hedef portföyü aradım az önce...
sizden nnf aldım, serbest fon da almak isterim nasıl yapalım diye sordum.
nitelikli yatırımcı olsanız da biz yeni girişleri kapattık artık almayacağız diye kestirip attı...
Benim şartlarım uyuyordu, bir çok serbest fonu aradığımda hedef dahil, başka kurumları da aradım, dışarıdan yatırımcıya kapalı vs. diyorlar haklısınız. Yani burada beyan yeterli vs deniyor da pratikte 1 m olsa, nitelikli olsanız da almıyorlar nedense.
O bir aileye ait, öbürü tek kişilik, buna alamıyoruz, dışarıya kapadık vs. hep aynı cevabı veriyorlar.
Serbest fonlara girmenize gerek yok.Özel portföy yönetimi yapan kurumlarla anlaşma yapabilirsiniz.Portföyümde şu enstrümanlar bulunsun ve karşılaştırma kriterimiz de şu olsun diyerek anlaşabilirsiniz.Yıllık sözleşme yaparsınız ama baktınız karşılaştırma kriterinizin altında performansla gidiyorlar ya da farklı bir yatırım kararı aldınız özel portföy yönetim anlaşmanızı sonlandırabilirsiniz.Paranın büyüklüğüne bağlı olarak yıllık binde 7.5 ile 15 arası bir yönetim ücreti ödersiniz.Paranız büyükse sizin adınıza fon da kurabiliyorlar.Size veya aile fertlerine özel olmak üzere.Bu bilgileri Qinvest portföy yönetiminden aldım.
Evet biliyorum ancak portföy yönetimi yapıldığında, yöneten kurum/firma riskleri de alınıyor. Yani fon meblağı MKK havuzu üzerinde değil, kurum kasasında oluyor. Oysa MKK kayıtlı fonlarda kurum bir şekilde batsa dahi, fon tasfiye edilip ya başka kurum tarafından yönetiliyor, ya da fon pay sahipleri son fiyattan kendi meblağını alıp kolayca çıkabiliyor. ( Geçmişte tonla örneği oldu, ya adı değişip devam etti, ya fon sahipleri son fiyattan çıktılar )
Elbette portföy yönetimi sistemi de denetleniyordur ama o riski almak istemedim açıkçası. O yüzden düşünmedim. 50 metrekare bir apartman dairesindeki portföy yönetim firmalarına tüm birikimi teslim etmek çok mantıklı gelmiyor bana. Ama çok teşekkürler bilgi için.
Bana özel fon kuracakları kadar da para yok zaten.Kılpayı nitelikli sınırını aşıyorum. O da fonla değil, hisselerle falan.
az önce istanbul portföyü aradım üstat. uzaktan çalışıyorlarmış, bir çalışanın cebini verdi. görüştüm. iş bankasında hesap açtırmak gerekiyor. sonrasını biz organize diyoruz dedi. miktar 1 mio ve üzeri . özel portföy yönetimini de sordum anlattı sağ olsun.
zaten kendi sitelerinin sağ üst köşesine 1 mio ve üzeri için ayrı bir telefon vermiş.
buraya bakabilirsiniz.
Yer İmleri