Sayfa 821/1002 İlkİlk ... 321721771811819820821822823831871921 ... SonSon
Arama sonucu : 8011 madde; 6,561 - 6,568 arası.

Konu: YATIRIM FONLARI VII ( & Mevduat faiz karşılığı oranları )

1. Portföyümü excelde detaylı takibe başladığım son 6 haftada %6,20 artıdayım. Bu süreçte endeks %3,17 , döviz ise ilginç bir şekilde %6,2 artış kaydetti.
    Bu kadar çaba sadece döviz kadar getiri elde etmemi sağlamış.
    Portföy dağılım oranlarım
    %43,3 hsyf
    %31,4 yurt dışı hisse
    %22,9 defansif değişken
    %2,4 altın
    Yazdıklarım kesinlikle yatırım tavsiyesi degildir..Sadece kendi kişisel görüşlerimdir...

2.  Alıntı Originally Posted by hayrani Yazıyı Oku
    bu gün bu kadar sert yükselişi sanırım kimse beklemiyordu ama derler ya zaten herkesin bildiği veya beklediği hareketle de para kazanılmaz, sanırım bu söz, böyle durumlar için söylenmiş. üstelik dolar da arttığı halde böyle bir gün. hal böyle olunca da pandemi dibimiz 105'lere geliyor. belki yakında 110'lara da gelecek. bu durumda da mart ayında 85 ile 90 binlerden pozisyon almış gibi olunacak.
    Viopta gün içi endex trade yapıyorum. Belki 30 defa dönüyorum, ter içinde, adrenalin tavan onu short burdan long ver şurdan bunu al , ordan azalt, şunu stopla, bunu kar al derken bazen bir bakıyorum gün sonu kapanış 0,02 % olmuş endekste farkında bile değilim, sadece açılışa ve kapanışa bakan adam , ama ne sakin günmüş diyor, ama gün içi bin tane hareket olmuş minik minik, benim iflahım gevremiş.

Yani şunu söylemek istiyorum, 'gürültü' dedikleri şeyden bir sürü in-çık dalgadan etkilenmemek, uzaklaşmak lazım grafiklerdeki, fon yatırımcısı olarak.

Günlükte büyük gibi görünüyor ama dünya yıkıldı 900, uzaya çıktık 1200, çok afedersin deli boncuguyla oynar gibi, iniyor , çıkıyor. 40 yıldır böyle.

Fon yatırımcısı olarak hiç bunlarda boğulmamak gerek. Gevsedi mi artır, sonra otur bekle. En iyisi.
    Burada yer alan yorum ve tavsiyeler genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

3. Usd hoşgeldin faizleri günlükte nedir bankaların acaba?

VKY-L29 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

4.  Alıntı Originally Posted by pit Yazıyı Oku
    Portföyümü excelde detaylı takibe başladığım son 6 haftada %6,20 artıdayım. Bu süreçte endeks %3,17 , döviz ise ilginç bir şekilde %6,2 artış kaydetti.
    %43,3 hsyf
    %31,4 yurt dışı hisse
    %22,9 defansif değişken
    %2,4 altın
    portföyü beğendim,
    riski olmayanın rızkı olmaz.
    ben de seçim dalgasından sonra arttırırım hisse fonlarını.
    ancak doların gidaşatını beğenmiyorum.
    aniden önünü kesedebilirler seçimlerden sonra.

5.  Alıntı Originally Posted by trust06 Yazıyı Oku
    portföyü beğendim,
    riski olmayanın rızkı olmaz.
    ben de seçim dalgasından sonra arttırırım hisse fonlarını.
    ancak doların gidaşatını beğenmiyorum.
    aniden önünü kesedebilirler seçimlerden sonra.
    Fonlar genel portföyün %60 ını oluşturuyor. %40 ile hisse senedi işlemi yapıyorum. Bazen %40 full malda bazen sıfır oluyor.
    Yazdıklarım kesinlikle yatırım tavsiyesi degildir..Sadece kendi kişisel görüşlerimdir...

6.  Alıntı Originally Posted by pit Yazıyı Oku
    Portföyümü excelde detaylı takibe başladığım son 6 haftada %6,20 artıdayım. Bu süreçte endeks %3,17 , döviz ise ilginç bir şekilde %6,2 artış kaydetti.
    %43,3 hsyf
    %31,4 yurt dışı hisse
    %22,9 defansif değişken
    %2,4 altın
    Bence gayet iyi. Dolar artışı konjünktürel dediğimde kızıyor insanlar ama kastettiğim sürekli aylık bu oranda artamaz. Er geç aylık eksileri de bir sürü yatayı da olacak. O yüzden can sıkacak bir durum yok. Bu altın kısmı altın fon mu gram altın mı altın kontratı mı , nedir bu arada sakıncası yoksa ?
    Burada yer alan yorum ve tavsiyeler genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

7.  Alıntı Originally Posted by hellistheothers Yazıyı Oku
    Bence gayet iyi. Dolar artışı konjünktürel dediğimde kızıyor insanlar ama kastettiğim sürekli aylık bu oranda artamaz. Er geç aylık eksileri de bir sürü yatayı da olacak. O yüzden can sıkacak bir durum yok. Bu altın kısmı altın fon mu gram altın mı altın kontratı mı , nedir bu arada sakıncası yoksa ?
    gram altın aldım. Daha önce fon düşünmüştüm ama mantık dışı geldi altın fonu.

8.  Alıntı Originally Posted by pit Yazıyı Oku
    gram altın aldım. Daha önce fon düşünmüştüm ama mantık dışı geldi altın fonu.
    Aktif yönetilen, elindeki altını azaltıp artıran, altın türevlerini aktif kullanan, gram altın getirisini düzenli geçebilen altın fonlarımız olsaydı keşke.

Sayfa 821/1002 İlkİlk ... 321721771811819820821822823831871921 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •