22 ekimde faiz artirimi muhtemelen gelmeyecek. Değersiz tl nin adı bile konmuş. Ekonomik devrim. Vay anam vay medya elinde olunca körler bile kartal gözlü oluyor. Helal olsun ne diyelim. https://onedio.com/haber/rasim-ozan-...yapiyor-929799
22 ekimde faiz artirimi muhtemelen gelmeyecek. Değersiz tl nin adı bile konmuş. Ekonomik devrim. Vay anam vay medya elinde olunca körler bile kartal gözlü oluyor. Helal olsun ne diyelim. https://onedio.com/haber/rasim-ozan-...yapiyor-929799
merhaba
out-of-money opsiyonlarla spekulasyon yapan var mi acaba forumda? fikren bana cok cazip geliyor ama kotasyon bulamiyorum. derinlik ve hacimli bir sekilde fiyat bulup islem yapan var mi acaba OTM opsiyonlarda?
---------------
Paylaştıklarım bildiğimi düşündüklerim ve fikirlerimdir. Hiç bir paylaşımım yatırım tavsiyesi değildir. Saygılarımla
CHP seçmenin güvenini almak istiyorsa içindeki PKK sempatizanı Sezgin Tanrıkulu ve Ermeni sempatizanı Canan Kaftancıoğlu gibi tipleri temizlemelidir.
Son düzenleme : soros74; 11-10-2020 saat: 19:44.
otm opsiyonlarda kotasyon var özellikle yakın vadede.. ne kadar otm sorusu önemli ?
atm (at the money) opsiyonlardan 2-3 strike (mesela spot 130 ise 124,126,128) aşağıya kadar genelde put opsiyon kotasyonu oluyor..
call için ise atm den 3-4 strike (mesela spot 130 ise 132, 134,136 gibi) yukarıya kadar otm call opsiyonu kotasyonu oluyor..
bazen biraz daha fazla geniş aralıkta otm kotasyonu oluyor.. ama neticede atm seviyesine göre iki yönede 6-8 bin puanlık aralıkta put ve call otm opsiyonu bulmak mümkün..bence fena sayılmaz hiç yoktan iyidir..daha derin otm (atm den en az 10 bin puan aşağıda veya yukarıda) opsiyon kotasyonu bulmak pek mümkün olmuyor gözlemlerime göre..
ama yüklü mesela 100 kontrat endeks opsiyon pozu açacaksan piyasa yapıcıları ara, kotasyon verebilirler.. ben daha once pozisyon kapatmak için kotasyon yokken arayıp kotasyon almıştım otm opsiyonlarda.. yani istediğin seviyede derin otm yoksa piyasa yapıcıları ara, onlar sana ne kadar poz açmak istediğini soracaklardır muhtemelen..
endeks opsiyon piyasa yapıcıları : ak yatırım, garanti yatırım, iş yatırım
It is not because things are difficult that we do not dare, it is because we do not dare that they are difficult. (Seneca)
ben tl varliklarima koruma ve ters spekulasyon amacli daha ziyade usdtry'da islem yapmak istiyorum. ama strike'i spot fiyatin bir kac kademe disinda opsiyonlarda bile ya bid-ask spread cok acik oluyor ya da fiyat bile olmuyor. bir kac kere varant baktim ama onlarda durum daha kotu gorundu baktiklarimda. spot fiyata yakin strikeli opsiyonlarda islem gecmedigini bile goruyorum. foreks mobile ve isyatirim mobil uygulamadan kontrole diyorum.
asil amacimsa sene basinda bir yillik deep otm opsiyonlar alip volatiliteyi kendime dost eylemek. ama yakin vade opsiyonlarda bile durum boyleyken yillik vadeli opsiyon dusunmek bile sacma gelmeye basladi.
---------------
Paylaştıklarım bildiğimi düşündüklerim ve fikirlerimdir. Hiç bir paylaşımım yatırım tavsiyesi değildir. Saygılarımla
ben geçtiğimiz vadede spot 7.45 civarlarındayken 7.60 strike ile call long opsiyon aldım.. karlı kapattım..burada da yazdım pozisyonu alırken..
ama dolarda her zaman olmuyor kotasyon.. tahtaya bakman lazım..özellikle dolarda bir ara hiç yoktu son haftalarda tekrar veriyorlar..
ama otm için mesela bu aralar spot 7.85 ise 8.10, 8.20 mertebelerine tekrar kotasyon verebilirler.. kontrol et sürekli bence..denk getirirsen ve işine de geliyorsa düşünebilirsin..
dolar konusu neticede endekse göre daha riskli.. merkezin kasa negatif, cds ler zirvede borç yuksek.. piyasa yapıcılar o konuda bence daha dikkatli davranıyorlar.. bazen aniden tüm kotasyonları kapatıyorlar dolarda.. hareket başlayacaksa veya risk varsa.. ama endekste bu daha nadir oluyor bence..
It is not because things are difficult that we do not dare, it is because we do not dare that they are difficult. (Seneca)
cuma günü işlem görenler
ve bunlar/alında/üstünde olanlarda
spot fiyat + - 60-80 puan yani 3-4 yukarıya 3-4 de aşağıya otomatik kotasyon yazılır.
tahtada genellikle Garanti kotasyoncu ise 12 lot İşYat kotasyoncu ise 25 lot emir bekler.
işlem gördükçe yerine yeni emir yazılır,
ister parça parça 1000-2000 lot toplarsın yada kotasyoncuyu arayıp lot söyleyip fiyat istersin
yüklü lot sayısına tahtadaki fiyatın daha uygunu alabilirsin.
Bear_Bull
@BearBull26
Yer İmleri