Originally Posted by
hellistheothers
01.10 /
1120 üstündeki seyir devam ediyor. Bu seviyenin üstünde satışlar hep hacimsiz alımlar ise istekli. Çok dik bir trend olmasa da orta vadede bu seviyenin üstünde tl bazlı tarihi zirve 1245 hedefi hala mevcut. Dışsal çok etkili temel bir gelişme olmazsa, nötr koşullar altında takas değişimleri, vioptaki hareketler ve takas, endeksin bu seviyeyi teste gideceğini gösteriyor kanımca. Ekim ayı genelde bizim piyasanın olumlu bir ayı olmuştur. 1120 altında hacimli sert kapanış olmadıkça bu senaryo ihtimali hala güçlü ve her geçen gün güçleniyor. Ara direnç 1155-1160 ise çok kısa vadede seans içi bir miktar direnç oldu tahmin edildiği gibi. Orada bir miktar ama sınırlı satıcı var.
Dolarda 7.80 üstünü aslında siyasi iradenin kabul etmeyeceği bekleniyordu. Üstünde de çok kalıcı olamadı. Ancak bu kez dolar satışı ile değil, daha idari önlemlerle( vergi düzenlemeleri vs.) ile tl özendirerek önünü kestiler şimdilik. Tekrar 7.50-7.80 arasına döndü. 7.50 'ye her yaklaşımı ciddi alım fırsatı olacaktır kanımca. 7.50 altı için çok ciddi temel değişiklikler gerek, onun olacağına dair de henüz hiç ipucu yok.
Fon tarafında hisse fon ve eurobond fonlara hala dokunmadan beklerken, daha sabit/stabil getirili olanları ( eib, idy , fil ) ve gbc fonunu biriktirmeye devam ediyorum şimdilik.
Bol kazançlar.
02/10
Hep bahsettiğim geçmiş 1120 direncinin yeni destek haline dönüşmesi ( bir miktar satışın tam bölgede karşılanması teyidiyle) ile bu bölge üstünde güçlenme yükselen dipler ile devam ediyor. İtkinin başlaması ve katılımın, önümüzdeki hafta içi olacağını ve artacağını düşünüyorum. Önümüzdeki hafta 1160 ara direncinin ikinci testi ile geçilmesini ve devamında ilerleyen haftalarda 1245 tarihi zirve /orta vadeli hedefe yönelişin başlayacağını düşünüyorum. Bu süreç 5-6 hafta devam edebilecektir.
Dolarda 7.50-7.80 konsolidasyon bantı sürse de 7.50'nin altının bir daha mümkün olmasının çok çok zor olduğunu buraya yaklaşımların ciddi alım fırsatı olacağını düşünüyorum hala. Buralara gevşemeler olursa, dolar vadeli kontratta tekrar uzun pozisyon alacağım. 7.80'e doğru zayıflama sadece dik hareketin sindirmesi ve pozisyonların değişilmesinden ibaret olup, dolarda trendin açısı zayıflasa da sürecektir. Ekim ppk toplantısı için de ölçüt 7.80 olacaktır bence. Üstünde faiz artırımı, altında pas geçme yaşanacak.
Fon tarafında hisse fon ve eurobond fonlara hala dokunmadan beklerken, daha sabit/stabil getirili olanları ( eib, idy, fil ) ve gbc fonunu biriktirmeye devam ediyorum. ( çok cüzi mps alımım oldu)
Bol kazançlar.
Burada yer alan yorum ve tavsiyeler genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.
Yer İmleri