Anket Sonuçlarını Gör: şu anda ev almak ne kadar doğru bir yatırım

Oylayan
344. Bu anket için oy kullanamazsınız
  • Balon 1 yıl içinde patlayacaktır, nakitte fırsat beklenmelidir

102 29.65%
  • dolar bu fiyatlarda iken, yatırım yapmak mantıklı

23 6.69%
  • faizler insin, şimdi almak mantıklı değil

21 6.10%
  • ömür boyu alacak param olmayacak

16 4.65%
  • Kira çarpanlarının uçtuğu ortamlarda ev almak doğru değildir, beklenmelidir.

130 37.79%
  • İstanbul gibi metropollerde gayrimenkül yatırımı her zaman karlı bir iş olacaktır.

52 15.12%
Sayfa 196/1014 İlkİlk ... 96146186194195196197198206246296696 ... SonSon
Arama sonucu : 8108 madde; 1,561 - 1,568 arası.

Konu: şu anda ev almak ne kadar doğru bir yatırım

1.  Alıntı Originally Posted by nosfecagri Yazıyı Oku
    Şöyle bir genelleme yapayım,

Herhangi bir halka açık ve kitlelerin takip ettiği yerde herhangi bir menkul / gayri menkul ile ilgili yapılan herhangi bir yönlendirme yorumu size garanti para kaybettirecektir.

Aracı kurumların hisse tavsiyelerinden koca koca bankaların ( yabancı tabi yerlilere laf yok onlar melek ) tavsiyelerine, emlak konusunda otorite olan kurumlardan tv de dönen döviz çıkacak düşecek altın çıkacak düşecek haberlerine kadar. Hangisine dikkat etsem tersi çıkmıştır. Demek ki doğru yok. Haber de yok. Sadece manipülasyon var. Bu haberleri yaptıranlar, haberleri tavsiyeleri dinleyip iş yapan kerizler için özel olarak uğraşmış didinmiş kanal kurmuşlar veya zamanında kurulanlar bunların eline düşmüş.

Ana akım medyada iyi denen ne varsa halka arz edilmektedir. Son dönem dönen lüks ( ! ) segment konut reklamları mesela; çok net ciddi bir arz fazlası olduğunun ispatidir. Ana akım medyada pek lafı geçmeyen ne varsa da akıllı para orada bilin ki ufak ufak pozisyon almaya başlamıştır. Ana akım medyanın yandı bitti kül oldu kaçın dediği enstrümanlarda da tabii olarak poz alma zamanı gelmiş de geçmektedir...
    Katılıyorum,90 lı yılların sonunda Anadolu görevli olarak bulunduğumuz bir ilinde,borsa oynamaya başlamıştık,bir aracı kurum şubesinden boş vakitlerimizde takip ediyorduk,bir gün yetkili heyecanla geldi:abi x kağıt uçacak bir hafta içinde % 50 garanti dedi..Hem pek aklıma yatmadığı hemde zaman bulamadığım için o kağıdı alamamıştım. Yaklaşık 6 ay boyunca o kağıt adamın bize dediği alış fiyatını dahi görmedi,sürekli düştü.Anladık ki kağıttan kar eden büyük oyuncular elden çıkarmak için bu kanallarla insanları kandırıyorlarmış.

2. Bunu bizzat ilgilisinden duydum.
    Bir zamanlar bir aracı kurumda çalışan birinden.
    "O yıllarda biz de kurum olarak borsa dergilerine hisse önerisi yapardık. Ama 5 hisse öneriyorsak 3 u çıkmak istediğimiz hisse olurdu.
    1-2 si de gerçekten gitmesini beklediğimiz hisse olurdu ki güven kaybetmeyelim.."

SM-A710F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.

3. Adamlar önümüzdeki 50 sene boyunca gayrimenkul piyasası çıkışa devam edecek diye iddiada bulunmuyorlar. Mevcut trend, beklenen gelişmelere göre şu şekilde olacak diye aylık/3 aylık/yillik çıkarımlarda bulunuyorlar . Türkiye'de bu işler nasıl yürüyor bilmiyorum ama New York'ta birkaç sene equity analist olarak çalıştım. Ben şimdi 2009'da X sektöründe şu şu gelişmeler bekleniyor bunlar gerçekleşirse ve XX şirketi şunları yaparsa hisse senedi xx-yy arasında olacak diye rapor yayınlamışım. Şimdi bu şirket batmış dahi olabilir.

Yurtdışı ve yurtiçinde 2013 Haziran ayına kadar Türkiye'nin iyi yolda olduğuna dair herkes umutluydu. Ben de aynı şekilde düşünüyordum. O yüzden o raporda yanlış olan birşey yok. Gezi olayları ile birlikte Erdoğan gerçek yüzünü gösterdiğinde büyük çoğunluğun düşünceleri haklı olarak değişti. Aralık'ta çıkan kasetlerden sonra olanlardan sonra ise kafası çalışan 1 allahın kulu Türkiye'nin geleceği iyi olacak diye rapor yayınlamadı.

4. Adamlar önümüzdeki 50 sene boyunca gayrimenkul piyasası çıkışa devam edecek diye iddiada bulunmuyorlar. Mevcut trend, beklenen gelişmelere göre şu şekilde olacak diye aylık/3 aylık/yillik çıkarımlarda bulunuyorlar . Türkiye'de bu işler nasıl yürüyor bilmiyorum ama New York'ta birkaç sene equity analist olarak çalıştım. Ben şimdi 2009'da X sektöründe şu şu gelişmeler bekleniyor bunlar gerçekleşirse ve XX şirketi şunları yaparsa hisse senedi xx-yy arasında olacak diye rapor yayınlamışım. Şimdi bu şirket batmış dahi olabilir.

Yurtdışı ve yurtiçinde 2013 Haziran ayına kadar Türkiye'nin iyi yolda olduğuna dair herkes umutluydu. Ben de aynı şekilde düşünüyordum. O yüzden o raporda yanlış olan birşey yok. Gezi olayları ile birlikte Erdoğan gerçek yüzünü gösterdiğinde büyük çoğunluğun düşünceleri haklı olarak değişti. Aralık'ta çıkan kasetlerden sonra olan şeylerle ise kafası çalışan 1 allahın kulu Türkiye'nin geleceği iyi olacak diye rapor yayınlamadı.

5. Ben de Kanada'da fon yoneticisi olarak calistim.

Ve oradan emekli oldum.

Ben kimseyi dinlemem kendi calismama bakarim.

Yazdik buralarda anlattik.

Ama oyleleri var ki, hem dunyadan haberi yok, hem de seni pacandan asagi cekiyor.

Nedendir bilemem ama, bu yatirimci boyle bir piyasaya layik.

Hem bilmiyor, hem yaziyor.

Anlatsan da dinlemiyor.

O yuzden herkes mustehak.

Oncelikle bu kisiler okumali.

Laf ebeligi ile olmuyor.

6. Temel Analiz degerlendirmemiz ve son 2 yillik takibimiz neticesinde 3 hisse onerdik.

LIDFA, BASCM ve SODSN.

Adam, ya bu adam ne diyor...! diye bu hisselerin temel degerlerine bakmadan, ipe sapa gelmez hisseler mis gibi yorum yaziyor.

Bizde yazmiyoruz tabii.

Bu angutlara ne anlatacaksin ki ?

7.  Alıntı Originally Posted by HISIM Yazıyı Oku
    Temel Analiz degerlendirmemiz ve son 2 yillik takibimiz neticesinde 3 hisse onerdik.

LIDFA, BASCM ve SODSN.

Adam, ya bu adam ne diyor...! diye bu hisselerin temel degerlerine bakmadan, ipe sapa gelmez hisseler mis gibi yorum yaziyor.

Bizde yazmiyoruz tabii.

Bak şimdi o da doğru üstad. Bizim millete ucuz mal aldıramazsın. Senin hisseler 4 e 5 e katlasın uzun vadeci olarak girerler o zaman.

8. Ooo Tınaz Hoca hisse.net'e dönmüş

Alıntı Originally Posted by HISIM Yazıyı Oku
    Temel Analiz degerlendirmemiz ve son 2 yillik takibimiz neticesinde 3 hisse onerdik.

LIDFA, BASCM ve SODSN.

Bizde yazmiyoruz tabii.

Yazdığım mesajlar şahsi görüşlerim olup kesinlikle yatırım tavsiyesi değildir.

Sayfa 196/1014 İlkİlk ... 96146186194195196197198206246296696 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •