Artan

99,00 10 18:10
16.477,50 10 18:10
134,20 10 18:10
71,50 10 18:10
291,50 10 18:10
Artan Hisseler

Azalan

87,30 -10 18:10
512,00 -9.94 18:10
11,87 -9.94 18:10
56,95 -6.64 18:10
32,60 -6.48 18:10
Azalan Hisseler

İşlem

25.705.427.996,65 18:10
25.126.837.234,00 18:10
19.159.886.780,88 18:10
15.041.630.827,90 18:10
14.530.506.819,80 18:10
Tüm Hisseler
Sayfa 196/926 İlkİlk ... 96146186194195196197198206246296696 ... SonSon
Arama sonucu : 7407 madde; 1,561 - 1,568 arası.

Konu: KRONT - Kron Telekomünikasyon

1. Robot mudur, insan mıdır bilmiyorum ama hisse bir süredir 25-26 arasına sıkıştı kaldı. Yabancı takası artıyor gibi ama daha önce de artıyor gibi olup döndüğü çok oldu. 11-33 yükselişini inceledim. Yabancı takasında belirgin bir artış olmamış. Bir de Haziran ve Temmuz aylarında 23-33 arası %40'lık bir yükseliş var hisse fiyatında. Bu esnada da yabancı takası %5'ler civarından %11-12'lere ulaşmış. İki yükselişin birinde yabancı takası artışı var, birinde yok.

Hissenin bence iki önemli sorunu var. Birisi, lot sayısı az olsa da halka açıklık oranı çok fazla. Bir diğeri de bulunduğu sektör nedeniyle oluşan Arge ve satış pazarlama masrafları nedeniyle yüksek cirolara rağmen düşük kar üretmesi. Bu sektörde dünyadaki tüm şirketlerde durum böyle aslında. Ama o teknoloji şirketleri net karlarına göre değil cirolarına göre fiyatlanıyorlar. Çünkü satış hasılatı arttıkça net kar da artacaktır bir süre sonra. O hisselerde 500-1.000 F/K'lar normal karşılanıyor, bizde 30-40 F/K yüksek bulunurken. Örneğin Tesla sürekli zarar ediyor ama fiyatı da sürekli artıyor. Geçen gün borsadaki şirketlerin F/K'larını paylaştım burada. Dünyadaki teknoloji şirketlerinin F/K'sını geçmiş bizdeki şeker üreten şirketin F/K'sı. O yüzden Kron yüksek net karlar üretene kadar belki de hakettiği şekilde fiyatlanmayabilir. En azından Rtalb, Jantsa, Kent vs. gibi bir yükseliş yapsa bari diyorum.😂

2.  Alıntı Originally Posted by Yıldız Tozu Yazıyı Oku
    13.09.2020 tarihinde bunu yazmışım.

Ozaman %5,82 ymiş.

https://www.isyatirim.com.tr/tr-tr/a...px?hisse=KRONT

Şimdi %6,66

Siz neden uğraşıyonuz o girdi bu çıktı. Adamlar veriyor zaten veriyi ordan baksanıza.
    YTD.
    Hisse yükselecek diye yıllardır bekliyoruz ama takas verisini iki gün bekleyemiyoruz. İlginç değil mi?😂

3. Sn.Forza , yemin ediyorum yazılarınızı ve iyimserliğinizi seviyorum.

Bisti , Zambia borsası olur , Cibuti borsası olur , Moritanya borsası olur onlardaki borsalarla falan karşılaştırmak lazım.

Bizim borsamız şirketlerin büyümesi veya karlılığı üzerine değil , trene atlama üsülü çalışan bir borsa.
    Neyse yatırımcı kazansın hiç gözüm yok.allah daha çok versin inşallah.

Bizim yatırımcı profilimiz Avrupa veya Amerika tarafına uymuyor onu demek istiyorum aslında.

Örnek Kron Amerika da Borsada olsa ne olurdu , burda ne durumda bunu karşılaştırsak belki daha anlamlı olur.

Kaç senedir yazıyoruz burda. Sn.Lionnes PAM diyor , yatırımcı sipere yatıyor bombamı diye. Neyse işte öyle birşey.

Teknik her yerde teknik 100 senedir dünyada aynı ama temele bakarsanız durum yatırımcı profilinde bitiyor.

Az bilmek çok yaramadığı gibi , çok bilmek hiç işe yaramıyor şu an.

YTD.
    Yazdıklarım Yatırım tavsiyesi değildir.Kendi düşüncelerimi içerir.
    YATIRIM , harcadıktan sonra kalanı biriktirme değil , Birikimi ayırıp kalanı harcamaktır...

4. Borsadan hiç anlamadan hisse almak tehlikeli, bütün parasını kaybedebilir insan. Doğrusu bu aslında. Ama genel duruma bakınca pek de öyle değil gibi görünüyor Sn.Yıldız tozu.

2008 krizinde hisseler dibin dibinde olmasına rağmen bu mantıkla baktım borsaya o yıllarda. Baktım, araştırdım, inceledim, kendimce öğrenmeye çalıştım önce. 2009 yükselişini kaçırdım bu sebeple.😂

Şimdi de baktığımda yanlış gelmiyor borsadaki bu yatırım mantığı bana. 25 liradan Kron mu almak mantıklı 500 liradan Kent mi?

Borsa fenomenleri var bir de. Adamın biri şu hisse gidecek diyor, binlerce takipçisi çullanınca yükseliyor hisse ister istemez. Bir de genelde derinliği az hisseler oluyor nedense. Şu hisse gidecek, geri kaldı diye yorum gördüm. Sonra baktım 2,20'lerden 3 gördü o hisse. Teknik temel falan hikayeymiş demek ki dedim sonra. Geri kalan gidiyormuş demek ki.😂

Reysaş'la ilgili yorumlar vardı bir ara. Çin, lojistik üssü falan. Sanırsınız Çin bütün mallarını Reysaş'ın kamyonlarıyla taşıyıp, Reysaş'ın depolarını kullanacak. Nasrettin Hoca fıkrası gibi. Tellere koyun yünleri takılacak, onu satıp para kazanacak. Peşin para.😂 12 küsür gördü deli gibi net zararla. Kimse negatif F/K'sına bakmadı. Sonra çıktı mevzu ortaya gerçi.

Bu örnekler uzar gider. Ama borsanın anlamadan deli karlar edenler oldu. Sonra deli zararlar olası tabi. O yüzden borsaya uzun süreli bakmak lazım. Kısa periyotlarda herkes karda ya da zararda olabilir. Borsada 10-15 yıl yatırım yaptıktan sonra toplamda karda mısın, zararda mı? O önemli bence.

5. krontta zaten artık f/k bakılmaz çünkü çok fazlaz arge ve pazarlama yapıyor..

pd/dd hiç bakılmaz geri kalan bir şey o da bu tip yüksek brüt kar marjı ve yüksek arge ve pazarlamaya sahip şirketler için F/S ye bakılabilir ( Fiyat / Satış)

şu an ki piyasa değerine göre ..

55milyon yıllık satışta krontun F/S si 6,76

2020 yılı 70 milyon civarı satış gelirse F/S si 5,31 olur

2021 yılında da 90 milyon satış olursa F/S si 4,13 olur..

2025 de satışlarlar 400 milyon olursa da F/S 0,93 olur

Cyberarkın F/S oranı şu an 8,5

6. Sevgili dostlar: 15-20 yıldır borsadayım. En az bir defa gerçekten battım. Ama sonra intikamımı çok feci aldım ve hala alıyorum. Kazancıma göre (emekli öğretmenim) oldukça fazla kront um var ve maliyetim eksidir muhtemelen. Hala hergün maliyet düşürüyorum. (haftalık 50-100 lot arttırıyorum bu ara). BİR SAATE KALMAZ BUNU SİLERİM MUHTEMELEN.

7. Aslinda konusmalarimiz ve soylemek istediklerimiz hep ayni.

Uzun vade yatirim ne kadar yatirim ona bakmak lazim.

Ulkemizde kriz var bitmediginden, yatirimci profilimiz degismez gibi geliyor bana.
    Stabil bir ulke olabilsek en azindan sirket karlarindan potansiyelinden soz edilebilir yatirimci bulunur.

Bizim sirket degerleri artiyor ama dolar karsisinda ayni seviyede, Amerika veya avrupada sirketler gayet rahat bir sekilde Turkiye deki sirketleri alabilirler.

Neyse biz isimize bakalim.
    Ytd.

ASUS_X00QD cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
    Yazdıklarım Yatırım tavsiyesi değildir.Kendi düşüncelerimi içerir.
    YATIRIM , harcadıktan sonra kalanı biriktirme değil , Birikimi ayırıp kalanı harcamaktır...

8. bomba mı attım yine .... sayın Yıldız Tozu şimdi herkes sipere

Sayfa 196/926 İlkİlk ... 96146186194195196197198206246296696 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •