Sayfa 430/772 İlkİlk ... 330380420428429430431432440480530 ... SonSon
Arama sonucu : 6176 madde; 3,433 - 3,440 arası.

Konu: VESTL - Vestel

1. eczayat örneğine gidelim
    ta 80'li yıllara
    eczacı halka açılmak için diğer şirketlerin hisselerinden birer tutam koyup eczacı yatırım yaptı
    ortaya ECZYT diye bir firma çıktı
    içeriisinde grubun diğer şirketlerinden paylar var
    vesbe'nin içinde ne var?
    hiç bi şey.
    halka açık kısmı hariç tamamı vestelin.
    Son düzenleme : koçari; 08-11-2020 saat: 21:10.

2.  Alıntı Originally Posted by yarasa Yazıyı Oku
    ''Ana ortaklık ile aralarında sermaye ilişkisinin bulunduğu bağlı ortaklıklarının aynı döneme ait varlıklar, borçlar, özkaynaklar kalemlerinin sadece tek bir işletmeye aitmiş gibi sunulduğu ve bir gruba ait olan bilanço; konsolide bilanço olarak adlandırılır.''
    Vestel burda ana ortak,vesbe ise bağlı ortaklık oluyor.Bu durum sadece vestele özgü değil .Bu tip firmalar konsolide bilanço göndermek zorundalar.
    Bilançoda satışlar içiçe geçmiş önemli değil toplam 13900 milyon tl satışın 6000 mn.tlsi vesbenin vesbenin %92 si zaten vestelin dolayısı ile nerdeyse satışın tamamı sonuçta vestelin yıl sonu tahmini satış ise yaklaşık 20000 mn.
    tahmini kar 1500-2000 mn.tl. Sorun bunlar değil. Sorun vestelin borsada gerçek değerini bulmaması.Mutlaka bulacaktır ama süreç uzarsa anlamı kalmaz.
    [emoji106][emoji106][emoji106]
    koç holdingin ne kadar iştiraki şirket var kimse laf etmez, vestelin vestb var diye araştır dur, yerli otomobilin hayalet ekranı vestel yapabilir..

SM-N910C cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.

3. niyetim halis
    ...k atma gibi bir niyetim yok
    durumu çözmeye çalışıyorum.

4.  Alıntı Originally Posted by koçari Yazıyı Oku
    niyetim halis
    ...k atma gibi bir niyetim yok
    durumu çözmeye çalışıyorum.
    ALKA (alkim kağıt ) %78 alkimin, bistte örnekleri çok, bazı şirketler tek çatı altında birleşebiliyo, vestb şu kadar iyi vestel 0 denirse o zaman bilmeden konuşmak olur..

5.  Alıntı Originally Posted by iiiskender Yazıyı Oku
    ALKA (alkim kağıt ) %78 alkimin, bistte örnekleri çok, bazı şirketler tek çatı altında birleşebiliyo, vestb şu kadar iyi vestel 0 denirse o zaman bilmeden konuşmak olur..

ikisi tek firma vestel+vesbe
    gördüğüm o.

6. vesbe'nin içinde %......şu kadar vesbe
    artı vestelden de şu kadar+zorenden şu kadar
    vs vs dese
    bir firma doğar
    basmıyor kafam bu işi.

7. 0(sıfır)olan vesbe
    vestel değil.

8.  Alıntı Originally Posted by koçari Yazıyı Oku
    eczayat örneğine gidelim
    ta 80'li yıllara
    eczacı halka açılmak için diğer şirketlerin hisselerinden birer tutam koyup eczacı yatırım yaptı
    ortaya ECZYT diye bir firma çıktı
    içeriisinde grubun diğer şirketlerinden paylar var
    vesbe'nin içinde ne var?
    hiç bi şey.
    halka açık kısmı hariç tamamı vestelin.
    Finansal raporlarda hepsi yazıyor .Vestel bağlı ortağı vesbeyi halka açıyor .Vesbe sadece beyaz eşya üretimini yapıyor ,vestel ise elektronik eşya tv vs. Yani yaptıkları imalatlar farklı aynı imalatı yapmış olsalardı siz haklı olabilirdiniz belki ama vestel kendisinin olan bir şirketi yani vesbeyi halka açmış bu normaldir .Unuttum ama halka arz oranı şimdikinden fazlaydı Zaman içinde vestel,vesbe hisselerini tekrar geri topladı ve % 95 e çıktı şimdi % 3 satmış ve %92 olmuş.
    Vesbenin içinde raporlarından bakarsınız yaklaşık 7-8 adet beyaz eşya fabrikası var ,yani öyle içi boş şirket falan değil.Ve bunlar sanırım % 80 civarı avrupaya ihraç yapan fabrikalar.Zorlu kendisi bilir ama daha önceleri vesbenin satışı söylentisi bile çıkmıştı .
    Bakarsınız satmayı dahi düşünebilirler . Bunlar da mümkündür.Şimdi vestelin elinde piyasa değeri 5785 mn tl olan bir vesbe var.
    Vesteli birde böyle düşünün. Sattığı zaman veya satmadığı zaman! nasıl düşünürsen düşün hesap aynı kapıya çıkar.

Sayfa 430/772 İlkİlk ... 330380420428429430431432440480530 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •