Otobüste yer vermemek için , ölü taklidi yapıyor.![]()
Otobüste yer vermemek için , ölü taklidi yapıyor.![]()
Yatırım tavsiyesi değildir! Yanılma ihtimalim her zaman vardır!
Son düzenleme : bigmaster; 05-09-2020 saat: 11:18.
Merhaba üstatlar,
Altında biraz kafam karışık. Sizlerin değerli fikirlerine ihtiyacım var.
Gram altınım var ve almaya da devam ediyorum lakin şu an dünyadaki banka hesabındaki altınların fiziki karşılığı yok, yani tüm müşteriler olarak çekmeye kalksak yeterli altın miktarı yok.
Öte yandan da Nadir Gold veya İstanbul Altın Rafinerisi ürünlerini alsam ve bankadaki kasaya atsam, hem işçilik kaynaklı gramı şu an 460 tl’den işlem gören ürün 489 tl’den alıp makastan zarara gireceğim hem de satmaya kalksam fiyatlar yüksekken kuyumcu para yok diyecek, alan da düşük makasla alıp banka gram altına göre zarara sokacak. Avantajı ise elimde altın olacak.
Bir de, elimde zamanında kuyumcudan aldığım normal gram altın var. Bunları Nadir veya İstanbul Rafinerisi ürünleriyle değiştirmeli miyim? Onlara göre Türkiye veya yurtdışında daha düşükten mi işlem görür?
Şimdiden hepinize teşekkürler.
Sanal Altınlarınızı altın transfer yöntemi bankanızdan ile KuveytTürke havale edebilirsiniz. Sonra da KuveytTürk ten fiziki olarak Altını şubeden çekebilirsiniz.
Ben daha önce Garanti den KuveytTürk e altın transferi yapmıştım. Sonra da şubeden fiziki çekmiştim.
KuveytTürk te hesabınız yoksa hemen açtırın, sonra da şubeye gidip Altın transferi formunu doldurup havale yapın, sonra KT şubesine talimat verin gişeden fiziki teslim alın.
Ayrıca şu anda öğrendim ki bunu bile yapmama gerek kalmamış, Garanti Bankası da şubeden 1 KG fiziki külçe Altın teslim edebiliyormuş. Tek farkı küsürat gramları teslim edememeleri. KT gramına kadar şubeden fiziki teslim edebiliyor.
Sizin bankanızda da ya fiziki altın teslimi varsa o imkanı kullanın ya da dediğim gibi KT ye Altın transferi yapıp KT şubeden çekin.
Son düzenleme : sadecegrafik; 06-09-2020 saat: 10:17.
Sanal piyasada ufak bir al/sat farkı var. Fiziksel de bu farktan çok, bant aralığına dönmüş durumda.
Ben dediğiniz rakamları 1 ay içinde bekliyorum ama ölü taklidi yapması kafamda soru işaretleri doğurdu. Yanlış anlaşılmasın, sadece süre anlamında.
Bu arada altın ve gümüşte , devlet hakkı oranları arttırılmış.
https://www.google.com/url?sa=t&sour...BD2-J7&cf=1
Yatırım tavsiyesi değildir! Yanılma ihtimalim her zaman vardır!
Yer İmleri