Erdoğan:
-Vatandaşlarımızdan bireysel tasarruflarında milli paralarına güvenmelerini ve tercihlerini TL'den yana kullanmalarını istiyorum
-Rezervlerimizi güçlendirmenin yolu TL'ye güveni artırmaktan geçiyor
“ Umutsuz durumlar yoktur, umutsuz insanlar vardır. Ben hiçbir zaman umudumu yitirmedim.” Mustafa Kemal Atatürk.
>>> FORUM KURALLARIMIZ <<<
Erdoğan:
-Ekonomi yönetimimiz yerli ve uluslararası yatırımcılarla yakın mesai içinde olacaktır
-Ekonominin tüm tarafları ile yakın işbirliği halinde hareket ediyoruz
Erdoğan: Uluslararası yatırımcılarla bir dizi toplantı yaparak, ülkemizdeki imkanları, potansiyeli ve sağlayacağımız desteği bizzat anlatacağız
“ Umutsuz durumlar yoktur, umutsuz insanlar vardır. Ben hiçbir zaman umudumu yitirmedim.” Mustafa Kemal Atatürk.
Erdoğan: Ekonomide elbette sıkıntılarımız var ama karşımızdaki fotoğraf ümitlerimizi artıran ciddi başarılara işaret ediyor
Erdoğan: Türkiye 3.çeyreğe ciddi bir toparlanmayla girmiştir
Erdoğan: Faizlerin en azından enflasyon seviyesinde tutulma mecburiyeti bu konuda verdiğimiz mücadeleyi zora sokuyor, faiz sebep enflasyon neticedir ve bunu başaracağız
Erdoğan: en kısa sürede enflasyonu tek haneli rakamları düşürmekte, ardından kademeli olarak orta vadeli hedeflerimizi indirmede kararlıyız
Erdoğan: Fiyat istikrarını sağlayacak politikaları belirlemek ve hayata geçirmek Dünyanın her yerinde olduğu gibi ülkemizde de Merkez Bankasının görevidir
Erdoğan: Yeni MB başkanı ve Yeni bakanımızın göreve başlamasıyla piyasadaki olumlu görünüm doğru yolda olduğumuzu gösteriyor
Erdoğan: Hazine ve Maliye Bakanımızın ve Merkez Bankamızın yeni başkanının, enflasyon hedeflemesini ve para politikası araçlarını, temel yaklaşımlarımıza uygun şekilde, şeffaf, öngörülebilir, istikrarlı bir seviyeye en kısa sürede getireceklerine inanıyorum
Erdoğan: Yeni Merkez Bankası başkanının ve Maliye Bakanının atacakları her adımda yanında olacağız
Erdoğan: Ekonomide girdiğimiz yeni dönemin ülkemize ve milletimize hayırlı olmasını diliyorum
Dolar/TL Cumhurbaşkanının açıklamaları sonrası 7.9350’y kadar geriledi
Yer İmleri