Dün USD ye atak gelmedi, merkez bankası birer birer piyasa vampirleri neistiyorsa veriyor. bluumberg ve ekoturk tede MB yi her gün alkışlıyorlar.
BIST de Son tepeye yaklaştık.
Dün fon yöneticilerinin teknik direnci 1182 de satış geldi, geçemedi. Satışlarda karşılandı.
Son tepeye yaklaşırken bazı FONlar realizasyona geçecektir. Satışlar karşılanacakmı ona bakmak gerekir.
Realizasyon başlarsada normal görmek gerekir.
Korkutucu olan, okulların açılması ile, Avrupada virus 2. dalgaya girmeyen ülkelerde girmeye başladı. Vaka sayıları katlandı. Almanya bile 2. dalgaya henüz girmedi ancak vaka sayıları katlandı ve 2. dalga başlangıcı gibi görünüyor.
Fransa Almanya gibi büyük bir Avrupa ülkesi kendisini kaparsa o zaman sanırım bir satış dalgası gelir.
Şimdilik bu ihtimal görünmüyor. Ülkeler bölgesel kapamalarla ve yasakların biraz artırılması ile geçiştirmeye çalışıyorlar.
Kapanmadıkları içinde verilerde düzelme oluyor. hali ile ekonomilerin geleceğine endeksli borsalarda yükselmesi gerekiyor.
Akdeniz ülke borsaları pek yükseldi diyemeyiz.
---
Ons altın, abd deki trump paketi ile ilgili söylentilerle dün dalgalı bir seyir izledi. Bu sabahta 1915 civarında görüyorum. Asya açıkken satış olmuş.
trump ın paketi en son 1.9 trilyon dolar olarak açıklandı. İsteksiz oldunu belli eden cümlelerde açıklandı. FED seçim sonrasına kadar yeni paket açıklamayacak. ons altının 1900 lere yaklaşması normal olur.
Şunu gördük dün. 1.9 trilyon Paket çıkıyor söylentisi bile 1930 u geçiremedi. Orada büyükler sattılar. Eğer fiyat aşağıda olursa ve 1.9 luk paket onaylanıp çıkarsa, 1930 u geçemeyecek gibi bir görüntü oluştu.
ons altında harika gidiyorum. Bir kaç haftada 4 pozisyon açtım, dördünüde idare eder ölçüde kazançlı kapadım. Son pozisyon dada biraz kârdayım. (böyle yazınca kaybetmeye başlıyorum. Ya gevşiyorum, ya nazar değiyor.)
Hep böyle giderse, kötü yönetimli, tuzak dolu olan XU030 viop u tamamen bırakabilirim.
Bırakırsam kına yaksınlar diye BIST yönetiminede haber salarım.
Ancak sermayeyi ikiye bölüp XU030 viop yanında, ons altına başladığımdan beridir, XU030 viop dada iyi gidiyorum. Sanırım kafam rahatladı o sebeple. Bunu üçüncü yazışım.![]()
Yer İmleri