ben bu adamların salakça yorumlarını okudukça gülesim geliyor. gitsinler kapanan eski forumdaki dolar topiklerine baksınlar 2016 yılındaki mesajları bi okusunlar bir çok kişi dolara euroya 2015 in sonları ile 2016 yılının tamamına yakın sürelerde ve 2.80 ila 3.50 arasında bi maliyetle girdiler. arada al sat yaptılar diyelim ki 7.20 den satmadılar 2018 yılında onların gerçek maliyeti 7.20 mi olmuş oluyor. saçma sapan bir yorum 7.20 den satmadın maliyetin iki senedir 7.20 diyorlar 2016dan bu yana bakarsan doalr %120 den fazla artmış durumda yani yıllıkta her yıl ortalama %30 getirmiş 2016 da garanti ykbnk akbnk turkcell ttkom tuprs petkm sahol kchol gibi aklıma gelen en baba kağıtlar dan alıp hiç al sat yapmayan biri ne kazandı neredeyse koca bir sıfır oysa 2016 nın başında dolar alıp hiç satmayan bir adam %100 koydu. borsanın dandik akğıtlarında kumar oynayan adamalr dışında borsada uzun vadeli yatırımcı olan hiç kimse tek kuruş kazanamadı gibi birşey al sat işi kumardır şansın yaver giderse kazanırsın şansın tutmazsa aksine büyük paralar kazanırsın
şuraya gelipte parasını tl de tutan (helede faiz haram gibi zihniyete sahip adamalrın) ve bana akıl öğretmeye kalkan dingillerin haline acıyorum benim tl param bankada doalrda ve faizde durdukça enflasyona karşı tek kuruş kaybettirmiyor
bir halt olacağı yok.
Dolar alan yaya kalırcılar ortadan kaybolmuş![]()
Kuru sabah sabah 7,50 ye taşıyanları görünce aklıma kibritçi kız masalı geldi...
Dolar kuru 7,62 şu an....
KESİNLİKLE YATIRIM TAVSİYESİ DEĞİLDİR.
Sadece Kendi Düşüncelerimdir. Buna göre işlem yapmayınız.
Bundan 12.5 ay önce dolar 5,6 iken şu meşhur enflasyona endexli yüzde 23,75 faizle mevduat yaptım.
Şimdi hesap yapalım.
1 milyona biri aynı mevduatı yapsa vade sonunda 1.292.650 TL alacak.
Peki bu 23,75 faizi elinin tersi ile itip dolarda kalsa ne olurdu?
1 milyon TL nin 5,6 kurdan karşılığı 178.571 dolardır.
Peki vade sonuna daha 2 ay var. Şu an aynı doları kaç TL dir?
1,357.142 TL.
KESİNLİKLE YATIRIM TAVSİYESİ DEĞİLDİR.
Sadece Kendi Düşüncelerimdir. Buna göre işlem yapmayınız.
Yer İmleri