Alıntı Originally Posted by RLC44 Yazıyı Oku
Kesinlikle tarila kardeş.
Diğer bir konuyu da değinmek istiyorum. İşmenle kıyas yapacağım. İşmende komisyon gelirleri sabit , nasıl sabit örneğin ort onbinde 3 olsun. Ama akgrt de her ay kazanılan primler artıyor ve ben kasko fiyatlarına külliyen ciddi bir zam geleceğini düşünüyorum ilerleyen zamanlarda.
Peki neden 2016 dan beri karımız böyle artıyor? Çünkü yönettiğimiz portföy öyle büyüyor ki, burdada ilerleyen zamanlarda bir kopuş bekliyorum. Çünkü ceo bir arkadaş video atmıştı orda şunu diyordu, gelirlerimizin %70 i finansal gelirler. İşte bu işmenle aynı kategori. Bizim teknik gelir komisyon gelirleri kadar değil, şimdilik! Faizlerin herhangi bir artışı karımızı deli arttıracaktır. Şu 2016 dan itibaren gelen 56 milyondan 450 ye çıkacak kara bakınca birkaç yazımdan önce 5 sene sonra 1.104 milyar karı daha önceden egale edeceğimizi düşünüyorum.
Benimde anlayamadığım bir konu o gerçekten. Biz sigortacı mıyız, yatırım şirketi mi? Bu kadar araç satılıp arzı iyice arttırdıktan sonra kasko/sigorta tarafında ciddi bir zam gelir mi? Gelirse gerçekten harika olur.. İtibardan tasarruf olmaz anlayışıyla sürekli araç satın alan toplumumuzu sigorta şirketleri kıstırabilirler diyorum, neden olmasın.. Belki de cari açığa katkı sunmak için devlet desteği ve planlaması ile olur.. Sadece ütopik bir düşünceydi bu