Originally Posted by
hayrani
bu gün bu kadar sert yükselişi sanırım kimse beklemiyordu ama derler ya zaten herkesin bildiği veya beklediği hareketle de para kazanılmaz, sanırım bu söz, böyle durumlar için söylenmiş. üstelik dolar da arttığı halde böyle bir gün. hal böyle olunca da pandemi dibimiz 105'lere geliyor. belki yakında 110'lara da gelecek. bu durumda da mart ayında 85 ile 90 binlerden pozisyon almış gibi olunacak.
Viopta gün içi endex trade yapıyorum. Belki 30 defa dönüyorum, ter içinde, adrenalin tavan onu short burdan long ver şurdan bunu al , ordan azalt, şunu stopla, bunu kar al derken bazen bir bakıyorum gün sonu kapanış 0,02 % olmuş endekste
farkında bile değilim, sadece açılışa ve kapanışa bakan adam , ama ne sakin günmüş diyor, ama gün içi bin tane hareket olmuş minik minik, benim iflahım gevremiş.
Yani şunu söylemek istiyorum, 'gürültü' dedikleri şeyden bir sürü in-çık dalgadan etkilenmemek, uzaklaşmak lazım grafiklerdeki, fon yatırımcısı olarak.
Günlükte büyük gibi görünüyor ama dünya yıkıldı 900, uzaya çıktık 1200, çok afedersin deli boncuguyla oynar gibi, iniyor , çıkıyor. 40 yıldır böyle.
Fon yatırımcısı olarak hiç bunlarda boğulmamak gerek. Gevsedi mi artır, sonra otur bekle. En iyisi.
Burada yer alan yorum ve tavsiyeler genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.
Yer İmleri