Sayfa 285/1002 İlkİlk ... 185235275283284285286287295335385785 ... SonSon
Arama sonucu : 8009 madde; 2,273 - 2,280 arası.

Konu: Cafe Trend&Trade - IV

İzmir'de sahte alkol içtikleri iddiasıyla kaldırıldıkları hastanelerde yaşamını yitirenlerin sayısı 15'e çıktı.

“ Umutsuz durumlar yoktur, umutsuz insanlar vardır. Ben hiçbir zaman umudumu yitirmedim.” Mustafa Kemal Atatürk.

>>> FORUM KURALLARIMIZ <<<

merhaba arkadaşlar...güzel bir sonbahar haftası dileklerimle
    DÖVÜNMEYİN.NEYE LAYIKSANIZ O ŞEKİLDE YÖNETİLİRSİNİZ

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    İstanbul
    Gönderi
    12,159
     Alıntı Originally Posted by MedwiG Yazıyı Oku
    İzmir'de
    sahte alkol
    içtikleri iddiasıyla kaldırıldıkları hastanelerde yaşamını yitirenlerin sayısı 15'e çıktı.
    Bu ifade kafama takıldı. Sahte alkol derken ne demek isteniyor acaba? Alkolün sahtesi mi olurmuş?

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    istanbul
    Gönderi
    4,514
    Haber Bültenlerinde Sahte içkiden ölüm haberleri veriliyor da,Bunun gerekçesini,sebeplerini kimse tartışmıyor....
    Memleket de Tütün ekmek yasak,Sigara satmak içmek serbest.İçki üretmek yasak,satmak içmek serbest.Esrar,Bonzai,Kokoain uyuşturucu yapmak yasak,İçmek satmak serbest..Yasak olan herşeyden % 70 Vergi almak ise caiz-serbest-helal..!!.
    . Türkiye'miz ;Yavaş yavaş,Hissettirilmeden İran Molla cumhuriyetine evriliyor...Kimse bunu yazıp çizmiyor..

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Türkiye Cumhuriyeti. Duhul: 05.02.2011
    Gönderi
    1,544
    Blog Entries
    3
     Alıntı Originally Posted by Kar_Adam Yazıyı Oku
    Haber Bültenlerinde Sahte içkiden ölüm haberleri veriliyor da,Bunun gerekçesini,sebeplerini kimse tartışmıyor....
    Memleket de Tütün ekmek yasak,Sigara satmak içmek serbest.İçki üretmek yasak,satmak içmek serbest.Esrar,Bonzai,Kokoain uyuşturucu yapmak yasak,İçmek satmak serbest..Yasak olan herşeyden % 70 Vergi almak ise caiz-serbest-helal..!!.
    . Türkiye'miz ;Yavaş yavaş,Hissettirilmeden İran Molla cumhuriyetine evriliyor...Kimse bunu yazıp çizmiyor..
    Bi yanışlık olmasın ifadede
    Yazdıklarım yatırım tavsiyesi olarak değerlendirilemez...
    "İşini kış tut, yaz çıkarsa bahtına"*"Ak dona gök yamalık vurulmaz"*"Topraktan geldik, toprağa gideceğiz; Mühim olan çamurlaşmamak"

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    istanbul
    Gönderi
    4,514
     Alıntı Originally Posted by 2ileri1geri Yazıyı Oku
    Bi yanışlık olmasın ifadede
    Ben söylemiyorum..
    Uyuşturucu kullanım yaşının 8.Lere kadar indiğini,Sokaklar da uyuşturucu satışının,aleni hale geldiğini ,istatikler ve Haber bültenlerinde Muhabirler bangır bangır söylüyorlar...

DÖVÜNMEYİN.NEYE LAYIKSANIZ O ŞEKİLDE YÖNETİLİRSİNİZ

Alıntı Originally Posted by nikrece Yazıyı Oku
    Bu ifade kafama takıldı. Sahte alkol derken ne demek isteniyor acaba? Alkolün sahtesi mi olurmuş?
    Metil alkole sahte demek moda, halbuki metil alkolden zehirlendiler doğru ifade.

1950'li yıllara kadar damıtım yapmasını bilen çok fazla insan vardı, o kadar ki Tekel Adanada boğma rakı fabrikası kurmuştu, ne zaman rakı imal edenler azaldı küttt... bu fabrikayı kapattılar.

Gazeteler Tekelden reklam alıyorlardı, o nedenle sahte içki lafına çok önem verdiler.

Damıtım yapmanın unutulmadığı yıllarda, sanırım 1946 yılı olması lâzım alkollü içkilerden 2. Dünya savaşı nedeni ile alınan vergilerde büyük indirime gidilmişti.

Velhasıl bu hükümetin en büyük iyiliği, bu topraklara belki 1.000 yıl evvel kaybolan bira üretim kültürünü ve 70 yıl evvel unutulan damıtım yapmasını tekrar kazandırdılar.

Bazı enbesiller ise, oradan buradan aldıkları ve ne olduğunu bilmedikleri alkole aroma katıp içip ölmektedirler.
    DOLAR 5 GAYME OLACAK!
    Bu imza, Subat 2017 tarihine aittir!

Sayfa 285/1002 İlkİlk ... 185235275283284285286287295335385785 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •