Originally Posted by
Seavoice
sevgili varyemez, ben temel ile ilgili makara yaptým temel hikaye falan diye.. aslýnda temele deðil herþeyin temelde bittiðini ifade edip, laf soktuklarý için makara yapýyorum.. fiyatla ilgileniyorsan eðer, sadece temel etkilerinden bahsedemiyoruz ki? bir sürü dýþsal etken var? misal; adam satýyor bir hisseyi, noluyo falan diyorsun nasýl olur bunun temel rasyolarý bu fiyata düþüþü onaylamýyor diyorsun.. iyide adamýn baþka yerde açýðý var onu kapatýyor belki? sen temelini incelediysen sana ne fiyattan? düþüþ senin için fýrsat o vakit.. sana bu.. al otur vadeni bekle öylemi? ne çalçene yapýyorsun devamlý.. temel analiz zýrt pýrt yapýlmazki en fazla 3 ayda bir konuþman gerek çünkü bilançolar 3 ayda bir geliyor? adam trend var diyor, iyide trend teknikte de kullanýlan bir terim.. yani inanmadýðýn bir parametrenin jargonundan sana ne o zaman? herhalde trend kýrýlýncada tekniðe inanmýyorum dediði o olsa gerek.. trend kýrýlýnca trend kýrýlmýþ oluyor, teknik yalan olmuyorki? o zaman stoploss kullanmakta küfre girmek gibi biþey demek olsa gerek bu gözle bakanlara? ondan sonra investingte þunlar þöyle konuþuyor bunlar böyle konuþuyor, bu iyi biþey çünkü ben orada konuþulanlara göre sinyal alýyorum.. bi ýþýk görüyorum.. ýþýðýn sonunda biri bana geeeel geeel diyor.. iyide zaten investinge bakmak dedikodu takip etmek temellede ilgisi yok.. mesele dönüyor baþtaki mevzuya geliyor, iþte investingden bile referans alýnýyormuþ sadece temel deðilmiþ etkileþim?
Senin ne kadar gýrgýr þamata olduðunu biz biliyoruz.Kabettigimizde bile eglenebiliyoruz.
Forum ortamýnda yazý ile duygularý anlatmak biraz eksik kalabiliyor,bu tartýþma ortami tamamen ondan kaynaklandý diye düþünüyorum.
CPH1909 cihazýmdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Bildiklerini anlat, ama akýl vermeye kalkma,Anlatýlanlarý iyi dinle,ama hepsini doðru sanma,Yazdýklarým yatýrým tavsiyesi deðildir unutma...
Yer Ýmleri