Sayfa 537/1001 İlkİlk ... 37437487527535536537538539547587637 ... SonSon
Arama sonucu : 8007 madde; 4,289 - 4,296 arası.

Konu: Yatırım Fonlarına, Borsa Endekslerine ve Hisselere W Bakışı-2

1. Yeni mezun bir hoca ilk defa hutbe okuyacaktır ancak içinde, acaba yanlış bir şey söyler rezil olur muyum diye bir şüphe vardır. Konuyu kendine yakın bulduğu cemaatten birisine anlatır. Adam;

-Hocam sen dert etme bu işin kolayı var, şu makaranın ucunu senin ayak parmaklarından birisine bağlarız diğer ucunu da ben tutarım. Eğer hutbe sırasında yanlış bir şey söylersen ben ipi çekerim, sende yanlış olduğunu anlar yanlışını düzeltirsin der.

Bu fikir acemi imamın aklına yatar. Bir makara ip alırlar. İpin bir ucunu imamın ayak parmağına bağlar diğer ucunu da adamın eline verirler. Ancak konuşmaları duyan cemaatten bir başkası ipin ucunu diğer cemaatten alır. İmam hutbeye başlayınca imamın her cümlesinde ipin ucunu çeker. İmam deliye döner, sinirlenir ve minberden inip ipi ilk verdiği adama gider ve;

-Sen ne yapıyorsun, ben hiç mi doğru bir şey söylemiyorum ki sürekli ipi çekip duruyorsun deyince adam mahcup bir şekilde ipi elinden alan arkadaşını göstererek;

-İmam efendi der, ne yapayım, ipin ucu ....un elinde…

2. Alış tarihi: 15 Eylül 2020
    Gün itibariyle;
    AFA: TL Getiri:+%9,63 USD Getiri:-%2,60
    AFT: TL Getiri:+%9,63 USD Getiri:-%2,78
    IPJ: TL Getiri:+%11,53 USD Getiri:-%1,08

TOPLAM: TL Getiri:+%10,26 USD Getiri:-%2,15

Alıntı Originally Posted by Batman Yazıyı Oku
    Yeni mezun bir hoca ilk defa hutbe okuyacaktır ancak içinde, acaba yanlış bir şey söyler rezil olur muyum diye bir şüphe vardır. Konuyu kendine yakın bulduğu cemaatten birisine anlatır. Adam;

-Hocam sen dert etme bu işin kolayı var, şu makaranın ucunu senin ayak parmaklarından birisine bağlarız diğer ucunu da ben tutarım. Eğer hutbe sırasında yanlış bir şey söylersen ben ipi çekerim, sende yanlış olduğunu anlar yanlışını düzeltirsin der.

Bu fikir acemi imamın aklına yatar. Bir makara ip alırlar. İpin bir ucunu imamın ayak parmağına bağlar diğer ucunu da adamın eline verirler. Ancak konuşmaları duyan cemaatten bir başkası ipin ucunu diğer cemaatten alır. İmam hutbeye başlayınca imamın her cümlesinde ipin ucunu çeker. İmam deliye döner, sinirlenir ve minberden inip ipi ilk verdiği adama gider ve;

-Sen ne yapıyorsun, ben hiç mi doğru bir şey söylemiyorum ki sürekli ipi çekip duruyorsun deyince adam mahcup bir şekilde ipi elinden alan arkadaşını göstererek;

-İmam efendi der, ne yapayım, ipin ucu ....un elinde…
    biri camide namaz kıldıktan sonra başlamış duaya, Allahım bana para ver, çok borcum var. bunları bi ödesem iyi olacak, bi de güzelinden ev diye dua ederken...
    bunları duyan yanındaki bir vatandaş devamlı dürtüyor kaşını gözünü oyanatıyormuş.
    ama b u devam ediyor. "bide araba versen ne güzel olurdu"...
    derken camiden çıkmışlar.
    o dürtüp duran öbürüne çıkışmış.
    "a be kardeşim böylemi dua edilir" demiş.
    bu da sormuş "e nasıl dua" edilir.
    bu hemen söylemeye başlamış.
    "Allahım bana doğruluk ver, fitneden, riyadan, yalan dan haramdan beni koru"
    bunun üzerine adam dönmüş.
    Ya kardeşim , "Allahtan bende olmayanları istiyorum, sende kendinde olmayaları istiyorsun" ne var bunda

2,50 den sattık 2,30 dan aldık. hadi bilin bakalım bu hangi hisse.

5. BIST gerçekten kumarhane gibi,
    Uzun dönem yatırımcı olsan (bimde denedim iyi kazandım ancak belki on defa al sat fırsatı verdi, ikisinde al sat yapabilsem iki üç kat daha fazla kar ederdim. Bilanço iyi açıklanan kağıt alıyorsun kıpırdamıyor. Bilançosu kötü veya küçük şirkete elin gitmiyor, hisse tavan tavan gidiyor. Kim neyi neye göre alıyor kestirmek zor. Hakkaten bir kumar oynuyor gibi heyecanli

Alıntı Originally Posted by Foçabeyi Yazıyı Oku
    Oynak beyim böyle anlık kâr/zarar sayarsan kafayı yersin bak.
    Sal biraz yav. Olmuşla ölmüşe çare yok.
    Şemsiye girdi işte. Açılmasını bekleyeceğiz
    Bekleyemedim odabasi
    Semsiyenin dugmesine bastim

Alıntı Originally Posted by Kemtuz Yazıyı Oku
    Fonlarda zarar nedir üstad?
    Fonlar uzun suredir oldugu icin zarar yok ustadim
    Ama son hafta kari yari yariya eritti diyebilirim

Alıntı Originally Posted by Batman Yazıyı Oku
    üstad onur gibi oldun ya o da bebek tavan diye anlık altyazı geçiyordu bir ara

iyi adamdır yalnız kime alındı bu sefer ben kaçırdım sanki.
    Ustadim onur kari yaziyordu ben zarari yaziyorum
    Farki var lutfen
    Onurum bu
    Bugun yok yarin vad

Sayfa 537/1001 İlkİlk ... 37437487527535536537538539547587637 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz