Sayfa 873/1002 İlkİlk ... 373773823863871872873874875883923973 ... SonSon
Arama sonucu : 8011 madde; 6,977 - 6,984 arası.

Konu: YATIRIM FONLARI VII ( & Mevduat faiz karşılığı oranları )

1.  Alıntı Originally Posted by hellistheothers Yazıyı Oku
    GMR'de şöyle bir sıkıntı var. Gedikte iki hisse fonu var. gmr ve gaf. Bir dönem konuştuğumda ikisini de aynı ekibin yönettiğini söylediler. Farkları biri, daha çok bist100 ve bisttum kagıtlarına, diğeri de bist 30 kagıtlarına yöneliyormuş. Dolayısıyle gmr'nin getirisi, iyi hisse seçmekten değil de mecburen bisttume yönelmekten kaynaklı olaiblir. Çünkü gaf'ın durumu ortada maalesef, oldukça kötü. Geleceğe dair fikir vermiyor o yüzden. Yani geçen senenin tam tersi bir piyasa oluşsa ve bist30 bisttumden iyi gitse, gaf gmr'den iyi performans gösterecek bu kez. ve gmr şimdiki gaf gibi davranabilir. Yani ortada bir başarı mı var, yoksa fonun yapısından mı kaynaklı belli değil.

Belki biri daha bu mevzuyu konuşsa daha netleşir.
    gmr güççük ve orta ölçekli hisselere yöneliyor ... gmr nin performansı da belli tefastan bakarsınız.... bir endeksi takip etmeyen ( yani TTE liste dışı ) , yerli hisse yoğun fonlarda GMR 5 yıllık getiride tajirlerin tekalifinden sonra 2 ci sırada olup , üj yıllık getirilerde haydo dayı güzel marmara majit fonundan sonra 3 .cü sırada 1 yıllık getirilerde de mükremin portföyün milli selamet founundan sonra ikinci sırada ... yani başarısı bayağı bayağı bayağı iyi...

ahan da bu da tefastan stratejisiyle ilgili bir bölüm

Fonun yatırım stratejisi, aktif yönetim tarzını benimseyip, küçük ve orta ölçekli işletmelerin hisse senetlerine yatırım yaparak, yüksek getiri sağlamaktır. Yatırım yapılacak hisse senetleri, temel olarak İMKB Endeks 30 dışındaki şirketlerin arasından çeşitli yatırım analizleri kullanılarak belirlenir. Fon yönetiminde yatırım yapılacak sermaye piyasası araçlarının seçiminde nakde dönüşümü kolay ve riski az olanlar tercih edilir.
    samurayların pirinç tarlalarındaki çay seremonilerinde, çay kaselerinin içine dalıp, suikast için vakit kollayan hain ninjalardık.
    hamza sütbıyık; rasyonel akla atılan imza.

2. bu da gedik portföyün GMR ile ilgili sitesindeki açıklaması buyrunuz

Fonun yatırım stratejisi, aktif yönetim tarzı olup, amaç küçük ve orta ölçekli işletmelerin hisse senetlerine yatırım yaparak, yüksek getiri sağlamaktır. Yatırım yapılacak hisse senetleri, temel olarak İMKB Endeks 30 dışındaki ve 1 milyar doların altında piyasa değeri olan şirketlerin arasında çeşitli yatırımlar analizleri kullanılarak belirlenir.

https://www.gedikportfoy.com.tr/yati...se-senedi-fonu

samurayların pirinç tarlalarındaki çay seremonilerinde, çay kaselerinin içine dalıp, suikast için vakit kollayan hain ninjalardık.
    hamza sütbıyık; rasyonel akla atılan imza.

3. 1.sinif hsyfler varken alt ligden hsyfleri cesitlendirme maksadiyla toplayarak getirileri düşürme ihtimaliniz yüksek.
    Saygilar.

SM-G610F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.

4.  Alıntı Originally Posted by HMZ STBYK Yazıyı Oku
    bu da gedik portföyün GMR ile ilgili sitesindeki açıklaması buyrunuz

Fonun yatırım stratejisi, aktif yönetim tarzı olup, amaç küçük ve orta ölçekli işletmelerin hisse senetlerine yatırım yaparak, yüksek getiri sağlamaktır. Yatırım yapılacak hisse senetleri, temel olarak İMKB Endeks 30 dışındaki ve 1 milyar doların altında piyasa değeri olan şirketlerin arasında çeşitli yatırımlar analizleri kullanılarak belirlenir.

1 milyar dolar mı? yakında tüpraş bile o sınıfa girebilir
    Yazdıklarım kesinlikle yatırım tavsiyesi degildir..Sadece kendi kişisel görüşlerimdir...

5.  Alıntı Originally Posted by onurbey Yazıyı Oku
    1.sinif hsyfler varken alt ligden hsyfleri cesitlendirme maksadiyla toplayarak getirileri düşürme ihtimaliniz yüksek.
    Saygilar.

SM-G610F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
    hocam kusura bakmayın, alıntı olmadan yazmışsınız, bu yüzden bana hızlı cevap yazmış olabileceğinizi düşündüm. yanlış anladıysam lütfen düzeltin. teşekkürler ve bol kazançlar

6. IPB nin 1 Ekimden bu güne kadar getirisi 8.48 olmuş. 1 Ağustos civarı strateji değiştirdiklerini söylemişlerdi. O günden bugüne kadar da 24.80. Tacirlerin TCD si 20.05 Geçen günkü fon söyleşisinde Tufan bey serbest fon gibi yönetilen herkese açık fon haline getirdiklerini söylemişti bu fon için.
    Umarım çok fazla dikkat çekmeden bu büyüklükle devam eder. Portföy büyüdükçe yönetimi de bizim gibi çok derin olmayan piyasalarda zorlaşıyor yoksa.
    Yazdıklarım kesinlikle yatırım tavsiyesi degildir..Sadece kendi kişisel görüşlerimdir...

7. GMR'nin sttratejisini daha başarılı uygulayan bir fon var da kendisi HSYF değil Aslında geçmişte stopaj farkını bile çıkarmış ama saglam irade ister.

8.  Alıntı Originally Posted by HMZ STBYK Yazıyı Oku
    gmr güççük ve orta ölçekli hisselere yöneliyor ... gmr nin performansı da belli tefastan bakarsınız.... bir endeksi takip etmeyen ( yani TTE liste dışı ) , yerli hisse yoğun fonlarda GMR 5 yıllık getiride tajirlerin tekalifinden sonra 2 ci sırada olup , üj yıllık getirilerde haydo dayı güzel marmara majit fonundan sonra 3 .cü sırada 1 yıllık getirilerde de mükremin portföyün milli selamet founundan sonra ikinci sırada ... yani başarısı bayağı bayağı bayağı iyi...

ahan da bu da tefastan stratejisiyle ilgili bir bölüm

Fonun yatırım stratejisi, aktif yönetim tarzını benimseyip, küçük ve orta ölçekli işletmelerin hisse senetlerine yatırım yaparak, yüksek getiri sağlamaktır. Yatırım yapılacak hisse senetleri, temel olarak İMKB Endeks 30 dışındaki şirketlerin arasından çeşitli yatırım analizleri kullanılarak belirlenir. Fon yönetiminde yatırım yapılacak sermaye piyasası araçlarının seçiminde nakde dönüşümü kolay ve riski az olanlar tercih edilir.
    Ben de bunu ifade ettim zaten. GMR yapısı gereği nispeten küçük kağıtlara yöneldiği için 1-2 yıllık başarısı ona bağlı olabilir. Yani endeks yürüyüşü, bist30 tarafına dönerse yapısı ve mevzuatı gereği manevra yapamayıp, relatif olarak geri kalabilir.
    Burada yer alan yorum ve tavsiyeler genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Sayfa 873/1002 İlkİlk ... 373773823863871872873874875883923973 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •