Sayfa 591/1001 İlkİlk ... 91491541581589590591592593601641691 ... SonSon
Arama sonucu : 8007 madde; 4,721 - 4,728 arası.

Konu: Yatırım Fonlarına, Borsa Endekslerine ve Hisselere W Bakışı-2

1. Üstad konuyu özetleyim daha doğru anlarsınız,

PCR genetik testtir, yani secereni ortaya koyar, doğruğu yüzde yüzdür, tabi doğru örnek verirsen, sadece covid testi değildir, DNA sı RNA sı olan her organik materyalin ne olduğunu genetik olarak söyler, her materyal için farklı PCR TESTİ vardır

Yani verdiğin örnekte covid 19 virüsü varsa yüzde yüz olarak saptar,

ama sen covid pozitif olup verdiğin örnekte covid olmayabilir, ozaman negatif cıkar, örnek doğru alınmayabilir, alınan yerde virüs olmayabilir, virüs artık yerdeğiştirmiş olabilir, sürüntüye hücre gelmeyebilir vb nedenlerle yanlış negatif sonuçlar cıkabilir,

En doğru sonuçlar bronkoskopla direk akciğerden alınan örneklerde mevcuttur.

Nazal sürüntü ile dünyada en iyi pozitiflik oranı yüzde 60 olarak bildirilmektedir, ülkemizde mallesef daha düşük, yani vakaların yarısında nazal örneklerde negatif gelmektedir.

Alıntı Originally Posted by regal1 Yazıyı Oku
    üstad benim söylediğim yeni taze yaşanmış bir olay. benim bildiğim bilgim dahilinde fikrimi söylemedim.
    Bilmediğimi bilirim.
    Redmi Note 8 Pro cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.

Alıntı Originally Posted by Webster Yazıyı Oku
    Regal ustadim
    Benim kaslar ciktimi yoksa comez bodyci psikolojisindenmidir
    gayet net hatırlıyorum.
    ilk okula başladığım ilk gün.
    eve koşa koşa gelip. "anne anne sınıfı geçtim" diye bağırmıştım.
    annem ve arkadaşları pür dikkat bir merak içinde,
    sınıfı nasıl geçtiğimi sordular.
    bende gayet hızlı bir şekilde, sınıftaki bütün sıralardan atladığımı söyledim.
    hepsi birden,
    savaklardan yeni salınmış su gibi ses çıkararak, yırtına yırtına gülmüşlerdi.

Alıntı Originally Posted by vagus Yazıyı Oku
    Üstad konuyu özetleyim daha doğru anlarsınız,

PCR genetik testtir, yani secereni ortaya koyar, doğruğu yüzde yüzdür, tabi doğru örnek verirsen, sadece covid testi değildir, DNA sı RNA sı olan her organik materyalin ne olduğunu genetik olarak söyler, her materyal için farklı PCR TESTİ vardır

Yani verdiğin örnekte covid 19 virüsü varsa yüzde yüz olarak saptar,

ama sen covid pozitif olup verdiğin örnekte covid olmayabilir, ozaman negatif cıkar, örnek doğru alınmayabilir, alınan yerde virüs olmayabilir, virüs artık yerdeğiştirmiş olabilir, sürüntüye hücre gelmeyebilir vb nedenlerle yanlış negatif sonuçlar cıkabilir,

En doğru sonuçlar bronkoskopla direk akciğerden alınan örneklerde mevcuttur.

Nazal sürüntü ile dünyada en iyi pozitiflik oranı yüzde 60 olarak bildirilmektedir, ülkemizde mallesef daha düşük, yani vakaların yarısında nazal örneklerde negatif gelmektedir.

Redmi Note 8 Pro cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
    yani, sizin de dediğiniz gibi sadece covid testi değildir.

Bütün insanlar, bilmediklerinin cahili olabilseler ne kadar güzel bir dünyamız olurdu....
    cahilliği, bilmediğini bilmek olarak,
    ona öğrenme bilme yollarını açar.

Bizim köyde bilmediğini bilmeyene aptal,
    anlamadığını anlamayana ahmak derler.

Cehalet değerlidir.
    ne mutlu,
    bilime çevirene,
    ne mutlu,
    bilime çevirmemize yardımcı olanlara,
    mütevazi olanlara.

5. Klinik durumunuzu bilmiyorum ama kan sulandırıcı dediğiniz ilaçları almayıp nefes darlığı ile başlayıp ölüme kadar giden insanlar var.Bu konuda herkes kendi risklerini kabul ederek ilaç kullanıp kullanmamada özgürdür ama başka insanlara tercih sizin diyerek tavsiyede bulunun ben böyle yaptımdan Avrupa'da bu şekilde demekten ziyade. Ayrıca böbreklere yük konusunda bir nevi haklısınız kar zarar ilişkisi gözetilir bazı hastalıklarda.Ülkemizde mevsimsel grip hastalığında bakteriyel bir şey olmadığı sürece antibiyotik yazılmaz hastanın sağlığı için yazmadığı halde şiddete uğrayan (fiziksel ve sözlü ) hekimler var gerçekten çok ilginç bir toplumuz.
     Alıntı Originally Posted by Webster Yazıyı Oku
    Ustadim tavsiyeniz icin tesekkurler ama ben almam gereken kan sulandiricimi dahi almiyorum
    İlaca karsiyim
    Avrupada sunu gordum
    Adam geberiyor yine ilac almiyor
    Bizde ise burnu aksa bir torba ilac veriyorlar
    İlac bobreklere agir yuktur ve gitgide artan diyaliz hastaliklari bu sebepledir
    Bobrek pek bilinmez basite alinir ama hayati bir organdir
    Syg
    ASUS_X00QD cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.

Alıntı Originally Posted by ScourgeofGod01 Yazıyı Oku
    Klinik durumunuzu bilmiyorum ama kan sulandırıcı dediğiniz ilaçları almayıp nefes darlığı ile başlayıp ölüme kadar giden insanlar var.Bu konuda herkes kendi risklerini kabul ederek ilaç kullanıp kullanmamada özgürdür ama başka insanlara tercih sizin diyerek tavsiyede bulunun ben böyle yaptımdan Avrupa'da bu şekilde demekten ziyade. Ayrıca böbreklere yük konusunda bir nevi haklısınız kar zarar ilişkisi gözetilir bazı hastalıklarda.Ülkemizde mevsimsel grip hastalığında bakteriyel bir şey olmadığı sürece antibiyotik yazılmaz hastanın sağlığı için yazmadığı halde şiddete uğrayan (fiziksel ve sözlü ) hekimler var gerçekten çok ilginç bir toplumuz.

Ustadim sizi tenzih ederim ama defalarca cocugu doktora goturduk gecmis yillarda crp bakmadan antibiyotik yazildi.
    Haklisiniz toplum baskisindan oluyor birazda
    İlac vermeyen hekimi begenmiyor toplumumuz
    Ama oyle doktorlar varki kafasini kaldirmadan bir torba ilac yaziyor
    Esim mesela alerjik olarak surekli hapsurur
    Gitmedigimiz doktor kalmadi
    Hepsi birer torba ilac yazdi
    Sonuc sifir hala yilin alti ayi hapsurur...

Ben kesinlikle soyle yapin boyle yapin anlaminda yazmadim
    Bu benim tercihim ilac almiyorum
    Derin ven trombozum var
    Limon suyu vs ile takviye ediyorum ama kan sulandiricimi almiyorum
    Neden mi
    Rahmetli babamda da aynisi vardi
    Tromboz degil bobrek yuzunden vefat etti
    Syg

Alıntı Originally Posted by regal1 Yazıyı Oku
    gayet net hatırlıyorum.
    ilk okula başladığım ilk gün.
    eve koşa koşa gelip. "anne anne sınıfı geçtim" diye bağırmıştım.
    annem ve arkadaşları pür dikkat bir merak içinde,
    sınıfı nasıl geçtiğimi sordular.
    bende gayet hızlı bir şekilde, sınıftaki bütün sıralardan atladığımı söyledim.
    hepsi birden,
    savaklardan yeni salınmış su gibi ses çıkararak, yırtına yırtına gülmüşlerdi.
    Ben aynaya bakinca siralarin hepsi olmasa da bir kacindan atladigimi dusunuyorum
    Durmak yok yola devam 😀

Alıntı Originally Posted by ScourgeofGod01 Yazıyı Oku
    Klinik durumunuzu bilmiyorum ama kan sulandırıcı dediğiniz ilaçları almayıp nefes darlığı ile başlayıp ölüme kadar giden insanlar var.Bu konuda herkes kendi risklerini kabul ederek ilaç kullanıp kullanmamada özgürdür ama başka insanlara tercih sizin diyerek tavsiyede bulunun ben böyle yaptımdan Avrupa'da bu şekilde demekten ziyade. Ayrıca böbreklere yük konusunda bir nevi haklısınız kar zarar ilişkisi gözetilir bazı hastalıklarda.Ülkemizde mevsimsel grip hastalığında bakteriyel bir şey olmadığı sürece antibiyotik yazılmaz hastanın sağlığı için yazmadığı halde şiddete uğrayan (fiziksel ve sözlü ) hekimler var gerçekten çok ilginç bir toplumuz.

üstadweb kan sulandırıcıyı her ne kadar almıyorum diyorsa da civas onun kan sulandırıcısı olduğu için pek sallamıyor gibi. oysa dediğiniz gibi önemli bir konu kan sulandırıcı. burada önemli bir nokta da, hekimlerimizin statüko esiri olarak ilaç yazmaları, oysa günlük su ihtiyacına dikkat eden, hareketli bir hayatı olanla, bütün gün kıprdamadan oturan, su yerine günde içtiği 2 bardak çayın yeteceğini düşünen kişiye aynı dozda ilaç verilmesi önem arzediyor.

Sayfa 591/1001 İlkİlk ... 91491541581589590591592593601641691 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •