Bugün hisse fonlar için güzel bir gün oldu. MB kuru da 2 kuruş artıda. Altın içeren fonlar hariç üzmeyecek gibi. Son dağılımına göre GMA'dan ciddi bir artı bekliyorum![]()
Eib ve Sua artik bir atak yapmali.
En azindan bugun %0.15 bekliyorum.
Saygilar.
SM-G610F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Geçenlerde İstanbul portföy ile görüştüm, serbest fonlar için, aklıma yattı gibi.Özel portföy yönetimi de olabilir elbette.
Ünlünün serbest fonlarının yılbaşından itibaren getirisine baktım İstanbul ile birlikte karşılaştırdım.
2 şirketin toplamda 19 serbest fonu var. İlk 4 dünde İstanbul bayaığı fark atmış.
Tabi net karar verme kriteri olmaz ama yine de bir fikir verebilir bellki.
İstanbul'da ki en yakın arkadaşım İş Portföy ile çalışıyor. ( Ben Ankara'dayım) Özel portföy yönetimi. %100 hisse'de değerlenmek üzere sözleşme yapmışlar heralde çünkü hep paranın tümü hissede diyordu. Yaklaşık 3 yıldır öyle değerlendiriyor. 6-7 m civarı bir nakdi vardı. Çok memnunum deyip duruyordu. 3 yılda % kaç kazanmış , ne prim alıyorlar detayları öğrenip burada paylaşırım ben de. Ben özel portföy yönetiminden ürküyorum açıkçası, yaşlandım ve biraz sağlamcıyım. Zaten özel yönetilecek kadar para da yok.
Altın fonlarının kendi içinde getiri farkları ihmal edilecek kadar düşük. Tefaşa göre altın getirileri ile altın fonları getirileri arasında da yılda 1-2 puan civarı oynamalar oluyor. Gram altının da altın fonununda kendine özel bir iki avantajı var aslında ama bence fark yok. Altının hareketlerine göre portföyündeki altını aktif azaltıp artıran bu sayede getirileri altını geçebilen altın fonları olsun isterdi gönül, ama yok. Altın getirisini aylık düzenli %1 geçebilen bir altın fonu olsa hiç düşünmeden alırdım.
Takım elbiseli finans uzmanları falan altın fonu yönetip, yönetim ücreti alıp, gram altınını bankada bir kasaya koyan ayşe teyzeyi getiride geçemiyor.
]
Hangi portföy şirketi soruma cevap verenlere teşekkür ediyorum. Alintilayarak yanıtlamak istedim ama çok eski cevapları ekledi]
Yer İmleri