Sayfa 9/1002 İlkİlk ... 78910111959109509 ... SonSon
Arama sonucu : 8016 madde; 65 - 72 arası.

Konu: Dolarda Yükseliş Kaçınılmaz IX

  1.  Alıntı Originally Posted by Tinaz Yazıyı Oku
    Emekli Tümamiral Cihat Yaycı'dan Doğu Akdeniz açıklaması: Türkiye'nin 572 yıllık ihtiyacını karşılar.

    Emekli Tümamiral Doç. Dr. Cihat Yaycı, Girit'in güneyindeki doğalgaz rezervlerinin Türkiye'nin 572 yıllık ihtiyacını karşılayacak düzeyde olduğunu söyledi.

    https://cumhuriyet.com.tr/haber/emek...rsilar-1766122


    Ve zat-i muhterem bu amirali emekli etti.

    Nedeni de, bir rant ihalesine comak sokmak.

    Hani bazen, bu yasananlari, milletin bekasi icin yapiyor diye dusunenler var.

    Belki, okur, ogrenir, dusunurler.
    üstadım kuyu yok birşey yok 572 yıl ne ya keşke herkes bildiği alanda konuşsa karadeniz deki kuyuya rağmen oranın bile rezerv hesabı net değil. böyle olunca konuştukları doğru bilgiler bile gümbürtüye gidiyor.

  2.  Alıntı Originally Posted by Tinaz Yazıyı Oku
    Bence soyler.

    Moddy's, kararini 3 gun onceden bunlara yazili olarak duyuruyor, bu, o gunlerde, 3.ceyrekte V tipi yukselis edebiyati yapiyordu, madem Moddy's den boyle bir karar gelecek, sus dimi, yok anlik butun isler.

    Kayinbabasi da , Moody's'in karari uzerine, S&P icin demedigini birakmiyor, o henuz kimin not kirdiginin bile farkinda degil.

    Yersen.
    benim anlamadığım madem not önemli değil bu kuruluşlara neden para veriyoruz değerlendirme için

  3.  Alıntı Originally Posted by Batman Yazıyı Oku
    üstadım kuyu yok birşey yok 572 yıl ne ya keşke herkes bildiği alanda konuşsa karadeniz deki kuyuya rağmen oranın bile rezerv hesabı net değil. böyle olunca konuştukları doğru bilgiler bile gümbürtüye gidiyor.
    Bu Amiral, Doc.Dr. ayni zamanda.

    Mavi Vatan sozunu dilimize kazandiran Hoca.

    Ben anlattiklarinda, bir tutarsizlik gormedim, Doktoranin ne kadar zor bir calisma oldugunu iyi bilirim.

  4. #68
    Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    11 BOYUT
    Yaş
    68
    Gönderi
    15,614
    Notcular ilk zaman not yükseltirken devamlı sıcak para pompalanıyordu ülkemize,pompalanan paralar cebe indirilip har vurup,harman savruldu,giren parada geldiği gibi kaçtı gitti,bu paradan nemalanmak için faydalanan sektörde şu an batıkta ve çok borçlu,eğer bu paralar doğru yatırımda kullanılsaydı karşımıza batık bir ülke çıkmazdı,şimdi bunun ceremesini çekiyor ülke,notumuz çöp seviyesinde CDS 600 üstünde,2001 krizinden bile çok kötü durumdayız,80 yılındaki 70 cente muhtaç kaldımızdan bie kötüyüz,hiç olmazsa o zaman elimizde kitler,taşınmazlar vardı,şimdi yok,yok,dar boğaza girildikçe bütün fonlara saldırı başladı,şimdi sıra bireysel emekli fonuna geldi ona saldırı başladı,notçulara kızıyorlar notumuzu çöp seviyesine indirdiler diye,zamanında havalara zıplanıp dolar 1 tl olacak diyorlardı...şu an muz cumhuriyetlerin ayarındayız,onların çoğunun para birimi bile bizden değerli,kısaca 18 sene boyunca devamlı ülkenin içini oymuşlar.

  5.  Alıntı Originally Posted by hkm Yazıyı Oku
    Aslında üç beş dolar ve dolar cinsi yatırımlarımızdan kazanıyoruz ama memleket için alım gücü açısından durum giderek tatsızlaşıyor.Dolar cinsinden emekli maaşımın beş yıllık seyrine bakıyorum da durum çok tatsız, ek gelirler olmasa kesin geçim zorluğuna düşerdim.Gidişat çok kötü.Yakında ek gelirler bile manasızlaşacak, çünkü çoğu TL cinsinden kira geliri falan.Tl cinsi tüm gelirler çok hızlı bir şekilde eriyor.
    Hocam ülke şu an tekeri patlak kamyon gibi ilerliyor duvara çarpması yakındır. Ülkeyi ne hale getirdiler baksanıza rezervler bitik savaş kaos salgın gibi durumlardaki yedek akçeleride boşalttılar yani kasa boş bes paralarına da göz diktiler durum çok kötü şu an bist bir çöküşe başlarsa asıl bomba o zaman patlayacak..

  6. önümüzdeki ay pandemi iyice artacak çevremde bu aralar çok covid vakası duyuyorum. arkadaşlardan covid olanlar var üstelik henüz soğuklar başlamadı. Hani sıcaklarda azalıyordu ya ondan ötürü diyorum. kasım aralık gibi ekonomi iyice cort olacak vatandaşın vay haline herşeye zam gelecek zam yağmuru başlayacak zaten varda dolu yağacak. gıda fiyatları artacak da artacak doğalgaz elektrik su faturaları da aynen..

  7. #71
    Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    11 BOYUT
    Yaş
    68
    Gönderi
    15,614
    18 adayı yunan istila ederken Avrupa birliğine gireceğiz diye göz yumdular,dahada ieri giderek Kıbrısı Rumlara peşkeş çekmeye kalkıp Denktaşın ölümüne sebep oldular,Rumlar referandum yaptı birleşmeden hayır oyu çıktı Kıbrıs kurtuldu,şimdi akdenizde ekmek ufağı aranıyor Kıbrıs sayesinde,acep bunlar ne içiyoda kafaları böyle kıyak,ben bunlara kızmıyorum,kızdığım arkasından gidenlere kızıyorum,kör olmuş,beyini yok olmuş güruhlar,acaba biliyorlarmı aç kalacaklarını,çünkü zat adam satmasını çok iyi biliyor,örnek mavi Marmara ve 15 temmuz şehit gazi aileleri


Sayfa 9/1002 İlkİlk ... 78910111959109509 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

  • Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •