Sayfa 1149/1230 İlkİlk ... 1496491049109911391147114811491150115111591199 ... SonSon
Arama sonucu : 9840 madde; 9,185 - 9,192 arası.

Konu: ...::: Beyaz Yaka İçin Tasarruf ve Yatırım Koçluğu-2 :::...

1.  Alıntı Originally Posted by Tasarrufcu Yazıyı Oku
    Merhaba, bu başlıkta veya başka platformlarda şu ifade çok geçiyor.
    Bu kağıt "kumar kağıdı", bu kağıt şöyle, böyle diye.
    Bu başlıkta da çoğu yerde de gördüm. Bizim borsamız uzun vade için uygun değil diye.
    Orta vade de 6-12ay yatırım yapan birinin davranışı, aslında o kumar denilen davranıştan bir farkı oluyor mu ki?
    O da bu kağıdı satarken tavana geldiğini düşünüp satıyor, diğeri de uygun alım yeri diye düşünüyor.
    Kendimin hazırladığı bir excelde 2. Çeyrekteki bilançoları takip ettim. Bilançosu berbat gelen sığ/derin hisselerin bir çoğu şu 3 ayda çok yükseldi.
    Şu durumda alanda memnun satanda.

Sormak istediğim soru ise, bu durum ne zamana kadar böyle devam eder?
    6-12 aylık yatırım orta vade yatırımdır. Uygun fiyattan kaliteli hisseleri alıp, ederine gelince satıp, başka hisseye geçme durumudur. Kumar durumu değildir.
    Kumar kağıdı , yarın tahtasının bile kapanabileceği , tehlikeli sığ hisselerdir. Zaten o hisselerden para da kazandırmazlar kolay kolay. Birkaç defa defa alırsınız, sonra geri alırlar hepsini fazla fazla.Hep kazanıyorum diyen yalan söylüyordur.
    Bizim aldığımız hisseleri istediğiniz an satabilirsiniz. Kademeler doludur alıcı vardır.
    Kumar kağıdını satamazsınız. Taban taban giderken sadece günlerce izlersiniz.Satmak istediğiniz malı, satmanıza izin vermezler. Çünkü alıcı yoktur tahtada.
    Yatırım bir stratejidir.
    Ne zamana kadar bu anlamsız yükselişin devam edeceğini sadece piyasa yapıcı bilir. Tahta yapıcı demiyorum.Piyasa yapıcı farklıdır.

2. Benden tavsiye isteyenlere kriterlerimi sıralıyorum .

1) Parayı cash on the table verecek .

2) Ana para yıllık %10 yönetim ücreti alırım .

3) Kar oluşursa %50 si performans ücreti olarak alırım .

4) Alıp Sattığım enstrümanlar hakkında bilgi vermem .

5) Sadece 3 ayda bir kar zarar durumunu söylerim .

Sonuçu tahmin edersiniz sanırım [emoji3][emoji3][emoji3]

hisse.net kullanarak iPad aracılığıyla gönderildi

3.  Alıntı Originally Posted by Cautionary Yazıyı Oku
    Kusura bakmayın ama, bu tür yaklaşımlara acayip kıl oluyorum.

Altın çıktı altına bak, arabalar iyi arttı arabayı referans al...borsa çıktı borsaya, dolar çıktı dolara bak.

Böyle benchmark mı olur Allah aşkına? Lütfen kendinize eziyet etmeyin, bu tür kıyaslamalar bilgi eksiliğinden ise bir şey diyemem, doğrusunu anlatmaya çalışıyorum zaten. Yok bilerek bu kıyaslamalara giriliyorsa, o zaman aç gözlülükten başka bir şey değil.

Ayrıca, her neyle kıyaslarsanız kıyaslayın. Orta-uzun vade yatırımcı olduğunu iddia edenler en az 5 yıl gibi bir dönem için kıyaslama yapmalı. Zaten uzun vadede getiriler biribirine yakınsamalı, yoksa herkes evini satar dolara yatırır..ya da ne var ne yok satar altına, dolara gömer vs.

Zaten tüm hareketleri mükemmel öngörsek portföy yapmayız..ne var ne yok gömeriz bir enstrümana.
    Cauti hocam, aslında sizin gibi düşünüyorum ama ben şu anda piyasanın irrasyonelliğini yazmak istemiştim. Bu sene öyle bir yıl yaşadık ki, tüm ulusal ve uluslararası portföyler, w gibi bir kriz bekliyordu, lakin öyle bir şey olmadı. Profesyoneller para kazanamadı, rantçı ya da gözü kara (mantık dışı) hareket edenler para kazandı.

Bu sene para kazanmaya gerek yok aslında, yerimizi korusak yeter.

İnşallah 2021 mantıklı ve bilginin para ettiği bir yıl olur.

4. Bence bu çok sıkıntılı bir bakış açısı. Her sene, her koşulda, düşerken çıkarken yatayda altın iyiyken faiz iyiyken dolar iyiyken ne olursa hangi koşul oluşursa oluşsun - yalan dahi olsa - enflasyon +10 puani cebine koydun mu koymadın mı? Alternatif, dolar bazlı %2 + %3 cebine koydun mu koymadın mı? Olduysa neden oldu olmadıysa neden olmadı?

Bu mecburiyet, bu kıtlık, bu açlık yoksa bence çok kazanma şansınız da yok. Sürekli kafada dönmüyorsa kafa sürekli olumlu olumsuz milyon tane şeyi tez antitez analiz sentez yapmıyorsa çok zor. Iyi olan her sene kazanmalı kazanamadığı sende kendini geliştirip yine kazanmalı.

Otomatik sistemde şöyle bir hayalim var mesela... 1 saati bile zararla kapatmasın! Zarara asla tahammül edemesin. Alsın versin mutlaka ama mutlaka piyasayı yensin. Beyaz yaka olmak sa bu değil mi zaten herkes ÖSS/ oys derecelidir başlıkta diye düşünüyorum. Hedefi buraya koyalım ki, çok başarılı olalım.
     Alıntı Originally Posted by varsayım Yazıyı Oku
    Cauti hocam, aslında sizin gibi düşünüyorum ama ben şu anda piyasanın irrasyonelliğini yazmak istemiştim. Bu sene öyle bir yıl yaşadık ki, tüm ulusal ve uluslararası portföyler, w gibi bir kriz bekliyordu, lakin öyle bir şey olmadı. Profesyoneller para kazanamadı, rantçı ya da gözü kara (mantık dışı) hareket edenler para kazandı.

Bu sene para kazanmaya gerek yok aslında, yerimizi korusak yeter.

İnşallah 2021 mantıklı ve bilginin para ettiği bir yıl olur.
    SM-N985F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.

5.  Alıntı Originally Posted by hkm Yazıyı Oku
    Baktım ortalık karışık parayı altın,gümüş,platin ,eurobond ve tek hisseye dağıttım.Valla baya baya iyi gidiyor durum.E bu fonlardaki adamlar ne yapacak ki,o da parayı dağıtacak,parayı dağıttım diye benden yıllık maaş alacak aklım kesmedi,arada bu enstrumanlar arası değişim yapıyorum çok gidenden az gidene aktarıyorum falan.Tek kuruş TL de para tutmadım ,bizim fonda TL işlemez,gelen TL ler anında bu enstrumanlara gider.
    platini nereden aldınız ?
    samurayların pirinç tarlalarındaki çay seremonilerinde, çay kaselerinin içine dalıp, suikast için vakit kollayan hain ninjalardık.
    hamza sütbıyık; rasyonel akla atılan imza.

6.  Alıntı Originally Posted by nosfecagri Yazıyı Oku
    zaten herkes ÖSS/ oys derecelidir başlıkta diye düşünüyorum.

.
    Elbette öyledir... Dereceden kasıt ilk 100 değil mi...
    Markets may remain irrational longer than you can remain solvent.

Alıntı Originally Posted by Desperado Yazıyı Oku
    Elbette öyledir... Dereceden kasıt ilk 100 değil mi...
    Ben zamanında ilk 100 bindeydim

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
    O egeli ben değilim

8. Muhtemelen Kuveyt Türk üzerinden.
     Alıntı Originally Posted by HMZ STBYK Yazıyı Oku
    platini nereden aldınız ?
    Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir.

Sayfa 1149/1230 İlkİlk ... 1496491049109911391147114811491150115111591199 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •