Sayfa 463/565 İlkİlk ... 363413453461462463464465473513563 ... SonSon
Arama sonucu : 4517 madde; 3,697 - 3,704 arası.

Konu: BAGFS - Bağfaş Bandırma Gubre Fabrikaları A.Ş.

1. Tmm da her şey ucuz

20 milyar dolara kuramayacağın petkim 1 milyar dolar ve kar açıklıyor temettü veriyor bedelsiz veriyor

Bagfaş da en az 1 milyar dolar eder ama başında 1982 İMKB açılalı beri paylaşmayı bilmeyen vakti zamanı Ahmet Nazif Zorlu gibi kemal Gencer diye bir mühendis var doymuyor doyamıyor toprağa ihtiyacı var.Toprağı beslediği için kendini de mi besliyor bilemem.

Sarkuysanında başında sonradan bunun gibi sonradan gelen mühendis patron var o da sıkıntılı ama

Her sene temettü her sene bedelsiz veriyor

Ara sıra 1 TL den 200 TL ye giden bir grafik çiziyor çünki çok ucuz kalıyor o dönem geldi mi henüz değil

Bu sene de zarar ile kapatır adına ama kur ama ne derseniz deyin

Önümüzdeki ilk dönem pandemi ve sonrası ilk bilanço ile o grafik başlar mı başlar

İnşaallah diyelim...

Redmi Note 8 Pro cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

2. Euro krediden kallavi zarar yazacağı belliydi de asıl sıkıntı eski fabrika...

9 ayda 202 bin ton AS/Dap/NP/NPK gibi klasik gunre üretimi yapılmış. .

Yıllık yaklasik 650 bin ton uretim kapasitesi olan fabrikada kabaca %41 kapasite kullanımıyla üretim yapılmış...

Yapilan bir dünya revizyon-yenileme yatırımına rağmen %41 kapasite kullanımı fecaat...

Soru şu: Klasik gubrelerde BAGFAS'in maliyetleri piyasa fiyatini kurtarmadigindan URETMIYOR MU, yoksa eski fabrikada-fabrikanın eskimisliginin de etkisiyle teknik vb. ciddi sorunlardan ötürü URETEMIYOR MÜ?

3. Bilançosundaki zararı euro bazlı kur farkı zararı olarak anladık .Benim anlamadığım bilhassa bugün dövizin böyle keskin bir düşüş yapıp borsanın %3 yükseldiği bir günde aynı bankaların yaptığı gibi bir gövde gösterisi yapmaması.Haksızmıyım sen döviz yukselirken sürekli euro borcum varın arkasına sığın ammaaa döviz düştüğünde hiç umursama.İşte benim ülkemin borsasının hisse senedi.Sabır tarafıda kalmadı.Allah yardımcımız olsun.

4.  Alıntı Originally Posted by dobracı2017 Yazıyı Oku
    Bilançosundaki zararı euro bazlı kur farkı zararı olarak anladık .Benim anlamadığım bilhassa bugün dövizin böyle keskin bir düşüş yapıp borsanın %3 yükseldiği bir günde aynı bankaların yaptığı gibi bir gövde gösterisi yapmaması.Haksızmıyım sen döviz yukselirken sürekli euro borcum varın arkasına sığın ammaaa döviz düştüğünde hiç umursama.İşte benim ülkemin borsasının hisse senedi.Sabır tarafıda kalmadı.Allah yardımcımız olsun.
    İşte tahtacı muhabbeti yatırımcı gelmiyor sen hep ben kazanayım dersen yatırımcı gelmez

Mi A1 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    istanbul
    Gönderi
    933
    Blog Entries
    1
     Alıntı Originally Posted by egeli35 Yazıyı Oku
    Bu borç 12 yıl vadeli. Sıkıntı yok....
    Bu nasıl teselli sayın egeli. Şirketin döviz ile kredi çekmesi en büyük hatası oldu. 12 yılda kur farkını ben hayal edemiyorum.
    Z a m a n ı S a t ı n A l a m a z s ı n !

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Körfez/Kocaeli
    Gönderi
    1,385
     Alıntı Originally Posted by paRs Yazıyı Oku
    Bu nasıl teselli sayın egeli. Şirketin döviz ile kredi çekmesi en büyük hatası oldu. 12 yılda kur farkını ben hayal edemiyorum.
    Yabancı para pozisyonu
    12/19
    Usd -18.1
    Euro -103.8

06/20
    Usd -4.1
    Euro -83.1

09/20
    Usd -6.9
    Euro -77.4

Yilsonunda belki 70 milyon euronun altını görebiliriz. Bi de batisoke var. Hemen hemen ayni dönem ve miktarda euro kredisi kullanan... soke cortladi. Bunda ben risk görmüyorum. Sadece biraz bekletir. Ayrıca hata değil bahtsızlik desek daha doğru olur diye düşünüyorum.

Yatirim tavsiyesi degildir.
    Vakitsiz öten horozun başını keserler...

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Körfez/Kocaeli
    Gönderi
    1,385
    Euro yükümlülüğünün kabaca 3te 1i de dava karşılığı.

8. kötü bilanço gününden beri bunu birisi topluyor, tek başına karşılıyor.. ne zamana kadar sürer bilemiyorum
    hakkında hayırlısı diyelim.

Sayfa 463/565 İlkİlk ... 363413453461462463464465473513563 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •