Originally Posted by
higgsbosson

Prototip araçların testi yapılmış, sonuç Yıl içinde ilerleyen tarihlerde açıklanacak, hepsini bir şirket mi yapacak, bölüştürükecek mi net değil?
Sent from my iPhone using Tapatalk
Tamam ama bu biraz eski bilgi,.. Mahindra falan cekildi,.. Serseri26 nin yazdigi dogru,.. Karsan zaten stratejik ortagi Morgan Olson ile beraber uretim icin teklif verdiler. Morgan eski arabalari ureten sirket... Diger rakipler 2 tane, biri Workhorse (Maliyet sorunlari var), digeri Oshkosh (savunma sanayinde guclu) ve Ford la calisiyor. Yani zaten bu kadar buyuk bir ihaleyi kimseye tek basina yedirmezler,.. Siyaset de var isin icinde Trump veya yeni baskan bunu koz olarak ta kullanabilir (Trupla Erdogan anlasmisti ticaret hacmini 100 miyar dolara cikartacagiz diye,.. bu guzel bir adim olur, ama bedavaya da kimseye mama vermezler,.. Workhorse un maliyet dusurmek icin cabalari var, eski yeri kapasite olarak kucuk, yeni uretim yeri ayarlamaya calisiyorlardi, (bilgisi ingilizce asagida),... Oshkosh ta bos degil,.. Bence birbirine cok yakin teklifler olursa siyaset konusur. Yok en iyi teklifle fark varsa, en yakina cagri yapabilirler dus fiyati diye , o zaman mesela bizim ortaklikla bir digerine paylastirabilirler,.. kimden siyasi baski cok gelirse veya secimlere etkisi olacaksa o yonde gidilecektir... Mesela
"President Donald Trump blasted out a tweet one morning under the banner “great news for Ohio.” The great news? General Motors Co. was in talks with a company called Workhorse Group about forming a new affiliate that would buyーand re-openーthe shuttered Chevrolet Cruze car plant in Lordstown. Hundreds of jobs would be saved, in other words." bunu oy icin kullanabilir... ayrica Workhorse drone falan yapiyor, bulut bazli sitemleri var...
Yani bu is kesin bize gelir diye bir sey yok bence...Rakipler guclu ve orasi Amerika,.. Orda ruzgar nerden eserse agaclar oraya egilir...
Dolayisiyla sirkete inanmak lazim,.. Yeni yonetim, yeni anlayis, yeni yatirimlar, yeni ortaklik, gelisen avrupa ve yurtici pazarla Karsan eski Karsan degil,... Bu ihaleyi alamasa bile bu fiyat komik bence... Bi de ucundan kiyisindan alirsa, creme de la creme... 
YTD......
Akıl, akıl olduğundandır ki işlerin sonunu görür; sonu görmeyen akıl, nefis kesilir.
Yer İmleri