Balon patladı, nakitte fırsat beklenmelidir
dolar/euro bozdurup, yatırım yapmak mantıklı
Faizler inerse, şimdi almak mantıklı değil
Faizler inişe geçince alacağım, şimdi kiracılık daha karlı
ev alacak, para da yok, kredi çekip ödeyecek iş'de yok
Dünya malı dünyada kalsın, ben ahirete yatırım yapıyorum kardeşim, ne evi.
Şimdi hakiki enflasyon ne ,tevatür muhtelif ama yüzde 20 ila 40 arasında bir yerde.Sen maaşlarımıza ne kadar zam yapıyorsun,çakma enflasyonla yüzde 12 falan.E ne oldu ev alanın geliri kiradan dolayı(kiralar kanunen çakma enflasyon oranında artıyor,o da artışı yapacak kiracı bulursan) her yıl yüzde 10 ila yüzde 30 arasında bir yerlerde eriyor.Bu çakallığı dolar yemiyor artıyor,altın yemiyor artıyor,ama maaşlar ve kiralar artmıyor,çünkü onlar eldeki kuş ona cıss.E bu durumda kim neden emlak yatırımı yapsın,emlağı olan da satar altına dolara geçer.Bu iş matematik işi,emlak işi bitmiştir.Ha bu arada evin amortismanı ,emlak vergisi,gelir vergisi ,kiracı ödeyecek mi ödemeyecek mi o konulara hiç girmedim bile,düz matematikle bile emlağa yatırım işi sakat.
Zaten yukarda anket var ,millet orada konuya cevap vermiş zaten.
Aslında çürük evde ev sahibi olarak oturanların daha hevesli olması gerek. (Deprem olsa benim kiracım ölür ya da başka yere taşınır ben madur olmam, fakat diğer ev sahipleri ya kendileri ölürler, ya da sokakta kalırlar, maduriyeti iliklerine kadar hissederler)
Fakat nedense tam tersi bir pisikoloji içindeler.
Oturdukları evden başka ev görmemişler, hesap kitap kanun falan bilmiyorlar, olaya mantıklı bakamıyorlar. Müteahite "lamba cini" muamelsi yapıp işi bok ediyorlar.
Aynı adada başka bir müteahit abimizin de evi var. O hiç toplantılara gelmedi bile.
Abi niye gelmiyorsum dedim. Arsamın karşılığında bana kaç metrekare pay düşüyorsa zaten onu verecek. Gerisi önemli değil diyor.
Gayet profesyönel düşünüyor adam.
Belediyenin verdiği inşaat metrekaresi belli,
% 50 si belli,
o % 50 den kime kaç m2 düşüyor belli.
Bunun üstüne daha bir karış fazla isteyen mümkünse ilk depremde aramızan ayrılsın.
Deprem sonrası mahalledeki sıfır evlerde %10-15 artış oldu fiyatlarda .
Kirada %30 artış oldu
hisse.net kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
İstanbul da bir ilçenin mahallesi
iPhone cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Yer İmleri