Sayfa 918/993 İlkİlk ... 418818868908916917918919920928968 ... SonSon
Arama sonucu : 7941 madde; 7,337 - 7,344 arası.

Konu: Yatırım Fonlarına, Borsa Endekslerine ve Hisselere W Bakışı-1

  1. #7337
     Alıntı Originally Posted by onur1064 Yazıyı Oku
    simdi aciga satista var ana pazarda
    ilk elimize vermesinler bist 30 gibi ilk gün
    İlk gun koklatirlar
    Sonra verirler

  2. #7338
     Alıntı Originally Posted by paravarhuzurvar Yazıyı Oku
    Nasdak saldı biraz destek lazım...
    Sordum sari cicege annen baban varmidiiiir...

  3. #7339
     Alıntı Originally Posted by trust06 Yazıyı Oku
    Bankaları bugün kaldırdılar yarın açığa satmazlar umarım.


    hisse.net kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
    Ustadim su beklediginiz xtkjs duzeltmesi arena bir kac tavan yaptiktan sonra gelse olmazmi

  4. #7340
     Alıntı Originally Posted by onur1064 Yazıyı Oku
    kredili işlem yapmak istemiyorum ama ortam el verirse düsünmüyor degilim ana pazar icin
    Yani kredi cekip hissemi alacaksin

  5. #7341
    Her kafadan bir ses cikiyor
    İnvest ikiye bolunmus
    Bir kisim diyor yuzde on devam
    Diger kisim diyor 15 oldu

  6.  Alıntı Originally Posted by Webster Yazıyı Oku
    Yani kredi cekip hissemi alacaksin
    yok kredili işlem baska bisey

    borsada açığa satış, elinizde olmayan hisse senedinin satılması demektir. bu işlem, hisse senedinin düşeceğini öngörüyorsanız yapılır. örneğin gündem ya da açığa satış yapacağınız a hisse senedinin durumu kötü. endeks açıldığı zaman ya da gün içinde istediğiniz zaman örneğin fiyatı 10 lira olan a hisse senedinden 1000 lot açığa satarsınız. sanki elinizde varmış gibi sattığınız için, portföyünüzün toplamı 1000 x 10 = 10000 tl değerinde artar. gün kapanışına doğru açığa satış yaptığımız a hisse senedinin fiyatı 9.9 tl'ye düştü diyelim. açığınızı kapatmak için 9.9 tl'den 1000 lot a hissesi alırsınız (bu sefer bildiğimiz normal hisse senedi alımı yapılır). bu alım için 9.9 x 1000 = 9900 tl öderiz. başlangıçtaki açığa satıştan portföy +10000 tl artmıştı. gün sonunda da 9900 tl vererek açığı kapattık. bu örnek için karımız +10000 - 9900 = 100 tl olmuş oldu.

    eğer hisse senedi öngördüğümüz gibi düşmeseydi, bu durumda açığımızı kapatırken zarar etmiş olacaktık. açığa satışlar günlük yapıldığı için risklidir. risklidir çünkü düşeceğini öngördüğünüz hisse senedi gün içerisinde yükselebilir ve düşsün diye günlerce bekleyemezsiniz. beklerseniz komisyon ödersiniz. açıklarınızı gün içerisinde kapatmak durumunda kalırsınız. normal bir alım yapsaydınız ve hisse senedi düşseydi, o zaman örneğin birkaç ay hisse senedinin yükselmesini bekleyebilirdiniz.

    borsada açığa satış yapabilmek için kredili işlem sözleşmenizin olması şarttır. bunun yanında açığa satış için gerekli diğer sözleşmeler de yapılır. kefil kısmı sözleşmelerde yer alabilir fakat şart değildir.

    açığa satış işlemi, sadece bist tarafından belirlenen "açığa satış yapılabilecek kıymetler" içerisinde bulunan hisse senetleri için yapılabilir.

    gün içinde yapılan açığa satışlar, en geç gün sonunda endeks kapanmadan önce kapatılmalıdır. açıklar gün içinde herhangi bir saatte de kapatılabilir. gün sonunu beklemek şart değildir. açıkların kapatılması şu şekilde olur: örneğin a hisse senedinden 100 lot açığa satış yaptınız. ekranınızdaki portföyünüzde -100 (eksi yüz) lot a hissesi görünür. gün sonunda 100 lot a hisse senedi alırsınız ve ekranınızdaki portföyünüzden a hissesi kaybolur.

    açığa satış yaptığınız hisse senetlerini gün sonunda kapatmazsanız aracı kurum zor duruma düşer. bu durumda aracı kurum ya kendi içerisinden ya da başka aracı kurumlardan açık yaptığınız kadar lot hisse senedini kiralamak zorunda kalır. bu kira ücretini de sizden tahsil eder.

  7. acıga satmayi bilmiyorsaniz tavsiye etmem denemenizi

  8. ikinci bi emre kadar marjlar %10 olarak devam edecekmiş

Sayfa 918/993 İlkİlk ... 418818868908916917918919920928968 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

  • Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •