Selçuk Geçer usd 16-17 diyo abartı gibi geliyor ama adamın dedikleri mantıklı geliyor , bile bile faiz yükseltmediler , halada ortalıkta yok mb gerçekten insan anlamıyor neye güveniyolar bu kadar?..
Selçuk Geçer usd 16-17 diyo abartı gibi geliyor ama adamın dedikleri mantıklı geliyor , bile bile faiz yükseltmediler , halada ortalıkta yok mb gerçekten insan anlamıyor neye güveniyolar bu kadar?..
Son düzenleme : citak; 27-10-2020 saat: 20:39.
zamanında, reel faiz getirisi olan zamanlarda hakikaten çok katkısı oldu sevgili chucky nin. derken dükkan mı ev mi ne aldı koptu buralardan.. bu yeni yazar arkadaş ister chucky ister onu taklit eden biri olsun, yeni gerçeklerden kopmuş anlaşılan. gerçek enflasyon "minimum!!" %20-%30 lardayken, %15 le uzun vade tl mevduat bağlar starbucks ta kahvemi içer keyfime bakarım söylemi pek akılcı değil zira.
Chuky enson 1 yıllık bağlamisti 0 stopajlı haziran da dolmuş olması lazim vadesi ondan sonra ne yaptı yazmadi
yazı tarzınız aynı chucky68
https://www.hisse.net/topluluk/showt...28#post2635328
![]()
Son düzenleme : Trade Shark; 27-10-2020 saat: 21:27.
“Sermaye piyasası, sabırsız kişiden sabırlı kişiye para aktaran bir araçtır". Warren Buffett
"Don't be dazzled by the stock market.. It's a giant distraction" John Bogle
Yüzde 24 ile 500 gün bağladım. Dolar 7.5 olursa zarar edecektim. Şimdi 8.2 oldu.
Euro alsaydım yüzde 20 daha fazla param vardı. Altını, konutu hiç sorma.
TL de kalmak külliyen zarar ettirdi. Dudu haklıymış.
Keşke dolar alsaydım. Bir de üstüne faiz alırdım.
Tabii asıl zararı para bağlı olduğundan millet konuta hücum etmişken 0.64 faizden yararlanamamak oldu.
Şu an bile en mantıklı parayı PUL OLMADAN konuta, arsaya bağlamak geliyor.
KESİNLİKLE YATIRIM TAVSİYESİ DEĞİLDİR.
Sadece Kendi Düşüncelerimdir. Buna göre işlem yapmayınız.
Yoldaş haklısında sen geçen yılki ortama göre en doğrusunu yaparak 500 gün vadeyle yüksek faizle bağlayıp zevki sefanı sürmüşsün....bende 371 gün bağladım lale günlerim hiç bitmesin istedim...ama rüya elbet bitecekti ve bitti kendimi geçtiğimiz haziran ayında vade bitiminde 23.50 net faiz alırken 9 faiz ortamında buldum....bende geçen yıl en doğru kararı almıştım...geçen yıl keşke dolar alsaydım yada euro alsaydıım diyemem...üzülemem....keşkeler hiç bitmez....dün kebap yemiştim keşke balık yeseydim gibi bir durum....emin ol dün olsa gene euroya yada dolara girmezdin...bunun sonu yok...geçen yıl dolar yerlerdeydi...tl de olan adam yüksek faiz ortamında zaten geçen yıl faize bakardı.. Dolar yada euro gözünde illizyon olurdu...bak şimdi sana kendimden canlı bir örnek vereyim....geçtiğimi haziranda vadem dolduğunda kur 6.85 de 1 aydır yatıyordu...düşme eğilimi vardı...o anda dolar falan alamazdım....bankaya dedimki ben 1 yıl sonrasına size opsiyon yapmak istiyorum 500 bin tl ye ne prim çıkıyor diye sordum...banka bana aşağıdan kur seviyesine fiyat çıkmıyor ancak yukarıya yazarsanız prim çıkıyor dediler...kaça çıkıyor diye sordum...bana 7.80 usd seviyesine ancak prim çıkıyor oda 14 bin tl net prim dediler..bende güldüm...kardeşim dedim ben manyakmıyım kur 6.85 iken neden 1 yıl sonrasına hemde yukarıya 7.80 gibi yüksek riske gireyim dedim......))...bankanın bana dediği 1 yıl sonrasına londra swap piyasasında kur 7.80 minimum gözüküyor dediler...tabiki opsiyon yapmadım...şimdi keşke yapsaydım tühh diyemem....çünki çok değil 3 ay önce konjektür buna mantık olarak izin vermiyordu...sözün kısası dün sen en doğru olanı yaptın...sen kazandın...keyfini sür...
Pentagram................................
Yaw he he, milletin ayranı yok içmeye tahterevanla gidiyor dolar almaya demi ?
Herkes çılgınlar gibi kredi çekip hepsini dolara gömdü sana göre.
Nüfusun 3 te 1 i işsiz , işi olanlarda ölmemek için yaşamaya çalışır modda.
Sanki herkes çatır çatır kredi ödeyecek güçte, gidip ucuzdan dolar aldılar.
BAK BU BİRAZ ABARTI GELDİ BANA
Yer İmleri