dostum dolarin dusmesine turist fazla sayida gelmesi gerekiyor. 1 yilda ne kdar turist geliri turkiyede azalmistir. cok isler turkiye kalbinde tyuriste bagli.
faiz artisi genel olarak hic dogru degil. dogru olsaydir dolar 5.2 den 8.5 a gelmezdi!
faizi yap 50. bir yerde indirmen lazim. faiz 30 dolar 6.2 tamamda. ama 2 yil sonrasi dolar 11 le karsilasacagiz!

Bu işlerin içerisinde o kadar çok değişken var ki. Pek çok doğruyu üstelik kısa bir süre için değil, çok uzun bir dönemde yapmamız gerekiyor. Maalesef kötü tarafı her ülkenin koşulları farklı, kimi getirirseniz getirin, sihirli bir değnek yok ellerinde, üstelik ellerindeki müdahale araçları da sınırlı. Bir de sadece para politikası bir yere kadar etkili. Dövize ben de üzülüyorum, daha 5 yıl önce 1 aylık maaşımla yaptığım 2 haftalık yurtdışı gezisi, şimdi 3 aylık maaşıma eşit, ama faizleri arttırmak, üstelik tüm dünyanın paraya boğulduğu, herkesin faiz indirdiği bir ortamda, tedavi olmaya çalışan bağımlıya arada sırada uyuşturucu vermeye benziyor. Bir de ne pahasına faizlerin artması? Teoride fonları artırırken yatırımları düşürür, yatırımların düşmesi istihdamı düşürür, zaten 8 aydır para basılarak tutulan istihdamdan bahsediyoruz, pandemi sonrası kim iş verecek bu insanlara? Benim açımdan nereden baksan iki ucu pis değnek. Sen PS5'i alacaksın diye, ben yurtdışına daha rahat çıkacağım diye, bu insanlar işlerini, evlerinin rızkını kaybederse bunun hesabını kim verecek? Maalesef bu duruma 1 yılda gelmedik, 1 yılda da bitmeyecek, yılların hata zincirleri bizi bu duruma soktu ve bunun kolay bir tedavisi yok. Yatağa bağlanan uyuşturucu hastaları gibi, çok acıtıcı bir süreç bizi bekliyor. 

Yer İmleri