Originally Posted by
meesut
EIB; bir çok açıdan iyi bir fon kanımca. Hatta çok açık söyleyim, şu anda tefaşa kayıtlı değişkenler içinde neredeyse muadili yok.
Neden ?
Geçmişte yıkım dönemlerinde değişken fonlar içinde en az hasarla atlatmayı hep başardı.
Yukarı hareketlerde ppf'lerin 5-6 misli getiriler yaparak katılıyor.
Diğer fonların çoğunun aksine tüm periyotlarda iyi. ( 3 ay / 6 ay / yıllık / 5 yıllık ) gibi
Portföyünü değiştirme oranı son derece yüksek ( aylık %15'leri buluyor -yönetimin aktivitesinin önemli işaretlerinden) hızla manevra yapıyor.
Değişen periyotlarda getiri oranları stabil.
Günlük volatilitesi düşük, standart sapması ve maksimum gerilemesi çok az.
Fonlara sadece getiri olarak bakmak, bir ürünün sadece fiyatına bakmak gibi geliyor bana açıkçası. Nasıl bir ürünün fiyat/performansı önemli ise fonun da risk/getiri oranı önemli.
EIB; taşıdığı riske oranla getirisi en iyi fonlardan. Yani risk/getiri profili en iyi olan.
Eğer fon portföyümüz bir futbol takımı ise, EIB; alınabilecek en iyi libero bence.
Topiğinizi keyifle okuyorum katkıda bulunmak istedim. Bol kazançlar.
Burada yer alan yorum ve tavsiyeler genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.
Yer İmleri