Sayfa 747/1000 İlkİlk ... 247647697737745746747748749757797847 ... SonSon
Arama sonucu : 8000 madde; 5,969 - 5,976 arası.

Konu: Viop - XXVI

Alıntı Originally Posted by Şakir Yazıyı Oku
    Togg a kimse karsı değil togg u özel sektörde üstleniyor yatırım yapıyor. Karsılıgında kar beklıyor. Togg un her yıl ortalama 400 bin oto satması gerek ki maliyeti cıkarsın heryıl. 600 bin oto satmalı ki yatırım yapan şirketler arge ye ve kendıne kar ayırabilsin.

%120 %200 ötvlerin üstünede %18 kdv nin oldugu yerde togg u satman için ötv siz satman gerek. Buda devletin işine gelmez. Türkiyede 2020 yılında bukdr izdihama ragmen toplam oto satısı 400 bın civarı.

Togg un yapacagı yıllık satıs max 30 40 bin olacak buda sessz sedasız iflas olacak. Bunu görmeyecek kdr körsünüz. Hesap kitap ortada. Devlet durup dururken %200 ötv +%18 kdv aldıgı bir mecrada ancak şov için bu işlere girer.
    Niye kör olayım. Her şeyin farkındayım. Benzindeki vergilerler, elektrikteki vergi farkından trt payına kadar.

Araç için servis ağı kurulmasından, elektrikli araç için gereken şarj şebekesinden elektrik dağıtım şebekesinde yapılması gereken yatırıma kadar.

Sizin yaklaşımınızla gidersek bu durumda ara eleman ülkesi olmamız daha mantıklı. Zira büyük şirketlerin köşe başını tuttuğu hiç bir sektör yatırım yapılabilir değil.

Ben bu yatırımın f1 pistinden, olimpiyat stadından bunun gibi daha bir çok sorgulanabilir yatırımdan daha rasyonel bir deneme olduğunu düşünüyorum. Bu işin sonunda başarısızlıkta olabileceğini kabul ediyorum.
    Ceonun sözleri ile tamamlıyorum.

“Gürcan Karakaş, duvardaki görsellerin önüne geçiyor ve başlıyor anlatmaya:
    “Bunlar sürekli karşımda. Hepimizin önünde duruyor. Hedefimizi sürekli önümüze alıyoruz” diye giriyor söze ve “Ya şimdi olacak ya da hiç” diyor.
    Bunu söylemesinin nedeni, benim de yıllardır söylediğim bir şey.
    “Elektrikli otomobil, bu endüstride yeni bir start veriyor. Ya bu startta kalkışa geçenlerden oluruz ya da bu işin uzunca bir süre daha dışında kalırız.”
    Karakaş’ın ya şimdi ya hiçten kastı bu.
    Yanıma gelip, benim önümdeki not defterine bir diyagram çiziyor.
    Ya 0 yerlilik oranı ile hemen başlayacağız ya 10 sene sonra yüzde 100 yerlilik oranı ile başlamak için çalışmaya başlayacağız.
    Ama sıkıntı şu ki, bu işe başlamak için fırsat penceresi 10 sene boyunca açık kalmayacak. Bu fırsat aralığı 2021-2024 arasında açıktı. Pandemi dolayısıyla 1 yıl sarktı.
    2023-2025 arası açık. Biz o güne yetişmek zorundayız. O güne kadar da yerlilik oranımız hemen hemen yüzde 50 olur, üç yıl içinde de yüzde 68’e çıkar” diyor. “

https://m.haberturk.com/yazarlar/fat...togg-karargahi

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
    O egeli ben değilim

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    İSTANBUL
    Gönderi
    9,242

3. Abd seciminin heyecani kalmadi artik
    Yarin bist -2 dolar 8.50 yine

4.  Alıntı Originally Posted by vicente Yazıyı Oku
    Abd seciminin heyecani kalmadi artik
    Yarin bist -2 dolar 8.50 yine
    eminmisin yarın ben deyilde başka arkadaşlar yönlene bilir görelim yarını her halde sizde biste şort şeye ise lonk girersiniz bu duruma göre ytd

Alıntı Originally Posted by TÜRKOĞLU Yazıyı Oku
    burhan kuzu corona'dan vefat etmiş...

https://www.sozcu.com.tr/2020/gundem...-etti-6106933/
    Doğru değildir, covid ölümlerini sosyal medya gereksiz abartıyor.

Lenovo P1a42 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

jas özelden mesaj attım.bir bakıver

sigorta ve cimentocular primli işlem görür yarın..toptancılar ve madenciler de..
    19 Kasım da faiz artırımı ihtimalini bankalar satın almaya baslayabilir , abd seçimlerinin ne olduğu önemli değil ; kişiler onemsizdir..
    trump 2 trilyon dolar , biden 4 trilyon dolar paket açıklayacak..
    bı 3/5 gün daha silkeleme olur covid seçim ayağına sonra topuk..
    pala malı dagittiysa sure biraz daha uzar..
    bir cukurdan cikmak istiyorsan yapacagin ilk sey kazmaktan vazgecmektir..

8.  Alıntı Originally Posted by Şakir Yazıyı Oku
    Togg a kimse karsı değil togg u özel sektörde üstleniyor yatırım yapıyor. Karsılıgında kar beklıyor. Togg un her yıl ortalama 400 bin oto satması gerek ki maliyeti cıkarsın heryıl. 600 bin oto satmalı ki yatırım yapan şirketler arge ye ve kendıne kar ayırabilsin.

%120 %200 ötvlerin üstünede %18 kdv nin oldugu yerde togg u satman için ötv siz satman gerek. Buda devletin işine gelmez. Türkiyede 2020 yılında bukdr izdihama ragmen toplam oto satısı 400 bın civarı.

Togg un yapacagı yıllık satıs max 30 40 bin olacak buda sessz sedasız iflas olacak. Bunu görmeyecek kdr körsünüz. Hesap kitap ortada. Devlet durup dururken %200 ötv +%18 kdv aldıgı bir mecrada ancak şov için bu işlere girer.
    yıldız veremedim borcum olsun
    yazdıklarım asla yatırım tavsiyesi değildir,lütfen forumun ğirişindeki yazıyı okumadan foruma ğirmeyin.232/643

Sayfa 747/1000 İlkİlk ... 247647697737745746747748749757797847 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •