Sayfa 423/1004 İlkİlk ... 323373413421422423424425433473523923 ... SonSon
Arama sonucu : 8026 madde; 3,377 - 3,384 arası.

Konu: Seans & Geyik Odası - I

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Anadolu
    Gönderi
    5,049
    0.30 PD/Defter değeri ne demek. Hisse, defter değerinin üçte biri oranında düşük işlem görüyor demek. Defter değeri ise Şirketin alış bedeli ile defter kayıtlarına giren, yani tarihi maliyetlerle alınmış varlıkların alış tarihindeki değerleri anlamına geliyor. Geçmiş tarihli değer anlamını taşıyor.
    " Bir avuç toprak, biraz da suyum ben.. Neyimle övüneyim, işte buyum ben..'' Yunus Emre

2.  Alıntı Originally Posted by izci Yazıyı Oku
    0.30 PD/Defter değeri ne demek. Hisse, defter değerinin üçte biri oranında düşük işlem görüyor demek. Defter değeri ise Şirketin alış bedeli ile defter kayıtlarına giren, yani tarihi maliyetlerle alınmış varlıkların alış tarihindeki değerleri anlamına geliyor. Geçmiş tarihli değer anlamını taşıyor.
    Beyaz yaka yatırım koçluğu başlığında birikimine güvendiğim bir arkadaş şöyle bir şey demişti üstad
    '' ben şu öz sermaye ye de pd/dd ye de çok güvenmiyorum''
    garip bir şekilde bende kendi reel hayatda deneyimimden yola çıkarak hak vermiştim.

Bir dönem bir şarküteri dükkanı açmıştım nasipsizlik bu ya 3 ay sonra burnumun dibinde bir hipermarket açıldı yılı deviremeden kapatmak zorunda kaldım
    1000 dolar verip yaptırdığım dolabı 300 dolara ancak verebildim daha sıfır sayılırdı.

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Anadolu
    Gönderi
    5,049
    PD/DD Her şey demek değil tabii. Öyle olsaydı Borsada herkes yatırımını buna göre yapardı. O sadece göstergelerden bir tanesi. Doğru hisse seçmi için o kadar çok etkenler, varyasyonlar var ki, onlar bile yeri geliyor yetmiyor.
    " Bir avuç toprak, biraz da suyum ben.. Neyimle övüneyim, işte buyum ben..'' Yunus Emre

4.  Alıntı Originally Posted by dobra Yazıyı Oku
    maalesef size katılamıyorum güzel dostum o dediğiniz rakamlarda hisseler gördükleri zirvelerini tl bazında ancak 17 sene sonra görebildiler dolar bazında zirvelerini demiyorum dikkat ediniz lütfen!
    o zaman ipin ucu kaçırılmış ve hisseler çok uzağı fiyatlamışlardı
    bizim bist 0.80 centte ucuz 2 dolar üstünde pahalı oluyor

bu dediklerimden sonra şunu demem lazım, borsanın 0.80 ile 2 dolar arasında dalgalandığı dönemde kişi balına düşen milli gelir de yaklaşık 1/3 seviyesinde idi bistle bir bağlantı kurulabilirmi bilemem.
    Dostum zaman gösterecek, tabii içi boş doğru olmayan fiyatlamalar mevcut ...bunu tartışmaya gerek yok.
    Ama kabuk değiştiriyor BIST, buda unutulmamalı.
    Şunun unitulmayacağı gibi, pahalı ve ucuz kavramı göreceli kavramlar.
    Kime göre, neye göre gibi.
    Kısaca çok genel olacak ama, en azından benim bakış açıma göre genel...
    2 sene önce yumurta 25 Kr idi şimdi 1,5 lira vs cool::;
    Ya yada boğazda bı yalı 250 milyon TL ama senede 25 milyon kar getiren şirket te aynı fiyatlamada..
    Sıradan bir bmw ,Mercedes 1 milyon.olduğu malum.
    Bistin kabuk değiştirme sürecinde ayrışacak bazı şirketler.
    Bazı çok pahalı dediklerin çok ucuz olduğu anlaşılacak..
    Aynı şekilde ucuz dediklerininde pahalı olduğu anlaşılacağı gibi.
    Yatırımcı seçimlerinde çok dikkatli davranmalı...Neden mi? Bundan sonra var olmak ile yok olmak arasındaki seçimi yapacak..
    Piyasa oyuncuları bunu biliyor ama renk vermiyor , çünkü bu değişim için bu süreç işlerine geliyor.
    Dikkat etmek gerek.
    Saygılar

craps, pawnstar, svilengrad
    hakuna matara....memento mori.

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Anadolu
    Gönderi
    5,049
    POKER için infaz kararını vermeden önce bir kere daha düşünün bence.

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Anadolu
    Gönderi
    5,049
    Kazanılamayan, kaçırılan kazançlar POKER ile sağlanabilir.

7.  Alıntı Originally Posted by izci Yazıyı Oku
    poker için infaz kararını vermeden önce bir kere daha düşünün bence.
    şu satacağız dedikleri malı anlaşmalı birilerinemi satarlar piyasadamı eritirler cevabı aranması gereken soru bu.
    Son düzenleme : dobra; 18-10-2020 saat: 01:31.

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Anadolu
    Gönderi
    5,049
    Ne olursa olsun Gedzaya göre daha avantajlı görüyorum.

Sayfa 423/1004 İlkİlk ... 323373413421422423424425433473523923 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •