Sayfa 425/1006 İlkİlk ... 325375415423424425426427435475525925 ... SonSon
Arama sonucu : 8042 madde; 3,393 - 3,400 arası.

Konu: Banka Mevduat Faizleri (ARTI PUAN/tezgah altı faiz oranları) - II

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Istanbul
    Gönderi
    3,059
     Alıntı Originally Posted by Trade Shark Yazıyı Oku
    "TL enstrümanlar özendirilerek dolarizasyon azaltılacak dedi "

ben bunu faiz artışı ve stopaj azaltılması olarak anlarım. Bir başka deyişle reel faizle olur ancak.

Önemli olan aksiyon alabilmektir.
    Dolar 7.84. Şu an kur açısından ülkenin durumu: eski sovyet ve balkan ülkelerinin 90'lı yıllardaki halidir.
    Vergi indirimine inanmayanlara güzel kapak oldu

TL mevduatlara ödenen faizlerden, 6 ay vadeli hesaplar için %15'lik kesinti %5'e, 1 yıl vadeli hesaplarda %12'lik kesinti %3'e düşürüldü.1 yıldan uzun vadede %10 olan kesinti oranı ise sıfırlandı.
    https://www.resmigazete.gov.tr/eskil...0200930-18.pdf
    “Sermaye piyasası, sabırsız kişiden sabırlı kişiye para aktaran bir araçtır". Warren Buffett
    "Don't be dazzled by the stock market.. It's a giant distraction" John Bogle

2.  Alıntı Originally Posted by Trade Shark Yazıyı Oku
    Vergi indirimine laf sokanlara kapak oldu

TL mevduatlara ödenen faizlerden, 6 ay vadeli hesaplar için %15'lik kesinti %5'e, 1 yıl vadeli hesaplarda %12'lik kesinti %3'e düşürüldü.1 yıldan uzun vadede %10 olan kesinti oranı ise sıfırlandı.
    https://www.resmigazete.gov.tr/eskil...0200930-18.pdf
    Evet aynen bizim dediğimize geldiler stopaj inmez diyenler kaybetti.
    Ben şu anda N kolayı bekliyorum duruma göre hareket edeceğim.

3.  Alıntı Originally Posted by bahri Yazıyı Oku
    Aralığa kadar 32 gün gidilip aralıkta faizlere kura ve diğer gelişmelere bakarak aralık ayında 6 ay 1 yıl bağlanabilir
    O zaman da bankalar oranları ona göre ayarlar. Yani yedirmezler. Ama bu durum istenilen sonucu verirse yıl sonu uzatılabilinir. Böyle bir uyguamaya gidilmesi merkez bankasının faizi artışını piyasaların yeterli görmemesi ve doların yükselmesi neticesinde bir nevi faiz artışı olarak düşünebiliriz.

4. NZor 14+1 yapıp çekilir kenara..

5.  Alıntı Originally Posted by Tbey35 Yazıyı Oku
    O zaman da bankalar oranları ona göre ayarlar. Yani yedirmezler. Ama bu durum istenilen sonucu verirse yıl sonu uzatılabilinir. Böyle bir uyguamaya gidilmesi merkez bankasının faizi artışını piyasaların yeterli görmemesi ve doların yükselmesi neticesinde bir nevi faiz artışı olarak düşünebiliriz.
    artık mudiyi aptal yerine koymayacaklarını düşünmek istiyorum faiz oranlarının gidişatına bakmadan kimse uzun bağlamaz pozitif reel faizi görmemiz lazım

6.  Alıntı Originally Posted by bahri Yazıyı Oku
    Aralığa kadar 32 gün gidilip aralıkta faizlere kura ve diğer gelişmelere bakarak aralık ayında 6 ay 1 yıl bağlanabilir
    1 yıl uzun bir süre.
    Az miktarda TL mevduatı Aralıkta 75 veya en fazla 6 aydan bir gün fazla gibi seçenekler ile değerlendirmeyi düşünüyorum.
    %20 üzeri faiz +0 stopaj olursa bir ihtimal. Aralığa kadar öyle bir oran vereceklerine ihtimal vermiyorum.

7.  Alıntı Originally Posted by bahri Yazıyı Oku
    artık mudiyi aptal yerine koymayacaklarını düşünmek istiyorum faiz oranlarının gidişatına bakmadan kimse uzun bağlamaz pozitif reel faizi görmemiz lazım
    Mudiyi 2-3 yıldır ne yerine koydular bahribey
    Durum el versin ilk fırsatta yüksek negatif faiz verirler.

8. Burgan 250ye kadar %12.90 yapmis. Dün dönen mevduatları ac kapa yapsak stopaj avantajı olmakla birlikte acaba bankalar hazır mi, %15 kesseler uğraş dur..

SM-A520F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.

Sayfa 425/1006 İlkİlk ... 325375415423424425426427435475525925 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •