Sayfa 570/1006 İlkİlk ... 70470520560568569570571572580620670 ... SonSon
Arama sonucu : 8042 madde; 4,553 - 4,560 arası.

Konu: Banka Mevduat Faizleri (ARTI PUAN/tezgah altı faiz oranları) - II

1. Merkez Bankası Ağırlıklı Ortalama Fonlama Maliyeti %12.75 (Önceki %12.52)

10.69 - 24 Eylül
    10.88 - 25 Eylül
    10.99 - 28 Eylül
    11.08 - 29 Eylül
    11.12 - 30 Eylül
    11.20 - 1 Ekim
    11.32 - 2 Ekim
    11.38 - 5 Ekim
    11.45 - 6 Ekim
    11.47 - 7 Ekim
    11.56 - 8 Ekim
    11.64 - 9 Ekim
    11.93 - 12 Ekim
    12.03 - 13 Ekim
    12.12 - 14 Ekim
    12.18 - 15 Ekim
    12.26 - 16 Ekim
    12.39 - 19 Ekim
    12.47 - 20 Ekim
    12.52 - 21 Ekim
    12.75 - 22 Ekim

Alıntı Originally Posted by izmut Yazıyı Oku
    Hahahahahaha

Yılmaz Özdil'in meşhur bir anektodu var.
    Türkiye'de herkes, doktor, mühendis olmak istiyor.
    Okulu ıskalamış, ne kadar insan varsa (kendisini de ekliyor) gazeteci, ekonomist, falan filan oluyor.
    Dolayısıyla medya ve ekonomi yerlerde sürünüyor.

Bizim ekonomistlerin, tahmini de böyle oluyor.

Ha bu arada, aynı kalınca, ne olduğunu da görmüş olduk
    Aynen.!!!!
    Hepsi sahibinin sesi.!!
    Düzenin deynekçileri.!!
    Titanik batarken güvertede dans ediyorlar.!!!
    Kötümser yalnız tüneli görür, iyimser tünelin sonundaki ışığı görür, gerçekçi tünelle birlikte hem ışığı hem de gelecek treni görür.!!!

3. Öyle bir karar alıyorlar ki hem döviz artıyor hem de faiz bir insan bu kadar beceriksiz öngörüsüz olamaz diyorum ama hep yanılıyorum bugün glp kullanmış ama sorsan faiz artırmadık 200 baz yap artışı önüne bak doları 7.70 lere kadar çekebilirdi.

4.  Alıntı Originally Posted by yorgun nihilist Yazıyı Oku
    Öyle bir karar alıyorlar ki hem döviz artıyor hem de faiz bir insan bu kadar beceriksiz öngörüsüz olamaz diyorum ama hep yanılıyorum bugün glp kullanmış ama sorsan faiz artırmadık 200 baz yap artışı önüne bak doları 7.70 lere kadar çekebilirdi.
    Doları yüksek tutuyor ki cari açık vermeyelim, faizi de yükseltiyor ki hem tl mevduatçı memnun olsun hem de dövizleri çözdüreyim diyorlar herhalde..

5.  Alıntı Originally Posted by yorgun nihilist Yazıyı Oku
    Öyle bir karar alıyorlar ki hem döviz artıyor hem de faiz bir insan bu kadar beceriksiz öngörüsüz olamaz diyorum ama hep yanılıyorum bugün glp kullanmış ama sorsan faiz artırmadık 200 baz yap artışı önüne bak doları 7.70 lere kadar çekebilirdi.
    Millet yabancı kuruluşlarla dalga geçiyor bilemediler diye yahu adamlar dünyada kabul görmüş para politikasına göre yorum yapıyor nerden bilsin kapı pencere olayını geçen ay politika faizi artınca ortodoks politikaya geçilecek diye düşündüler bu şekildeki kararlarla kredibilteyi geri dönülemez noktaya çekiyorlar benim endişem bu

6.  Alıntı Originally Posted by yorgun nihilist Yazıyı Oku
    120 milyar dolar sattılar ama dolar yükseldi, faiz yükseldi...
    Burada yer alan yorumlar, kişisel görüşlere dayanmaktadır. Bu nedenle, yatırım veya al/sat tavsiyesi olarak değerlendirilmemelidir.

Teknokratik köklü reformlar yapılmadığı sürece döviz yükselmeye devam edecek.Piyasa faize aç.Bu açlıktan faydalanıp şok etkisi yaratacak bir faiz artışıyla zaman kazanabilir böylece bahsi geçen reformlar gerçekleşebilir.

Fakat bu hükümet ve yönetici ile ben reformların olabileceğini düşünmüyorum.Politikalar belirli bir dar alanda sıkışmış durumda.Kamu kurumları bu dar alanda hareket etmeye çalışıyor ki merkez bankasının ben maksimum 150 baz puan arttırabileceğini düşümüştüm.Nitekim bu karara bende dahil çoğu realist vatandaş şaşırmadı.Diğer vatandaşlar hala genel çerçevede duruma çok pragmatik bir bakış açısıyla bakmaya devam ediyor.Onları bununla suçlamıyorum bu yaratılışdan gelen bir karakter bütünü.

Borsamıza gelen yeni düzenlemeler ve piyasada bulunan bol para yeni fırsatları doğuracağını düşünüyorum.Herşeye rağmen bu iki taraftada dizginlenmesi zor bir rekabet var.

Conversație

uğur gürses
    @ugurses
    "Geç Likidite Penceresi" (GLP) bir para politikası aracı değildir. GLP faizinin yükseltilmesi de sıkılaştırma değildir.
    GLP 'düdüklü tencerenin düdüğüdür'; bu aşamaya düşen bankanın alarm verdiği düşünülür; hiç bir merkez bankası da sıkılaştırma için bankalarını GLP'ye düşürmez.
    Kötümser yalnız tüneli görür, iyimser tünelin sonundaki ışığı görür, gerçekçi tünelle birlikte hem ışığı hem de gelecek treni görür.!!!

Sayfa 570/1006 İlkİlk ... 70470520560568569570571572580620670 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •