Sayfa 651/1001 İlkİlk ... 151551601641649650651652653661701751 ... SonSon
Arama sonucu : 8004 madde; 5,201 - 5,208 arası.

Konu: Viop - XXIV

Alıntı Originally Posted by emir77 Yazıyı Oku
    Bildiğim kadarıyla yazayım izninizle.

Dini gönderen değiştirebilir ancak yoksa değiştiren kafasına göre de sıfırdan yapabilir de bana göre din olmasalar da Hinduizm,sintoizim vs. Gibi olur .Din kimin dini soru bu Allah'ın dini ise ancak sahibi değiştirebilir.
    Zebur, Tevrat,İncil tahrif edildikleri için yeniden şeriat gelmiştir zaten İncil tevrati düzeltmek için geldiğini Hz İsa'nın yahudi kavminin içinde olduğu nu biliyoruz.İncilin şeriatı Tevrat şeriatı üzerinedir.
    Allah CC tüm eksiklik ve noksanlık tan uzaktır hata veya yanılma söz konusu değildir hepside bozulmamış hallerini kastediyorum .
    İSLAMİYET gelmiş...
    En iyi dini bilen 4 halifeden 3'ü öldürülmüş...! (Öldürenlerde müslüman..)
    Hz. Muhammed'in eşi..Hz.ALi taraftarları ile 10.000 lerce ölüm olan savaşa katılmış...
    (Her iki tarafta en mükemmel insan örnekleri olduğu söyleniyor..?!Dini en yakından öğrenen Hz.Ali ve HZ.Muhammed'in eşi
    birbiriyle savaşıyor? Olacak işmi?dediğiniz oluyor,ama olmuş..!)

En iyi ve en mükemmel DİN,İSLAM.. Diyoruz ya,
    Bu insanlarda en iyi bilen, hepsi HZ.le anılan ama sonlarına baktığında vahim bi durum var..

Müslümanların bunu açıklaması mümkün değil...! İmtihan mı bu?

hilafet gelince gazoz yasaklanır mı ben ona bakarın

başkanlık dedüler elimüze verdiler

daha ne gelirse gelsin

mucize gelmedikçe böyle gider burası

3.  Alıntı Originally Posted by KOÇ Yazıyı Oku
    halifenin emriyle
    bütün araplar biste gelecek miş.
    araplar bize biat edecekmiş.
    mısır bile.
    Istikrarrrrr
    Bunlar bir de istikrarcidi
    Bu forumdan twitera gecip hustad olan tanidiginiz kim varsa istikrar sursuncudu
    Taa ki biz gelene kadar 2017 de.. taa ki 2018 i akp kazanirsa ulke hizla batacak diyene kadar ;)
    O zaman ne mumkun bunu yazmak 500 kisi saldirir istikrar kardesim derdi muhalifler bile tamam kotuler ama istikrsr surse iyi olur borsa derdi

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    İSTANBUL
    Gönderi
    9,242
    dünkü pastada gelen geçen shortlamış TEB longlamış görünüyor...diğer LONG 705, diğer SHORT 13.024...

benim favorim bilal.

bu kutlu davada kutlu insanı alkışlarken izlemek istiyorum kutlu yolcuların alkışlarını

biraz tarih.
    öyle ben halifeyim demekle hailfe olunmuyor.
    ama bistin abbasi dönemine tarihine-harun reşit dönmesi 6 ayda olur.

https://www.dunyabulteni.net/tarihte...%C3%BCld%C3%BC.

7.  Alıntı Originally Posted by TÜRKOĞLU Yazıyı Oku
    dünkü pastada gelen geçen shortlamış TEB longlamış görünüyor...diğer LONG 705, diğer SHORT 13.024...
    tebin yabancı olmadığını düşünüyorum.
    yerli ve milli bence.
    Yatırım tavsiyesi değildir.

8.  Alıntı Originally Posted by discretus Yazıyı Oku
    deizm de Tanrının müdahele etmediğini nerden biliyorsun.. ?? her şeye gücü yeten bir Tanrı varsa senin onun müdahelesinden haberin olması gerekiyor mu?? hayır gerekmiyor.. senin haberin olmadan her şeyi yapabilir..

islam da nasıl ? müdahele ettiğinden haberin oluyor mu? peygamber/din gönderdiğini iddia ediyorsun ve bu nedenle insanlığa müdahele ediyor diyorsun muhtemelen.. gönderdiğini nerden biliyorsun ?? var mı kanıtın ?? yok.. sadece inanıyorsun..

netice: deizm müdahele edip etmemesi ile ilgilenmez.. bunu islamcılar uydurdu.. sanki deizmde Tanrı mudahele etmiyormuş ve bu çok garipmiş gibi. .müdahele edip etmediğini bilemezsin..deizm bu detaylarla ilgilenmez.. Tanrı vardır der.. peygamber ve din yoktur der.. net.. basit.. olması gerektiği gibi..
    Basit bir rüzgarın esmesinde,havaya atılan taşın yere düşmesinde,hergun doğan güneşin ışınlarının bize gelmesinde vs. Fizik kanunları diye kanunlardan bahsedeceğiz,bırak milyonlarca insanın bir arada yaşamasıni 3 tane insanın bile bir arada yaşamasi için kitaplar dolusu kanuna gereksinim duyacak onlarla açıklamaya çalışacak ama bunca taşa suya fizik kanunu koyan güç insanı saldım çayıra modunda birakacak mantıklı gelmiyor bana bu.
    İslam'da varoluşun sebebi Allah CC bilinmek tanınmak istemesidir haberdar ediyor bu sebebe uygun olarak öyle iken haberdar olunur .
    -------------------_-------------
    islam da nasıl ? müdahele ettiğinden haberin oluyor mu? peygamber/din gönderdiğini iddia ediyorsun ve bu nedenle insanlığa müdahele ediyor diyorsun muhtemelen.. gönderdiğini nerden biliyorsun ?? var mı kanıtın ?? yok.. sadece inanıyorsun..
    --------------_-------------

Asıl konu burada sormuşsun ve cevabını vermişsin.Allahin dini gonderdigine kanıtın varmı diye.Olayin özü imanın anlamı hikmeti burada ortaya çıkıyor.İman gayba olur hissedersin, düşünürsün zahiri delillerin olur onlar ile iman edersin sınav burada zaten
    Yoksa bizatihi Allah'ın zatıni gorsek veya cennetini cehennemi ahiret hayatındaki gibi o zaman imtihan olmaz zaten en inkarcisi bile o zaman iman ettik diyecek tıpkı ilk galu bela dakı gibi onun için somut delil koyamam sizin istediğiniz şekilde bu işin kuralı bu ne yapayım .

Sayfa 651/1001 İlkİlk ... 151551601641649650651652653661701751 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •