Alıntı Originally Posted by Patrick Bateman Yazıyı Oku
Bu ülkenin tarihi olarak dostum diyebileceği kaç tane ülke var dünyada? Sınırı olan veya olmayan. Hiç.

Yunanistan batmaz, İspanya batmaz, İtalya batmaz. Bunlar yesin içsin pislesin, batırmazlar. Niye? Hristiyan birliği, tarihsel ve kültürel bağları var Avrupa ülkeleri ile.

Türkiye'yi kim koruyacak? Batırmayacak olan kim? Katar mı? Rusya mı? Suudiler mi? Amerika mı? Güldürmeyin. Gözümüzün yaşına bakacak tek ülke yok dünyada.

Öyle bir oyun oynarlar ki, batık olduğumuzun farkında bile olmayız. Yabancı pılını pırtısını toplar gider ama gazetelerden " Katardan ülkemize 1 trilyon dolarlık yatırım!!1!" diye manşetler atılır. Borsa rekorlar kırar. (lan yoksa?)
Dostumuz yok evet, bizi sevdiklerinden değil. Üzerimizde çıkarları olduklarından.

Eğer gerçekten yabancı çekip gitmeye başlarsa buna inanırım ama şu an çekip giden kimse yok. Tam tersi gelen yatırımlar var. Demek ki para kazanacaklarını düşünüyorlar.

Daha geçen hafta Koç Holding'in 500 milyon usd lık hissesi yabancıya toplu satıldı. Sabancı Holding'in 100 milyon usd lık hissesi toplu satıldı.

Yabancı bankalar Türk bankalarına sendikasyon kredisi sağlamaya devam ediyor.

Türkiye halen tahvilini, eurobondunu ihraç ediyor, talepte sıkıntı yaşamıyor.

Evet bizim halkımız yurtdışında ev alıyor, parasını yurtdışına çıkarmaya çalışıyor. Bende belli bir seviyeyi geçsem, paramı kısmen belki tamamen çıkartırım dışarıya ama yabancıda Türkiye'den gayrimenkul almaya devam ediyor.

Kısaca ben somut olarak kaçan yabancı görmüyorum. Bu kadar büyütmeye gerek yok.