Sayfa 297/1006 İlkİlk ... 197247287295296297298299307347397797 ... SonSon
Arama sonucu : 8042 madde; 2,369 - 2,376 arası.

Konu: Banka Mevduat Faizleri (ARTI PUAN/tezgah altı faiz oranları) - II

Duhul
    Mar 2017
    İkamet
    istanbul
    Gönderi
    6,956
     Alıntı Originally Posted by Grand Yazıyı Oku
    Açıklanan 11 Gerçek 40

Devlet işleyişinde bağımsız bölüm kalmamış,
    Herşey ve Herkes tek kişinin ağzına bakıyor,
    Tam biat kültürü,
    İş bu oldukça, prim artı 2 bile olsa 14'ü geçemez.
    Çok doğru. Ben de bu yüzden yatırımlarımın %90dan fazlasını istemeyerek de olsa yabancı para bazlı hisse ve emtia fonlarına aktardım. Bunların gittiği günü görürsem, komple biste dönerim, bist şu anda çok ucuz olmakla birlikte bu ucuz olma süresi bayağı uzun sürecek gibi, tahminen 2023 yılına kadar...
    Yazdıklarım yatırım tavsiyesi değildir.

Duhul
    Mar 2017
    İkamet
    istanbul
    Gönderi
    6,956
     Alıntı Originally Posted by hellistheothers Yazıyı Oku
    Bunu görünce aklıma geldi, bir kaç gün önce hesapladım, geçen sene haziran -temmuz ayında aynı iki marketten farklı alışverişlerim var. Sadece gıda değil, kırtasiye, temizlik, yapı malzemesi, elektronik. Ayrıca aynı dönemin 6 farklı çeşit faturası elektrik , su , cep tel, doğalgaz, internet vs.

Enflasyonda bir ağırlıklı ortalama sistemi kullanıldığını vs. biliyorum. Ama ben çok kaba ortalama aldım. 15 aylık süreçte.

Ürünlerde ortalama artış %42,6 - 15 ayda. yıllıklandırılırsa çok kabaca 34 civarına geliyor.

Bir tek ürün bile %10 altında artmamış 54 farklı kalemde. Sadece 2.50 liraya aldığım 5 litrelik içme suyu iki üç gün önce hesaplarken hala 2.50 idi.

Tabi bunun içinde otomobil, konut vs. gibi %100 'ü aşan oranlarda artanlar yok. O yüzden ben de yaklaşık %40-45 civarında
    olduğunu düşünüyorum.

Ayrıca şunu farkettim bir çok gıda ürününde fiyatlar artmış, aynı zamanda gramajlar düşmüş. Orada da gizli bir enflasyon var farkedilmeyen
    Gramaj olayında en gözüme çarpanı labne peynir. 300 gr'dan önce 250'ye sonra 200gr.a düşürdüler. Geçen gün markette 180gr olan ambalajları gördüm, satılmaya başlanmış.

Yakında otellerde kahvaltıda verilen minik ambalajlarla satacaklar herhalde zam yapmadık demek için...
    Yazdıklarım yatırım tavsiyesi değildir.

3.  Alıntı Originally Posted by turali Yazıyı Oku
    Gramaj olayında en gözüme çarpanı labne peynir. 300 gr'dan önce 250'ye sonra 200gr.a düşürdüler. Geçen gün markette 180gr olan ambalajları gördüm, satılmaya başlanmış.

Yakında otellerde kahvaltıda verilen minik ambalajlarla satacaklar herhalde zam yapmadık demek için...
    Gramaj hilesi şampuan ve bulaşık deterjanında da çok yapılıyor. Neredeyse 10'ar ml'lik farklarla envai çeşit ambalaj var piyasada.

4. Balık baştan kokar.....!!!
     Alıntı Originally Posted by turali Yazıyı Oku

SM-A505F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
    Twinkle twinkle little star,
    Soon you won't be twinkling anymore.....

5. 10 yıllık faizin önümüzdeki 6 ile 12 ay arasında 16 ya çıkacağını ön görüyorum.
    Bu da en iyi durumda 16 olur

6. $ 7.4871

AOFM 10.16 yatay devam mı ediyor hâlâ ?

uğur gürses
    @ugurses
    Kimse emeklilik paralarının siyasi kararlarla çarçur edilmesini istemez.
    Vatandaşın altına ve yastık altı dövize yönelmesinin çok eski olan tarihsel nedeni, kötü yönetimlerin siyasi kifayetsizlikle vatandaşın tasarruflarına göz dikmesidir
    https://mobile.twitter.com/ugurses/s...89776090431491
    Kötümser yalnız tüneli görür, iyimser tünelin sonundaki ışığı görür, gerçekçi tünelle birlikte hem ışığı hem de gelecek treni görür.!!!

8. Ya faizi yükseltecekler ya da stopajı sıfırlayacaklar bakalım hangisini tercih edecekler. Bu gece dolar 7,50 yi görürse hiç şaşırmam.

Sayfa 297/1006 İlkİlk ... 197247287295296297298299307347397797 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •