est hayek hocam, çok katkınız var başlıkta. Ben de arz sonrası farklı noktalara gelebileceğini düşünüyorum.
Taslak izahname'den yola çıkarsak bu arzın son halka arzlardan farklı olacağı sonucuna varıyoruz. Tekrar etmek gerekir bu sadece taslaktır; spk onayı sonrası değişebilir.
"Yurt İçi Bireysel Yatırımcılara Dağıtım: Oransal Dağıtım Yöntemine göre yapılacaktır. İlk aşamada
(yetmesi kaydıyla), talepte bulunan tüm Yurt İçi Bireysel Yatırımcılara birer adet pay verilecek, daha
sonra, Yurt İçi Bireysel Yatırımcılar için geriye kalan tahsisat miktarının, kalan pay talep miktarına
bölünmesi ile 'Arzın Talebi Karşılama Oranı' bulunacaktır. Bulunan Arzın Talebi Karşılama Oranı
her bir yatırımcıya ait kişisel talep ile çarpılacak ve paylar dağıtılacaktır.''
"Yurt İçi Bireysel Yatırımcılar için oransal dağıtım yöntemi kullanılacağından herhangi bir mükerrer
talep kontrolü işlemi yapılmayacaktır."
bu maddelerden yola çıkarsak 5 hesaptan 1x talep yerine tek hesaptan 5x talep yollamak daha mantıklı olacak gibi gözüküyor, ama çok emin de değilim. Bütün bu konuların netleşmesi için bu perşembe veya gelecek perşembeyi dört gözle bekliyorum

Yer İmleri