Bu konuda sana katılıyorum. Çoğunluk hisse dolaylı olarak kendi kontrollerinde olma olasılığı çok mümkün. Bundan dolayı herzaman şirketin doğru yönetilmediğini dair bütün verileri sunarak devletten şirket yönetimine müdahele etmesini ve ortaklık lehine işleyen bir yönetim belirlenmesi için girişimlerin öncelikli olmasından yana fikir belirttim her zaman. Hatta whatsapp grubu içinde gercekte yatırımcı yandaşı olmayan kişilerinde olduğu hissini uyandıracak yansımalarda gözlemledim.
Ama "karar bozma" konusuna gelince imtiyazlı patronlara zaman kazandırma müsamahası gibi değerlendiriyorum. Bu kadar şans tanıdık uç yıldan fazladır sirkeleyemediniz, alın size biraz daha zaman sirkeleyip ne şiş yansın ne kebap yansın bu işi haledin artık olayı şeklinde değerlendiriyorum.
Çünkü bu koşullarda bir şirket birleşimi adil bir çağrı olmada borsada var olmadı borsaları aşırı niteliksizleştirir ve her patronun bu tür işlemlerle halka açık şirketi istediği gibi kendi lehine yatırımcı aleyhine aşırı şekilde alt üst edebilir. Bu Kervn daki durumun (bütün koşulları daha önce yazmıştım) emsal olmadı borsayı bir çıkmaza sokar, Onun için eninde sonunda bu çağrının gerçekleşmedi gerek diye düşünüyorum.
Ama sen diyorsun ki bu adamlar işini bilir çağrıdan muaf olacaklar veya çağrıyı asla yapmayacaklar. Ülkemiz geldiği koşulları içinde buda bir olasılık elbette.
Yer İmleri