Originally Posted by
Grand
Açıklanan 11 Gerçek 40
Devlet işleyişinde bağımsız bölüm kalmamış,
Herşey ve Herkes tek kişinin ağzına bakıyor,
Tam biat kültürü,
İş bu oldukça, prim artı 2 bile olsa 14'ü geçemez.
Bunu görünce aklıma geldi, bir kaç gün önce hesapladım, geçen sene haziran -temmuz ayında aynı iki marketten farklı alışverişlerim var. Sadece gıda değil, kırtasiye, temizlik, yapı malzemesi, elektronik. Ayrıca aynı dönemin 6 farklı çeşit faturası elektrik , su , cep tel, doğalgaz, internet vs.
Enflasyonda bir ağırlıklı ortalama sistemi kullanıldığını vs. biliyorum. Ama ben çok kaba ortalama aldım. 15 aylık süreçte.
Ürünlerde ortalama artış %42,6 - 15 ayda. yıllıklandırılırsa çok kabaca 34 civarına geliyor.
Bir tek ürün bile %10 altında artmamış 54 farklı kalemde. Sadece 2.50 liraya aldığım 5 litrelik içme suyu iki üç gün önce hesaplarken hala 2.50 idi.
Tabi bunun içinde otomobil, konut vs. gibi %100 'ü aşan oranlarda artanlar yok. O yüzden ben de yaklaşık %40-45 civarında
olduğunu düşünüyorum.
Ayrıca şunu farkettim bir çok gıda ürününde fiyatlar artmış, aynı zamanda gramajlar düşmüş. Orada da gizli bir enflasyon var farkedilmeyen
Burada yer alan yorum ve tavsiyeler genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.
Yer İmleri