Dolar da yükselen kama var da ne dusurcek bunu sebep yok
Dolar da yükselen kama var da ne dusurcek bunu sebep yok
7.65 de jpmorgan stopu var [emoji97] hatırlatalım
YTD
gel yeni bir tartışma başlatalım.
kaç dakikalığa bakıyorsun bilmiyorum ama muhtemelen kısa periyottur
ilk long kesişme yeri 1.2450 sonraki short yeri 1.2475 gibi bir yere tekabül ediyor. 250 puan alış satış komisyonları çık ?
indikatöre ne değer verirsen o kadar fiyat hareketi aralığında sinyal verir.
ama ben hırsıma sahip çıkamıyorum diyorsan indikatöre devam et.
fakat yatayda uzun periyotta bu indikatör seni yer.
ha şunu da ekleyelim hakkını yemeyelim.
sonraki sinyalde yaklaşık 1.000 puan vermiş.
ama sert satış geldiğinde bu gibi puanlar indikatörden bağımsız kalıyor.
şöyleki ani bir haber ile 1.000 puan artıya geçerse senin aldığın ( alacağın ) puan anında uçar.![]()
froto arclk bimas krdmd gibi kagıtlar derin düşmeden endeks ciddi düşüş göstermez muhtemelen..froto mesela mart dibinden sonra %100 den fazla yaptı.. bankalar ve holdingler ile bir yere kadar basar..diğer kagıtlarda ikna edici satış olması lazım.. bu satış ikna edici değil.. eski sistemle 350 puan..
It is not because things are difficult that we do not dare, it is because we do not dare that they are difficult. (Seneca)
1 - Dolar faizle düşürülmezzzzzzzzzzzzzzzzzz , 2 - kamu bankalarının piyasaya dolar enjekte edilmesiyle düşürülmezzzzzzzzzzzzzzzzzz.
Dolarla mücadeleyi en güzel Özal yapmıştır siyaset için felan yazmıyorum.gerçekten o adam ekonomiden anlıyordu.DALGALI KUR uyguladı ve kazandı ve Türkiye kazandı.Derdiki bırakın dolar nereye kadar gidecekse gitsin dalgadır o . rüzgar diner dalgada iner derdi .. çillerin yaptığı hataları böyle aştı .. şimdi aynı hataları tekrar yapıyoruz faizle , dolar enjekte ederek doları düşürmeye çalışıyoruz bırakın dalgalansın isterse 20 tl ye gitsin kuzu kuzu 5 tl ye yine gelir.Bırakın dövizin ne olacağına piyasa karar versin.Boşu boşuna merkezin reservlerini eritmeyin.Özal dan başka ekonomist tanımam.İyi icraatları vardır yoktur bilemem ama ekonomiden çok iyi anlıyordu tekrarlıyorum DALGALI KUR (MADE BY ÖZAL)
FAİZLE ALIŞVERİŞ YAPANIN , FAİZLE YATIP KALKANIN BURNU B.....K DAN KURTULMAZ.
Arjantin sermaye kontrolüne geçmiş...
Aldığınız 100 doların 45.5 doları vergi.
Bankada 10K dolarınız varsa ayda 200 dolardan parayı çekmeniz 4 seneyi geçiyor...
Dolar çekmeye limit gelmiş... Ayda 200 dolardan fazla çekemiyorsun...
Öğleden sonra merkez verileri açıklanacak kasa 20 milyar doların altına düştü muhtemelen..
bir ülke neden enflasyon ister?
parasını değersizleştirmek için mi?
elindeki malların zam yapılarak daha değerlenmesi için mi?
yoksa para bollluğundan insanları kurtarmak için mi?
abd dünkü açıklaması ile oyun içinde bir oyun çıkartacak gibi duruyor.
bunun globale yansıması pek yakında olacaktır.
ytd.
Yer İmleri