Sayfa 847/1002 İlkİlk ... 347747797837845846847848849857897947 ... SonSon
Arama sonucu : 8011 madde; 6,769 - 6,776 arası.

Konu: YATIRIM FONLARI VII ( & Mevduat faiz karşılığı oranları )

1. GBC'nin portföyünü alkışlıyorum.
    İyi şirketlerin hisselerini almış.(Microsoft, MasterCard, Amazon, Ansys, Adobe)
    Saygılar.

Duhul
    Mar 2017
    İkamet
    istanbul
    Gönderi
    6,956
     Alıntı Originally Posted by ayurdakok Yazıyı Oku
    Ülkenin ekonomik şartlari şuan olağanüstü bir durumda dir. Daha ne olsun

Mi 9T Pro cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
    "Olağanüstü" yetmiyormuş, "çok olağanüstü" bir durum diyorlarmış kendileri...Ne diyim, doların önü açık galiba, kimsenin durdurmaya niyeti yok...
    Yazdıklarım yatırım tavsiyesi değildir.

3.  Alıntı Originally Posted by fon_fan Yazıyı Oku
    Cok degismis gercekten. Direkt hisse almislar bayagi.
    yaklaşık 6 ay önce girip rus aşısı çıktığı zaman sattığım ve 2 haftadır tekrar aldığım gbc nin investinge 6 ay önce eklediğim portföyüne baktım şimdi. bir adet ağırlığı %8 civarı gold etf i çıkarmışlar, diğerlerin ağırlık arttırmışlar.
    nasd** tan hisse eklemişler ama ağırlığı %1 civarı sadece.
    tabi dediğim 6 ay önceki dağılım. ay ay değişiklikleri bilmiyorum.
    ay ay bakınca değişiklik daha fazla görülebilir tabi.
    ama aktif yönetilmesi önemli bence de..

4. En son bir TCMB başkanı açık açık "Doların belini kıracağız" diye demeç vermişti ve olanlar olmuştu. Hala da devam ediyoruz.

Kimse dalgalı rejimde kur hedeflemesi yaptığını açıkca söyleyemez. Söylerse ters teper. Aynı zamanda kuru sabitlemek için rezerv de eritmemeli(ydi).

5. facebook twitter gibi sosyal ağlara 10 ar milyon tl ceza kesilmiş.!
    yabancı teknoloji hisse fonlarını etkilemesin ?

6. Yine de enseyi karartmayalım. Dolar hep böyle artacak değil, artsa da sonucta dolar bazında hisse fiyatlarına, bist100'ün içine de bugün yarın olmasa da illa ki girecek. Kur, enflasyonu artırınca, faiz bazlı fonlar bunun etkilerini getirilerine bir süre sonra yansıtacak mecburen.

Ancak buradan şöyle bir ders çıkardım ben kendi adıma. Genelde kura hassas ve kur bazlı fonları (yabancı hisse fonu, eurobond fonu vs. ) %30 lar civarında tutuyordum. O bile yeterli değil anlaşıldı ki. Belki de gece daha rahat uyumak için bu oranı %40'lara kadar hatta yarıya kadar çıkarmak gerek.

İyi tarafından bakmaya çalışıyorum sadece. Yoksa gerçekten işin içinden çıkamıyorum. Her gün oluk oluk eriyor portföyüm reelde.
    Burada yer alan yorum ve tavsiyeler genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Kısa, orta vade performansına bakıldığında mps > rbh değişimi doğru bir hamle gibi geliyor şahsen.

8.  Alıntı Originally Posted by trust06 Yazıyı Oku
    facebook twitter gibi sosyal ağlara 10 ar milyon tl ceza kesilmiş.!
    yabancı teknoloji hisse fonlarını etkilemesin ?
    Hiç biri uymadığına göre etki yok.
    Paylaşımlarım Yatırım Tavsiyesi Değildir

Sayfa 847/1002 İlkİlk ... 347747797837845846847848849857897947 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •