5. Burada goruslerini ( tecrubelerini ) yazan degerli yorumcularin cocuklugu, 1960'li 70'li yillarda gecti.

Artik baska bir dunya var.

6.  Alıntı Originally Posted by Tinaz Yazıyı Oku
    Zaten cogu niteliksiz, gelecegi calinmis 40 milyon cocuk var.

Neye guvenerek cocuk planlayacaksin ?
    Burda yazanlarin çoğunun iyiegitimli ve nispeten maddi imkani iyi diye dusunuyorum.
    En azindan 1 cocugu nitelikli ve mirasa sahip cikacak sekilde yetiştirebilirler ))
    Gelecegi calinmiş kismina katiliyorum ama bunun icin iyilestirmeler yapabiliriz ebeveyn olarak.
    Yeri geldigi icin soyluyorum, evim yok,bugidişlede hic olmayacak, 39unda evlendim, 1 oglum var ve Abd vatandasi.Bir memur olarak benim cocugumun gelecegi icin bulabildigim eniyi cozüm onun abd de dogmasi idi ve yaptim.
    İyi bir egitim de kazandirabilirsem tamamdir.

7.  Alıntı Originally Posted by bzaferb Yazıyı Oku
    Burda yazanlarin çoğunun iyiegitimli ve nispeten maddi imkani iyi diye dusunuyorum.
    En azindan 1 cocugu nitelikli ve mirasa sahip cikacak sekilde yetiştirebilirler ))
    Gelecegi calinmiş kismina katiliyorum ama bunun icin iyilestirmeler yapabiliriz ebeveyn olarak.
    Yeri geldigi icin soyluyorum, evim yok,bugidişlede hic olmayacak, 39unda evlendim, 1 oglum var ve Abd vatandasi.Bir memur olarak benim cocugumun gelecegi icin bulabildigim en cozüm onun abd de dogmasi idi ve yaptim.
    İyi bir egitim de kazandirabilirsem tamamdir.
    Cok iyi yapmissiniz.

Anglo-saxon dunyasina bir eleman yetistirmissiniz.

Caresizlik insana neler yaptirmaz.

8.  Alıntı Originally Posted by Tinaz Yazıyı Oku
    Cok iyi yapmissiniz.

Anglo-saxon dunyasina bir eleman yetistirmissiniz.

Caresizlik insana neler yaptirmaz.
    Sonuc olarak bence evliliğe cokda soguk olmamak lazim.
    Her ailede tartişmalar olur ama her evlilik kötü bitmez diyorum.
    Özellikle dışardan müdahaleler olmazsa.

Herkes icin iyi bir evlilik diliyorum

Sayfa 744/1002 İlkİlk ... 244644694734742743744745746754794844 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •