Originally Posted by
JAS
Durum sandığın gibi değil Dostum. Ev fiyatlarındaki artışı geçici zannedenler çok yanılıyor. Sektör içine girince anlıyorsun.
İnşaat malzemelerinin hepsi dolara bağlı. 2 yıl önce ikiz villa inşaatına başladım. Sadece demirden bahsedeyim. Tonu 2900 TL idi. Herkes "çıldırdın mı, bu fiyata demir alınıp inşaata başlanmaz" dedi. (3-4 ay önce 2300-2400 TL imiş). 8 ay önce bitirdim inşaatı. İçinde yok yok. Maliyet 1.78 milyon TL (arsa payı ile birlikte). Dört yol ağzı, önü park, güney ve doğu cephe, iki cephesi yol. Oturmak için yaptım, üzerinde ilan falan yok. Son 4 ay kaç kişi geldi kapıya tanıdık emlakçılarla birlikte. İkisine 3.2 milyon hemen verelim diyorlar. Demir fiyatlarına bakıyorum, 4350 TL olmuş tonu. Arsa maliyeti ise cabası. Arsayı 450 bine almıştım. Hemen bitişiğimdeki 20 m2 daha küçük arsa şu anda son pazarlık fiyatı 930 bin TL. (Adam 110 bin eurodan bir cent aşağı vermem diyor) İnşaat maliyeti ve arsa fiyatları bu durumda iken kim neye göre fiyatlar düşecek diyor, anlamak mümkün değil.
Yer İmleri