Sayfa 380/853 İlkİlk ... 280330370378379380381382390430480 ... SonSon
Arama sonucu : 6821 madde; 3,033 - 3,040 arası.

Konu: Bana kalırsa.

Duhul
    Jul 2018
    İkamet
    akdeniz - karadeniz.
    Gönderi
    4,401
    "AB, belaruslu siyasetçilere yaptırım uygulayacak.AB deki mal varlıklarına el koyacak." haberini görünce hatırlatma yapayım dedim.

Hoş ne kadar yazsamda vatandaşın %80 ninin beynine sokamıyorum. İmam gibi usulune uygun anlatırsam beyinlerine girecek, bende o işi yapamıyorum. Direk çakıyorum. Hali ile bilgili adam değil düşman ediniyorum.

İmdi madem düşman edinmeye bu dünyaya gelmişiz devam edelim.

Geçmiş yüzlerce sayfada yaklaşık batı için ne anlatmıştım.
    abd ve ingiltere tamamen siyonist ibrani yönetiminde, diğer ülkeler ise siyonist kontrolunde. abd ve ingilterede tüm dev şirketler ve devlet kurumları siyonist yahudilerin sahipliğinde-yönetiminde iken, diğer batı ülkeleri, siyonist dev şirketler ve siyonist medya aracılığı ile kontrol altında tutuluyor.

Dünyaya hakim medyanın %85'i siyonistin sahipliği yada kontrolunde deniyor.
    Avrupada ismini bildiğiniz tüm dev KÖKLÜ şirketlerin neredeyse tamamı siyonist sahipliğinde yada kontrolunde. Olmayan çok az vardır.

Almanya kendini epeydir kurtarmaya çalışıyor..

İngiltere neden AB ye girdide AB para birliğine girmedi.?
    Çünki ingiliz merkez bankası denen banka yahudilerin elinde. Onlar para basıyorlar. AB ye girseler para basma yetkileri kalkacak. O sebeple girmediler.
    İngiliz dev şirketlerine bakın. Birar birer başka ülke vatandaşlarına satılıyorlar. Ya Hintli alıyor ya Çin li. (hoş Hintli almışsa, oda yahudi yada yahudi melezi olabilir, Hindiztan 300 yıl boyunca ingiliz sömürgesiydi.)

Haberde ne diyor. Belaruslu siyasetçilerin mal varlığına el koyulacak.

Bu haber ne sonuç doğurur.
    Kendi ülkesini soyan siyasetçi ve iş adamları, çaldıkları milyarları hep batı ülkelerine taşır, orada saklarlar.
    Bu hırsız soysuzlar Artık AB ülkelerine para sokmazlar. Bir tane örnek çıktı, ya benimkinede el koyarlarsa.?
    Özellikle İsviçre bir kaç büyük şirketi var ama geri kalan hırsızlık ve kumar parası ile geçiniyor. Ana zenginliği eskiden beridir hırzıslara ve kumarbazlara ev sahipliği yapmasındandır.

İngilizler de dev sanayi şirketlerini batırıp satıp, o konuda asya ve avrupanın diğer ülkelerine göre geri kalmaya başladılar.

İngilizlerin çok büyük bir gelir kaynağı var.
    Dünyada kendi ülkesini soyan hırsız siyasetçi ve iş adamlarının parasını saklıyor. Londranın ortasında, Londra devleti diye ayrı bir bölge var. Ayrıcalıklı bir bölge. Burada tüm dünyanın hrısız siyasetçilerinin paraları hesap altında tutulup saklanıyor.

Bunun için İngiltereye bağlı adacık devletleri kullanılıyor. Ben diyelimki 5 yıl İstanbul belediye başkanıydım. 5 Yılda 3 milyar dolarlık servet yaptım. O parayı Türkiyede tutamazsın, yarın ahlaklı bir parti devletin başına geçer(neredeyse imkansız) kalkar benden hesap sorar. 3 milyar dolarımı alır, benide asar.

Bu ihtimale karşı devleti soyan siyasetçi ve iş adamları, parayı hemen yurt dışına bu ingiliz adalarına taşır. İngilizlerde o parayı senin adına kullanır, gelir elde eder. kaç yüz trilyon vardır o adalar adına allah bilir.
    İngilizler bu gün batmadı ise, büyük ölçüde sömürgeleri ve bu para sebebi iledir.

İngiliz devletini yönetenlerde siyonist olduğu için, hırsızlık paraları gerçekte siyonist kontrolundedir.

Bugün istesinler Türkiyedeki geçmiş siyasilerin iş adamlarının kaç para taşıdıklarını tek tek açıklarlar.

Açıklayamazlar, çünki açıklarlarsa diğer tüm hırsızlar paralarını çeker, yeni parada gitmez, çok büyük bir gelirden olurlar.

Ama AB, "el koyarım" diyebiliyor.

İngiltere gibi dünyada kendi ülkelerini soyan siyasetçi ve iş adamlarının parasını alan diğer ülke İsviçrede AB ye üye değil.
    Üye olmamasının ana sebebi bu.
    İngilterenin şu an çıkmasının ana sebebide bu.

Almanya liderliğindeki AB, olabildiğince ahlaklı olmaya çalışıyor desem olmayacak, yanlış olacak.

abd, ingiltere ve fransa açıkça teröristlik yaparken, Almanya işleri gizli yürütüyor. Yumruğu yiyorsun, nereden geldiğini anlamıyorsun. Ölüm döşeğinde iken yumruğu Almanya nın çaktığını öğreniyorsun.

Burada tıkandım.

abd ingiltere isviçre ahlaksız, Almanya liderliğindeki AB ahlaklı diyemedim.

her neyse artık.. Yazı yarım oldu bağlayamadım... o kadarda yazdık silmeyelim. Suç Alman da. Ahlaklı olsalardı bağlayacaktım.

Bu arada "AB, belaruslu siyasetçilere yaptırım uygulayacak.AB deki mal varlıklarına el koyacak." haberi cüneyt başarana ait. Bu adamın ilk defa işe yarar bilgi veren bir yazısını okudum. 50 yazısını okumuşsam, 1 tane işe yarar çıktı. O 1 tane için 50 yazı okumam gerekiyor. 50 de 50 dolu yazan görmedim. Bir ben varım. Tekim. Hoş gazetede olsam yazmam, mecburen bunlar gibi kıvırıp dururum. Kıvırmasan maaş gidecek. Bide dünyalığı yapmış ama yinede kıvırıp duranlar var. Alışmışlar.

2. Yakın zamanda bir haber okudum. Türkiye, Otomatik Banka ve Finansal Bilgi Değişimi Anlaşması’nı imzaladı başlıklı.Bu haberde bahsettiğiniz parayı transfer etme durumu sıkıntıya giriyor. Anlamadığım, bankalar, siyaset bunların elindeyse buna neden müdahele etmediler. Ya da göstermelik bir uygulamamı olacak acaba?

Haber linkini bırakayım şuraya belki okumak isteyenler olur.

https://www.google.com/amp/s/www.soz...i-6032806/amp/

Duhul
    Jul 2018
    İkamet
    akdeniz - karadeniz.
    Gönderi
    4,401
    imaus habere baktım,
    önemli bir anlaşma imzalanmış. hemde yeni.

Bu anlaşmadan önceden haberleri olanlar, çoktan paralarını başka yere taşımıştır. Anlaşmayı akp imzaladığına göre, akp li siyasiler ve akp ile ortak iş yapan nüfuzlu kişiler, durumu kurtarmıştır.

akp, düşman olarak gördüğü kişilere karşı elinde koz olsun diye bu anlaşmayı imzalamıştır. Halkın %80i dağların ardını göremez.
    Bu anlaşma ileride akp lileride vurur mu.?

Başa ben geçersem vurur. Anlaşmayı genişletir, nereye parayı kaçırdılarsa orada avlarım.
    Başa geçmezsem mevcut partilerle vurmaz.
    Başa geçme ihtimalim her geçen gün artıyor. Şimdiden 4 oy buldum bile.

4.  Alıntı Originally Posted by alicemal Yazıyı Oku
    imaus habere baktım,
    önemli bir anlaşma imzalanmış. hemde yeni.

Bu anlaşmadan önceden haberleri olanlar, çoktan paralarını başka yere taşımıştır. Anlaşmayı akp imzaladığına göre, akp li siyasiler ve akp ile ortak iş yapan nüfuzlu kişiler, durumu kurtarmıştır.

akp, düşman olarak gördüğü kişilere karşı elinde koz olsun diye bu anlaşmayı imzalamıştır. Halkın %80i dağların ardını göremez.
    Bu anlaşma ileride akp lileride vurur mu.?

Başa ben geçersem vurur. Anlaşmayı genişletir, nereye parayı kaçırdılarsa orada avlarım.
    Başa geçmezsem mevcut partilerle vurmaz.
    Başa geçme ihtimalim her geçen gün artıyor. Şimdiden 4 oy buldum bile.
    Alicemal ağabey bu kadar yazı yaziyorsun, halkı aydinlatmaya ışık olmaya calisiyorsun.

Okey

Ama hala 4 oydasın.O 4 oydan biride benim.
    En kısa zamanda oyunu arttirmani bekliyorum.
    Yoksa oyumu geri alırım haaa.
    Köyü satarım haaa.(şener şen)[emoji23]

Duhul
    Jul 2018
    İkamet
    akdeniz - karadeniz.
    Gönderi
    4,401
    eyvah eyvah, şimdiden oy verenlerin %25 i şantaja başladı. Çok kalabalık bir kitle.
    Bakanlık, banka yönetim kurulunda koltuk filan istiyor olmalılar. Yada denize sıfır sit arazisine imar, 2 kat imar izni olan yere 100 kat imar.

Daha muhtarlığa adayken bunlar isteniyorsa vay halimize. Bu millet adam olmaz. Yani milletin %25i.

---

Bugün BIST hakkında yazacak bir gelişme görmedim.
    TR bankaları açılınca dovize atak yaparlar gene. 7.80 i geçirmekte ısrarcı olacaklarmı.? Bugünki dalgaları onlar belirleyecek gibi.
    Teknik dirençteyiz. Son haftalarda alıcılar satıcılardan daha istekli. İşi bozan USD. ortada bir maç olacak.

yunanlılar 6 ekim için bizim bölgede 2 adet navtex ilan etti. Aynı bölgede bizde ilan ettik.
    Bu konuda yarın kavga olacakmı.? BIST deki yabancıları endişelendirebilir.

Tabi aylardır tonla navtex kavgası oldu, BISTi etkileyen hiç bir şey olmadı. Korkmanında anlamı olmadığı görüldü. Yinede korkarlarmı.? Sanmıyorum ama Bilinmez. Korkarlarsa bugün alış yapmayabilirler, umarım satmazlar.

Duhul
    Jul 2018
    İkamet
    akdeniz - karadeniz.
    Gönderi
    4,401
    TR bankaları açıldı, USD ye atak gelmedi gibi görünüyor. Geçen hafta USD aşağı yön çizince aldılar, cuma ve bugün 7.80 e yaklaşınca durdular.
    MB ve devlet bankaları doviz piyasasında hala çok aktifmi bilmiyorum.

USD de alış olmadığına göre, gün içide alış gelmezse, bu gün teknik direnci geçebiliriz, ancak yarınki navtex olayı var.

AB nin yaptırımları korkusu vardı. fransa bastırıyordu. Almanya karşı çıktı ve yaptırım gelmedi, gelecek gibide görünmüyor. Bu iyi haber.

En büyük sorun batıdaki virus 2. dalga. Ondada kısmi önlemleri artırdılar, ülke kapama yapmadılar, şimdilik yapacak gibide görünmüyorlar.

trump karantinaya girdi. 2.2 trilyon için son bi kaç günde haber yok.
    ---

ons altında ekstra bir durum yok. Cuma gecesi kısa vade düşüş eğilimi göstermişti. Onun devamı var.
    Nelerden nasıl etkilendiğini bildiğim kadarı ile aşağı yukarı yazmıştım.

bloomberg, trump hasta oldu ondan düştü demiş. trump ın hastalığı belirsizlik yaratır, belirsizlik altını yükseltir düşürmez. bloomberg olaya ters yaklaşmış, bilmediğim birşey biliyor olabilirler.

Duhul
    Jul 2018
    İkamet
    akdeniz - karadeniz.
    Gönderi
    4,401
    Azerbaycan ve ermeniler arasındaki savaşta o kadar çok gürültü kopardıkki, Karabağı geri aldık ermenistan kapılarını zorlamaya başladık zannediyordum.

Bugün haritaya baktım ancak %10 civarı geri alınmış. Çok dağlık olduğu için ilerlemek zormuş.

ermenilerin arkasındakim var, oda ilginç bir konu.

ermenilerin tüm silahları rus olduğuna göre, ermenilerdede onları alacak gelir olmadığına göre, hepsi ruslar tarafından hibe edilmiş.

Anladığım kadarı ile 30 sene önce ruslar bugünleri planlamışlar.
    Kendi gaz ve petrolunu batıya ve güneye satabilmek için, Türkiye Azerbaycan ve Turki cumhuriyetler arasındaki FİZİKİ bağı koparmak istemiş. Bu sebeple ermenilere silah ve güvence verip, yeni bağımsızlığını ilan eden, henüz güçlü bir devlet haline gelememiş olan azerbaycana saldırtıp, Karabağı işgal ettirmişler.

Karabağ Türkiye ve Azerbaycan arasında büyük bir bölge. Arada Türk ulusu yönetimindeki Nahcıvan ve ermenistanın küçük bir bölümü var. Sınırdada küçük bir İran toprağı girintisi var.

Karabağ alınmasa göründüğü kadarı ile Azerbaycan la aramızda yaklaşık 40km lik bir ermeni toprağı kalıyordu.
    ermenileri karabağa saldırtarak hem fiziki koşulları zorlaştırmışlar, hemde ermenileri Türk ulusuna düşman ederek ipleri kopartmış, anlaşma şansını ortadan kaldırmışlar.

Sonra ne oldu, mesut yılmaz denen yaşam formu Azerbaycan yerine rusyadan dünyanın en pahalı doğalgazını satın alarak rusyanın borusunu Türk halkına döşedi. Sonrada mesut yılmaz ailesi zenginleşmeye başladı şu an milyar dolarları sayıyorlardır. 10 milyonlarca Türk halkı ise pahalı doğalgaz ödüyoruz.

Ha yılmaz denen yaşam formunu bir kenara bırakalım.

30 yıl önce ermenistanın kontrolu Rusya da iken, bu yıllarda CIA nın asyadaki faaliyetleri sonucu rusya sınırındaki bazı ülkeler Rusya dan koptular. Ukrayna bölündü koptu, şu an belarus da işleri karıştırdılar rusya dan almaya çalışıyorlar, ermenistanı ise almışlar.

Şu an baştaki paşinyan denen satın alınmış varlık, abd nin(soros) adamı.

ermenistan abd yönetimine girdiğinden beridirde ruslar ermenilere eski desteği vermiyorlar. Kenarda duruyorlar. SORUNU FIRSATA DÖNÜŞTÜRMENİN yollarını arıyorlar.

Bu kargaşada ermni halkı çok sıkıntı çekerseki çekiyorlar, savaş yüzünden çok daha fazla fakirleşecekler, ölen çocuklarıda ayrı bela. Bu sıkıntı ve sorunlar yumağında Rusya kendi adamını tektrar başa geçirmeye çalışacaktır.(Tüyo Çetiner Çetin den).

ermeniler abd kontrolunde ise neden onlar yardım etmiyor.?
    Saldırtan ülke, abd nin maşalarından biri olan fransa. ermenilere desteği fransa veriyor. Ancak bu kadar oluyor demekki.?

Şunuda kabul etmek gerekirki, IHA lar dünyada yeni dengeler oluşturuyor.

Türk İHA ları ise en başarılılarından. Devlet kurumu Tusaş'ın yeni IHAsı Aksungur, gözetleme için 49 saat havada kalabiliyor, Silahlı olarak ise 29 saat. gerçekten çok güçlü ve başarılılar. Azerbaycanda Aksungur yok, tayyip in damadı bayraktarın IHA larını satmışlar. tayyip bizim paramızla damadının cebini dolduruyor.

Tusaş IHA'larını satsa, hazineye yüzmilyonlar girecek. Hazinedeki boşluk dolacak, halka yeni vergi gelmeyecek.
    bayraktar IHAları satılınca, hazineye girmesi gereken para tayyipin ailesinin cebine giriyor, hazine boş kalıyor, o boşluğuda halka yeni vergiler salarak, mevcut vergilerin oranlarını artırarak dolduruyorlar.

Ayrıca bayraktarın IHAlarını yapanlarda yine Tusaş ın eski mühendisleri. Bunu defalarca yazdım. Tusaşın IHA mühendislerini transfer edip bayraktar fabrikasını kurdular.

Sebep sonuçları bağlayınca, tüme doğru gidince, hep birileri açığa çıkıyor. Ordan devam etseniz 1938 e kadar gidersiniz, dahada devam etseniz 1400 lü yıllara kadar devam edersiniz. Bugünün ortamı, o günden şekillenmeye başlamış.

Duhul
    Jul 2018
    İkamet
    akdeniz - karadeniz.
    Gönderi
    4,401
    Sağlık bakanı vaka değil hasta sayılarını açıklıyoruz dedi.

fatih altaylı da şöyle demiş "ben size 2 ay önceden demiştim bu rakamları 10 la çarpın diye".
    Yani ağusttos ta demiş.

Ben ne zamandır "devlete güvenmeyin önlem alın" diyordum.
    Mart ayından bile önce. Bizde henüz virus çıkmamıştı. "Çıkmaması imkansız tüm çevremizde var, vakaları gizliyorlardır, dikkatli olun" demiştim.

Vaka sayıları Mart ayından sonra açıklanmaya başladı, "bunları 10 la çarpın" demiştim.

Her zaman olduğu gibi, TV de Gazetelerde, internette, akademisyen yada yorumcu olarak çıkanlar, benim gibi adamların çok çok gerisindeler. Bunlara ton la maaş veriliyor ve herkes bunlara yakın olmak için bayılıyor. Vekiller, bakanlar, generaller, belediye başkanları, emniyet amirleri hep bunlarla iyi geçinmek için çırpınıyor.

Gerçekte ise beş para etmez insanlar. Çıkar gruplarının borozanları hepsi.

Maalesefte halkı eğiten ve yönlendirenlerde bunlar.

fatih altaylı yine kötünün iyisi. Diğerlerini görünce altaylı gibilere şükretmek gerekiyor.

Sayfa 380/853 İlkİlk ... 280330370378379380381382390430480 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •