Yoğun gündem arasında pek dikkat çekmedi ama Kristalin Torku No On anlaşması büyük bir atılım olacak....
Herşeyden evvel yeni bir ürün... hakkındaki yorumları okudum. %70-80 olumlu yorumlar yapılıyor. ilginç bir duruma da rastladım hem muhafazakar hemde diğer kesim seviyor bu içeceği. Muhazakar kesim kolanın yerine kullanıyor. Diğer kesim ise bazı şeylere karıştırıp içildiğini söylüyor. ( ben denemedim tabi : ) ) Migrosta 20-30 tane aldığını gördüm birisinin sanırım bunun için kullanacaktı.
Yani genel olarak yeni olmasına rağmen beğenilen hatta bulunmaması nedeniyle aranılan bir ürün...
en önemli özelliği katma değeri yüksek. 2,5 litre kola soğuk çay 6-8 tl aralığında satılıyor. Bu ürünün ise 2,5 litresi 25-30 milyon liraya geliyor. Birim fiyatı ise en az 1 tldir Kristalin alacağı. Daha fazlada olabilir afaki söylüyorum.
26.10.2020 tarihindeki Kap bildiriminde 70.000.000 adetlik üretim anlaşması var ama yaptığım ufak bir araştırma ile üretime daha önceden başlandığını gördüm. Yani daha öncede Kristal No On üretimi yapıyordu. 9 aylık bilançoda kısmen , 12 aylıkta daha fazla 2021 de ise tamamen bu etkiyi görebileceğiz.
daha yıl başlamadan verilen bu sipariş önümüzdeki yılada umutla bakmamızı sağlıyor. Didi siparişleri , Bim siparişleri ve bu sipariş ile birlikte kapasite kullanımı dahada artacak cirosu ve karıda bununla paralel yükselecektir.
Söylediklerim kendi fikirlerim olup yatırımcı tavsiyesi kapsamında değildir.
Yer İmleri